«Σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση περιβαλοντικών προγραμμάτων προσχολικής αγωγής»

«Σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση περιβαλοντικών προγραμμάτων προσχολικής αγωγής»

«Σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση περιβαλοντικών προγραμμάτων προσχολικής αγωγής»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 213 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία στέφθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο των δημοτικών παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ του νησιού της Ρόδου με θέμα «Σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων προσχολικής αγωγής».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου και διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Ρόδου, ενώ συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στράτος Καρίκης, η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου A. Καμπουράκη σε θέματα πολιτισμού, αποδήμων και διεθνών σχέσεων, Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, οι αναπληρωτές καθηγητές του ΤΕΠΑΕΣ του Παν. Αιγαίου, κ. Νικόλαος Ανδρεαδάκης, κ. Παναγιώτης Σταμάτης, κ. Βασίλης Παπαβασιλείου και η επίκουρη καθηγήτρια του ΤΕΠΑΕΣ κα Νικολάου Ελένη.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καρίκης εξήρε τη συνεργασία των προσχολικών κέντρων του Δήμου Ρόδου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τόνισε ότι η επιμόρφωση των στελεχών των προσχολικών κέντρων αποτελεί υποχρέωση της δημοτικής αρχής, καθώς διασφαλίζει τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Αναφερόμενος στο θέμα του συνεδρίου, είπε ότι η προστασία του περιβάλλοντος, εξαρτάται από τις συμπεριφορές όλων μας και κυρίως των παιδιών, επισημαίνοντας ότι είναι απολύτως αναγκαία η ευαισθητοποίησή τους και η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής τους συνείδησης.

Τέλος, ο κ. Καρίκης συνεχάρη την αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ρόδου, κα Τσαμπίκα Διάκου, καθώς επίσης τα μέλη της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής, κα Θεοδώρα Βιδούρη, και Ελένη Νικολάου, κα Μαίρη Κωνσταντίνου, κα Κατερίνα Καντίνου, κα Χριστίνα Σέλληνα, κα Ξένια Καραγιώργου, κ. Βασίλη Παπβασιλείου, κ. Νικόλαο Ράπτη και τον κ. Παναγιώτη Σταμάτη για την άψογη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών