Αγαπητός Πάλλας: «Τεράστια τα εμπόδια για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ»

Αγαπητός Πάλλας: «Τεράστια τα εμπόδια για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ»

Αγαπητός Πάλλας: «Τεράστια τα εμπόδια για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 439 ΦΟΡΕΣ

Στα εμπόδια που βάζουν στο περιθώριο την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αναφέρθηκε μιλώντας χθες στον “Sky Rodos” o πρώην πρόεδρός της κ. Αγαπητός Πάλλας.

Τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε τροπολογία για τη σωτηρία της, η λανθασμένη σύνταξη δεν επιτρέπει τη σύναψη συμβάσεων με τον Δήμο και την Περιφέρεια. Αποτέλεσμα είναι να μείνουν στο κενό οι εργαζόμενοι και να περιμένουν τις ολιγόμηνες προσλήψεις είτε από τον πρώτο είτε από τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.

«Επί ημερών μου έγινε μια τροπολογία που δεν πέρασε. Η νέα κυβέρνηση πέρασε άλλη τροπολογία που ήταν όμως λάθος γιατί δεν δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να συνάψει προγραμματικές συμβάσεις με τον δήμο και την Περιφέρεια.

Έπρεπε να γίνει διακομματική συνεργασία για να βρούμε λύση για την εταιρεία. Δεν εισακουστήκαμε όμως. Ακόμη και το καταστατικό συντάχθηκε βιαστικά», δήλωσε ο κ. Πάλλας.

«Η εταιρεία ονομάστηκε 2040. Να κάνουμε υπομονή μήπως και λειτουργήσει τότε. Με το υπάρχον καθεστώς δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δίνονται υποσχέσεις στους εργαζομένους για την απασχόλησή τους με τετράμηνες συμβάσεις», τόνισε.

Σε ερώτηση για τη νέα σύμβαση που θα κοστίσει 36.000 ευρώ και αντικείμενό της θα έχει το …μέτρημα των κάδων απορριμμάτων και των κάδων για την ανακύκλωση ο κ. Πάλλας δήλωσε:

«Πάμε σε τέτοιες λογικές ενώ τα χωριά μας υποφέρουν από έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού. Υπάρχουν πολλά θέματα που απαιτούν λύση με πρώτο την καθαριότητα. Είναι πολλά τα χρήματα που δίνονται. Βάζοντας τον πήχη ψηλά η δημοτική αρχή πέρασε από κάτω. Έγινε μελέτη ότι χρειάζονται 36.000 ευρώ για να μετρηθούν οι κάδοι απορριμμάτων του νησιού; Για πολλές αναθέσεις δεν εκτιμούν το κόστος».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου