Στις 9 Ιανουαρίου θα καταπλεύσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο

Στις 9 Ιανουαρίου θα καταπλεύσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο

Στις 9 Ιανουαρίου θα καταπλεύσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1413 ΦΟΡΕΣ

Το κρουαζιερόπλοιο “Viking Sky” θα κάνει ποδαρικό στο λιμάνι μας τη νέα χρονιά, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου.

Θα καταπλεύσει στις 9 Ιανουαρίου προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας και θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2022 στο οποίο θα γίνει και η καθιερωμένη υποδοχή, από τις τοπικές αρχές.

Μάλιστα όπως δήλωσε χθες ο κ. Παπαοικονόμου, η σεζόν θα ξεκινήσει αρκετά νωρίς την επόμενη χρονιά καθώς κρουαζιερόπλοια θα έχουμε από τους πρώτους μήνες και μάλιστα σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, τον Ιανουάριο έχει δηλωθεί η προσέγγιση 3 κρουαζιερόπλοιων, τον Φεβρουάριο 6 ενώ από τον Μάρτιο ο αριθμός τους πολλαπλασιάζεται αισθητά.

Σημειώνεται ότι χθες έδεσε στο λιμάνι μας το κρουαζιερόπλοιο “Viking Venus”, το οποίο θα καταπλεύσει και πάλι στις 18 του μήνα, κλείνοντας τη φετινή χρονιά στην κρουαζιέρα.

Επίσης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αναφέρθηκε και στη χρονιά που πέρασε, η οποία ήταν ιδιαίτερα αποδοτική, καθώς εν μέσω πανδημίας κατέπλευσαν στο λιμάνι μας 195 κρουαζιερόπλοια που έφεραν στη Ρόδο περίπου 130.000 τουρίστες.

«Ευτυχώς για το 2021 η κρουαζιέρα πήγε πάρα πολύ καλά, κάτι που και εμείς δεν αναμέναμε. Αν και ξεκίνησε από τον Μάιο δειλά- δειλά, τελικά είχαμε 195 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με τα οποία διακινήθηκαν περίπου 132.000 επιβάτες.

Σήμερα βρίσκεται στη Ρόδο το προτελευταίο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς το οποίο στις 18 Δεκεμβρίου θα μας ξαναέρθει και θα είναι το τελευταίο για αυτή τη χρονιά» δήλωσε ο κ. Παπαοικονόμου ενώ αναφερόμενος στην επόμενη χρονιά έκανε γνωστό ότι μέχρι στιγμής έχει δηλωθεί ο κατάπλους 430 πλοίων.

«Το 2022 ξεκινάμε από τις 9 Ιανουαρίου με την πρώτη προσέγγιση. Για την επόμενη χρονιά μέχρι στιγμής έχουμε περίπου 430 προσεγγίσεις. Είναι σημαντικός αριθμός αν αναλογιστούμε ότι το 2019 είχαμε 258 προσεγγίσεις.

Ευελπιστούμε ότι από το 2023 η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χειροτερέψουν τα πράγματα με τον κορωνοϊό» πρόσθεσε ενώ μιλώντας για τους περιορισμούς που είχαν οι επιβάτες τους είπε τα εξής:

«Στις αρχικές προσεγγίσεις των πλοίων υπήρχαν περιοριστικά μέτρα. Μπορούσαν μόνο να κάνουν εκδρομές με γκρουπ και να μην πλησιάζουν τα καταστήματα. Αυτό δεν άρεσε στον εμπορικό κόσμο της Ρόδου ούτε και σε εμάς αλλά δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε την προσέγγισή τους.

Ο περιορισμός κράτησε περίπου έναν μήνα και στη συνέχεια επειδή ήταν όλοι εμβολιασμένοι μπορούσαν ελεύθερα να κυκλοφορούν στην πόλη, κάτι που ικανοποίησε όλους».

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για άλλα θέματα τόνισε ότι έχει συνταχθεί ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Ταμείου για το 2022, τα οποία έχουν σταλεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έγκριση ενώ στη συνέχεια θα πάνε στην οικονομική επιτροπή του δήμου επίσης για έγκριση.

Σε ό,τι αφορά τα έργα για την νέα χρονιά στη Ρόδο, εντός του Δεκεμβρίου θα δημοπρατηθεί το υπόλοιπο κομμάτι του ξύλινου πεζόδρομου το οποίο είναι προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπαοικονόμου το έργο χρηματοδοτείται από δημόσιους πόρους ύψους 1,750 εκατ. ευρώ ενώ με 750.000 συμμετέχει ο δήμος της Ρόδου ενώ τα υπόλοιπα χρήματα καλύπτονται από ιδίους πόρους του Ταμείου.

Αναφέρθηκε όμως και στη διάβρωση των ακτών τονίζοντας ότι δυστυχώς εδώ και αρκετούς μήνες το Ταμείο περιμένει από το υπουργείο Περιβάλλοντος να γνωμοδοτήσει, σχετικά με την περιβαλλοντική μελέτη, κάτι που έχουν ήδη κάνει τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα υπουργεία. «Προσπαθούμε να επισπεύσουμε αυτή τη διαδικασία ώστε να προχωρήσουμε στην οριστική μελέτη, να βγει ο προϋπολογισμός και να δούμε και τη χρηματοδότηση» κατέληξε ο πρόεδρος του Ταμείου, ο οποίος δήλωσε ότι για ορισμένες περιοχές, όπως η Κρεμαστή και η Σορωνή, υπάρχουν ήδη προμελέτες σχετικά με την αντιμετώπιση της διάβρωσης οι οποίες θα συμπληρωθούν ώστε να γίνουν οι οριστικές μελέτες, κάτι που δεν εμποδίζει την αντιμετώπιση του προβλήματος συνολικά, όπως σχεδιάζεται για όλη τη δυτική ακτή του νησιού μας.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό