Αμερικάνικη οργάνωση ενισχύει 131 παιδιά από τα Δωδεκάνησα

Αμερικάνικη οργάνωση ενισχύει 131 παιδιά από τα Δωδεκάνησα

Αμερικάνικη οργάνωση ενισχύει 131 παιδιά από τα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 241 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3198

2.800.000 ΚΙΛ. ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΥ Η ΕΦΕΤΕΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΩ

28.000 τόννοι η παραγωγή της τομάτας

ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας).
Τα λειτουργήσαντα 6 εργοστάσια τοματοπολτού της νήσου Κω, ήτοι το συνεταιρικόν της ΑΒΙΚΩ και τα πέντε ιδιωτικά, παρήγαγον εφέτος 2.800.000 κιλά τοματοπολτού.

Εξ αυτών 2.350.000 διά λογαριασμόν του Δημοσίου βάσει των κυβερνητικών μέτρων, και το υπόλοιπον διά λογαριασμόν των εργοστασίων. Η παραγωγή τομάτας ανήλθε εις 28.000 τόννους.

Εξ αυτών απωλέσθη ποσοστόν 30% λόγω της αποτόμου ωριμάνσεως του προϊόντος και της μη εγκαίρω λειτουργίας των ιδιωτικών εργοστασίων.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η εξόφλησις υπό της ΑΤΕ των τοματοπαραγωγών της νήσου μας, βάσει των ευεργετικών μέτρων της Κυβερνήσεως προς 57 λεπτά κατά χιλιόγραμμον.

ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Έληξε προχθές την εσπέραν η Τακτική ετησία Σύσκεψις των Γεωπόνων του Νομού Δωδεκανήσου η οποία οργανώθη υπό της Διευθύνσεως Γεωργίας, διά την κατάρτισιν του Γεωργικού Προγράμματος του Νομού διά το 1962. Κατά την τελευταίαν ημέραν των εργασιών των γεωπόνων ούτοι επραγματοποίησαν επισκέψεις εις Γεωργοκτηνοτροφικούς και άλλους Σταθμούς, όπου ενημερώθησαν επί των προόδων των προτύπων καλλιεργειών και εκτροφών βελτιωμένων ζώων.

ΜΑΘΗΤΑΙ ΘΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΔΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ
Διά διαταγής του υπουργείου Παιδείας προς τους Γενικούς Επιθεωρητάς Μέσης και Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως παραγγέλεται να δοθούν οδηγίαι εις τους διευθυντάς των ως άνω σχολείων όπως εις το πλαίσιον της Πανελληνίου εκδηλώσεως υπέρ του θεσμού αποκαταστάσεως απόρων κορασίδων, οργανώσουν ομάδας διά να ψάλλουν τα κάλανδα τα Χριστούγεννα προς τον σκοπόν αυτόν.
Ήδη, ως πληροφορούμεθα, υπό της διευθύνσεως του Βενετοκλείου Γυμνασίου Ρόδου κατηρτίσθη η εν λόγω ομάδα προς τον ως άνω σκοπόν.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ 131 ΠΑΙΔΙΑ
Υπό της Αμερικανικής Οργανώσεως Περιθάλψεως Πολεμοπαθών Παιδιών απεστάλησαν κατ’ αυτάς εις το ενταύθα Κέντρον Κοινωνικής Προνοίας 72.594 δρχ. διά την καταβολήν του επιδόματος του τρέχοντος μηνός εις τα 131 προστατευόμενα υπ’ αυτής παιδιά των νήσων Ρόδου, Καλύμνου και Λέρου, ως και την επιδότησιν των δι’ 150 δρχ. ως χρηματικόν Χριστουγεννιάτικον δώρον. Συγκεκριμένως διά τα 102 παιδιά της Ρόδου θα διατεθούν 55.924 δρχ., διά τα 16 της Καλύμνου 9.100 δρχ. και διά τα 13 της Λέρου 8.370 δρχ. Εκτός τούτων θα διανεμηθούν και διάφορα είδη ρουχισμού και υποδήσεως.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Την εσπέραν χθές εγένοντο τα εγκαίνια του νέου γραφείου του Δικηγόρου κ. Κυριάκου Τσέλιου, επί της οδού Ν. Πλαστήρα 4, έναντι του ξενοδοχείου Σπάρταλη. Εις τα εγκαίνια παρέστη εκλεκτή μερίς της Ροδιακής κοινωνίας.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!