Ν. Σαντορινιός: «Κούρεμα» στις οφειλές της επιστρεπτέας προκαταβολής

Ν. Σαντορινιός: «Κούρεμα»  στις οφειλές  της επιστρεπτέας  προκαταβολής

Ν. Σαντορινιός: «Κούρεμα» στις οφειλές της επιστρεπτέας προκαταβολής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 410 ΦΟΡΕΣ

«Πρέπει να είναι μη επιστρεπτέα η προκαταβολή στο σύνολό της», δήλωσε χθες ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός με αφορμή το αίτημα που διατυπώνεται από τους εστιάτορες.

«Δεν μπορεί να μιλάμε για δανειοδότηση επιχειρήσεων που βρίσκονται στο φάσμα της καταστροφής εδώ και δύο χρόνια. Από την πρώτη στιγμή είχαμε δηλώσει ότι δεν γίνεται να επιστραφούν τα χρήματα της επιστρεπτέας προκαταβολής. Πρέπει να είναι μη επιστρεπτέα η προκαταβολή στο σύνολό της. Οι επιχειρηματίες της εστίασης προσπαθούν απλώς να επιβιώσουν», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαντορινιός δήλωσε ότι η σεζόν δεν ήταν εύκολη για τους εστιάτορες.
«Οι τουρίστες δεν έμπαιναν εύκολα τα εστιατόρια. Οι περισσότεροι ήταν στα ξενοδοχεία τους. Είναι αναγκαίο να στηριχθεί η εστίαση και γενικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς υπάρχει ένα άτυπο lockdown σε πολλούς συμπολίτες μας», τόνισε.

Για τους εμβολιασμούς ο κ. Σαντορινιός τόνισε:
«Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι προσπαθεί να αυξήσει τους εμβολιασμούς. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει δυνατότητα για εμβολιασμούς. Στη Ρόδο οι πολίτες κλείνουν ραντεβού στα μέσα Ιανουαρίου. Το σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί και η κυβέρνηση δεν το στηρίζει».

Με αφορμή τους πανηγυρισμούς για τους μειωμένους συντελεστές ο κ. Σαντορινιός κατηγόρησε την κυβέρνηση για απάτη αφού το ειδικό καθεστώς μπορεί να επανέλθει γρηγορότερα.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»