Φυλάκιση 17 ετών «μοιράστηκαν» σε μία Ουκρανή, ένα Ροδίτη και έναν Αλβανό

Φυλάκιση 17 ετών «μοιράστηκαν» σε μία Ουκρανή, ένα Ροδίτη και έναν Αλβανό

Φυλάκιση 17 ετών «μοιράστηκαν» σε μία Ουκρανή, ένα Ροδίτη και έναν Αλβανό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2119 ΦΟΡΕΣ

Για τη μεταφορά στο νησί μας βαλίτσας που περιείχε περισσότερα από 9 κιλά χασίς

Συνολική ποινή 17 ετών «μοιράστηκαν» από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, σε μία 23χρονη Ουκρανή, σε 26χρονο Ροδίτη και σε 42χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, που κατηγορούνταν για τη μεταφορά στο νησί μας, βαλίτσας που περιείχε περισσότερα από 9 κιλά χασίς!

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχη με τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας την 23χρονη Ουκρανή και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, ένοχος κρίθηκε και ο 26χρονος Ροδίτης με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας ο οποίος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ στον 42χρονο Αλβανό στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση εκδικάστηκε, προχθές, σε δεύτερο βαθμό καθώς η πρώτη δίκη έγινε τον Φεβρουάριο του 2019 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικά μόνο στην Ουκρανή και της είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά είχαν κριθεί ο 26χρονος Ροδίτης και ο 42χρονος Αλβανός στους οποίους το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ στον πρώτο, και κάθειρξη 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ στον αλλοδαπό.

Μάλιστα με την ίδια απόφασή του το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου είχε δώσει αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις της Ουκρανής και του Ροδίτη, όχι όμως και για τον Αλβανό ο οποίος μετά την απόφαση του δικαστηρίου οδηγήθηκε στη φυλακή.

Για τους εμπλεκομένους όλα ξεκίνησαν στις 6 Φεβρουαρίου 2018 το πρωί όταν κατά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά στη Ρόδο, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε η 23χρονη Ουκρανή.

Σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκε να κατέχει δέκα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 9.335 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Η αλλοδαπή συνελήφθη και εξεταζόμενη από τους λιμενικούς δήλωσε ότι τα ναρκωτικά επρόκειτο να τα παραδώσει σε συγκεκριμένο άτομο. Έτσι στήθηκε ελεγχόμενη παράδοση και στις 7 Φεβρουαρίου 2018 το μεσημέρι η αλλοδαπή συνάντησε σε ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου τον 26χρονο και του παρέδωσε τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά.

Αμέσως μετά, προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συνέλαβαν και τον Ροδίτη ο οποίος μαζί με την αλλοδαπή προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ενώπιον της ανακρίτριας όπου βρέθηκαν, η 23χρονη αλλοδαπή, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε παραδεχτεί ότι ήταν η δεύτερη φορά που έκανε μεταφορά ναρκωτικών και ότι προέβη στην πράξη της αυτή αναγκαζόμενη από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένειά της. Η ίδια είχε πει πως το μόνο που ήθελε ήταν να βοηθήσει την οικογένειά της και τίποτε περισσότερο, ενώ είχε επισημάνει την άριστη συνεργασία που είχε με τις διωκτικές αρχές.

Από την πλευρά του ο 26χρονος Ροδίτης ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου βρέθηκε, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος είχε πει πως δεν γνώριζε κάτι για τα ναρκωτικά (αλλάζοντας την προανακριτική του κατάθεση) και πως αυτό που ήξερε ήταν ότι θα μετέφερε την κοπέλα στην Παστίδα. Μάλιστα είχε προσθέσει ότι είχε την εντύπωση πως ήταν παράνομη στη χώρα μας και πως επρόκειτο η αλλοδαπή να εργαστεί σε κάποιο κατάστημα εκεί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τόσο ο 26χρονος όσο και η 23χρονη είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων