Έντονη δυσαρέσκεια για τη λειτουργία του κοινοτικού συμβουλίου Ιαλυσού

Έντονη δυσαρέσκεια για τη λειτουργία του κοινοτικού συμβουλίου Ιαλυσού

Έντονη δυσαρέσκεια για τη λειτουργία του κοινοτικού συμβουλίου Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 774 ΦΟΡΕΣ

Έντονη διαμαρτυρία για τη λειτουργία του κοινοτικού συμβουλίου Ιαλυσού, εκφράζουν με ανοικτή επιστολή τους προς τους κατοίκους της Ιαλυσού 8 σύμβουλοι της μειοψηφίας.

Ειδικότερα, αναφέρουν σ’ αυτήν τα εξής:
«Αγαπητοί συνδημότες/-σες,
Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως μέλη του τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού του Δήμου Ρόδου, περίοδος που, όπως γνωρίζετε, ταυτίζεται με την παρατεταμένη υγειονομική κρίση και τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε.

Δυστυχώς όμως η συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού, λειτούργησε σε πολλές περιπτώσεις - ανάμεσά τους και στη Διοίκηση των τοπικών υποθέσεων της Ιαλυσού - ως άλλοθι για «μη χρηστή και δημοκρατική διοίκηση» λόγω των «μεταλλαγμένων ή εκ πεποιθήσεως λογικών και αντιλήψεων» της Προέδρου του Συμβουλίου και έμμισθης Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΡΜΑΕ κ. Στεφανίας Στάγκα.

Δύο ( 2 ) χρόνια προσωπικής προβολής - πολιτικής ανικανότητας - δυσκολίας αντίληψης και ιεράρχησης των προβλημάτων της Ιαλυσού - έλλειψη πρωτοβουλίας, κουλτούρας συνεργασίας και συντονισμού και αποδοχή εξωθεσμικών παρεμβάσεων, ήταν αρκετά για να εξαντληθεί η υπομονή μας και να αναγκαστούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, ξεπερνώντας τις όποιες παραταξιακές μας αντιθέσεις, αναδεικνύοντας και καταγγέλλοντας πράξεις και συμπεριφορές της, οι οποίες αποτελούν «ευθεία απειλή» κατά της άσκησης των προβλεπόμενων δημοκρατικών θεσμικών μας καθηκόντων ως εκλεγμένα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Ιαλυσού, έχοντας κάθε λόγο να αναρωτιόμαστε, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1963 «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;».

Πλήρης άγνοια των αρμοδιοτήτων της έτσι όπως περιγράφονται στα σχετικά νομοθετήματα για τους Προέδρους των Κοινοτήτων με κατοίκους άνω των 300 κατοίκων και απουσία εκπροσώπησης (με δικαίωμα ψήφου) της Δ.Κ. Ιαλυσού από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου όταν συζητούνται θέματα που σχετίζονται με την περιοχή μας.

Προσδιορισμός των Συμβουλίων της Κοινότητας , σε «μουγκά συμβούλια» με τη διά περιφοράς διαδικασία σε ακατάλληλες ώρες (12η μεσημβρινή) χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι οικογενειακές και επαγγελματικές μας υποχρεώσεις αλλά και το γεγονός ότι εμείς δεν ανήκουμε στην κατηγορία των «κρατικοδίαιτων αυτοδιοικητικών» του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατάρτιση των ημερησίων διατάξεων του Συμβουλίου, με ήσσονος σημασίας θέματα για την τοπική Κοινωνία της Ιαλυσού, χωρίς συνεννόηση με εργαζομένους και τοπικούς συμβούλους, ανάγοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία σε «προσωπικό της θέμα» καθ’ υποβολή του γνωστού στους Ιαλυσιώτες /-σες «επαγγελματία πολιτικού μέντορα της περιοχής» κρατώντας παράλληλα αποστάσεις από τα μεγάλα θέματα όπως αυτό της ματαίωσης του έργου της ΔΕΥΑΡ «Αναβάθμιση Η/Μ έργων αντλιοστασίων ακαθάρτων ΔΕ Ιαλυσού».

Ματαίωση Συνεδρίασης πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής της (το είδαμε και αυτό) για υποβολή προτάσεων κατά τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος έτους 2022 του Δήμου Ρόδου (αλήθεια, ποιος υπέβαλε προτάσεις για την Ιαλυσό;) αλλά και αποχώρησή της από προγραμματισμένη συνεδρίαση χωρίς επίκληση λόγων ανωτέρας βίας αλλά και μη επανάληψη αυτής.

Διαχείριση δράσεων και ανθρώπινου δυναμικού της ΔΕ Ιαλυσού από εξωθεσμικό και μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και μετακίνηση πλήθους υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕ Ιαλυσού σε άλλες Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου χωρίς αντικατάσταση και χωρίς καμιά αντίδραση αλλά και «καρατόμηση» με Απόφαση του Δημάρχου Ρόδου του τέως Αντιδημάρχου Ιαλυσού κ. Γ. Πατσάη. Γιατί άραγε;

Μηδενική ενημέρωση των συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού για πράξεις των οργάνων και υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου που αφορούν θέματα της Ιαλυσού αλλά και μη ενημέρωση για τη διαχείριση της Πάγιας Προκαταβολής της Κοινότητας Ιαλυσού.

Φίλες και φίλοι, η συνεχιζόμενη πλημμελής άσκηση των καθηκόντων της Προέδρου, αλλά και η κορύφωση της «παρακρατικής λειτουργίας» του Κοινοτικού Συμβουλίου Ιαλυσού, η οποία εξυπηρετεί στενά πολιτικά και «άλλα συμφέροντα» συγκεκριμένων μελών του, συνθέτουν ένα βαρύ και νοσηρό κλίμα με τη «Δημοκρατία στο απόσπασμα».

Σε αντίσταση των ανωτέρω συμπεριφορών - πρακτικών φίμωσης και σκοταδισμού αλλά και πλήρους υποβάθμισης και απαξιωτικής λειτουργίας του Κοινοτικού Συμβουλίου Ιαλυσού, δηλώνουμε ότι με γνώμονα την ανιδιοτελή αγάπη μας για την Ιαλυσό, έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την επαναφορά της τοπικής δημοκρατίας, διαφάνειας και δημοκρατικού διαλόγου, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στην ανάδειξη των προβλημάτων που μας απασχολούν και χρήζουν λύσεων, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση ποιότητας ζωής όλων μας.

Με εκτίμηση,
Οι Σύμβουλοι Κοινότητας Ιαλυσού
Παράσχος Κουλούμπρης
Αντώνης Στεργάκης
Αιμιλία Καλόψυχου
Σταματία Καρύδη
Αλέξανδρος Μαυρής
Εμμανουήλ Σαχίνης
Παρασκευή Μαλαματή
Μαρία Γιακουμή».

Διαβάστε ακόμη

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ