Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου της Κάσου προς τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου

Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου της Κάσου προς τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου

Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου της Κάσου προς τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 296 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Διοικητή 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό αλλά και στον Υποδιοικητή Περικλή Αλεβίζο απέστειλε ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του σχετικά με την επικείμενη υποστελέχωση του ΠΠ Ιατρείου Η.Ν. Κάσου αναφέρει συγκεκριμένα:

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες το νησί μας θα μείνει με έναν γιατρό καθώς η μία εκ των αγροτικών γιατρών αποσπάστηκε στο ΠΠ Ιατρείο της Χάλκης και ο δεύτερος ολοκληρώνει τη θητεία του παίρνοντας την κανονική του άδεια.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας σε όλη τη χώρα αλλά και το νέο κύμα της νόσου Covid -19 που αναμένεται μετά τα Χριστούγεννα θα θέλαμε να εκφράσουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας για την επικείμενη υποστελέχωση του ΠΠ Ιατρείου Η.Ν. Κάσου.

Αυτή τη στιγμή ο επικουρικός γιατρός ο οποίος προσλήφθηκε πριν από δύο μήνες περίπου διενεργεί τον καθολικό εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση (3η) αλλά και με τις πρώτες δόσεις σε όλες τις επιτρεπόμενες ηλικιακές ομάδες, κάτι το οποίο θα διαρκέσει πάνω από 3 εβδομάδες ακόμα και απαιτεί την παρουσία του.

Επιπλέον στο νησί υπάρχουν πολλοί διαβητικοί για τους οποίους ο παραπάνω γιατρός δεν έχει το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών.

Όλες οι υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία θα πρέπει να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους κάτι το οποίο απαιτεί τη στελέχωσή τους με ικανό αριθμό προσωπικού ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά.

Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από όλους την αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης των πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων ειδικότερα αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Για το λόγο αυτόν παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες σχετικά με τη στελέχωση των δύο θέσεων των αγροτικών γιατρών στο νησί».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»