Για απόπειρα ληστείας θα δικαστούν δύο Ρομά

Για απόπειρα ληστείας θα δικαστούν δύο Ρομά

Για απόπειρα ληστείας θα δικαστούν δύο Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 448 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας σε βάρος κατοίκων Αφάντου, τους οποίους και ξυλοκόπησαν, ενώ επιτέθηκαν και σε αστυνομικούς που πήγαν να επέμβουν στο επεισόδιο, θα δικαστούν την προσεχή Δευτέρα, δύο άνδρες Ρομά ηλικίας 41 και 23 ετών αντίστοιχα, από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ομόφυλός τους ηλικίας 17 ετών, για τον οποίο όμως η δικογραφία διαχωρίστηκε και θα εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Όπως είναι γνωστό, το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουλίου 2021 στην παραλία Αφάντου και μετά τη σύλληψη των δραστών σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας κατά συρροή και συνέργεια την πράξη αυτή, αντίσταση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση), εξύβριση με έργο και μη έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (για τον 41χρονο και τον 17χρονο).

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ήταν περίπου 10 το βράδυ στις 10 Ιουλίου 2021 στο γήπεδο 5Χ5 στην παραλία Αφάντου, όπου βρίσκονταν οι τρεις άνδρες Ρομά, οι οποίοι και διαπληκτίζονταν.

Την ίδια ώρα κινούνταν με κατεύθυνση προς την παραλία με το δίκυκλό του 65χρονος και τον ακολουθούσε με το αυτοκίνητό της η 54χρονη σύζυγός του έχοντας και ανηλίκους στο όχημά της.

Όταν πέρασε από το σημείο ο 65χρονος, του όρμησε ο 23χρονος Ρομά και του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία ενώ παράλληλα άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι. Συνολικά, σύμφωνα με την κατάθεση του 65χρονου, τον χτύπησε τρεις φορές.

Ο ίδιος δράστης φέρεται να επιχείρησε να εισέλθει και στο αυτοκίνητο της συζύγου του 65χρονου αλλά τελικά δεν το έκανε, ενώ χτύπησε και έναν ακόμα κάτοικο Αφάντου ηλικίας 74 ετών που επίσης κινούνταν με το όχημά του προς την παραλία.

Μόλις οι αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαγγέλου ενημερώθηκαν για το συμβάν έσπευσαν στο σημείο και επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τους δράστες, οι οποίοι και επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς.

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκαν, συνοδευόμενοι από τη συνήγορό τους κα Καλλιόπη Οικονόμου οι τρεις Ρομά απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 41χρονος όσο και ο 23χρονος ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων πως σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να αφαιρέσουν τα οχήματα των πολιτών και πως βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης για αυτό και δεν είχαν αντίληψη του τι έκαναν όταν χτυπούσαν τους διερχομένους. Οι ίδιοι επεσήμαναν πως το μόνο που ήθελαν ήταν να κληθεί η αστυνομία καθώς νωρίτερα τους είχαν επιτεθεί άγνωστοι προς αυτούς Ρομά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 41χρονος και ο 23χρονος οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ ο ανήλικος συγκατηγορούμενός τους αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου