Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου: «Στήριξη στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών της ΑΣΤΕΡ»

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου: «Στήριξη στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών της ΑΣΤΕΡ»

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου: «Στήριξη στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών της ΑΣΤΕΡ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 169 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Η Α.Σ.Τ.Ε.Ρ, αν και είναι μία σχολή με μακροχρόνια παράδοση στον τουριστικό τομέα και μία από τις σημαντικότερες για το νησί μας, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει αμεληθεί από το κράτος αλλά και τους τοπικούς φορείς.

Αίτια όπως, υποβαθμισμένο πτυχίο, έλλειψη στέγασης, σίτισης και συγγραμμάτων, απουσία καθηγητών, αποκλεισμός φοιτητών από Erasmus αλλά και η υποκριτική και ανούσια προσαύξηση ενός εξαμήνου από τον βουλευτή της ΝΔ και τέως Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα καθώς δεν επιλύει το πρόβλημα της αναβάθμισης του πτυχίου των αποφοίτων, κάθε άλλο έχει κάνει την παρούσα κατάσταση πιο περίπλοκη, όπως βέβαια και άλλα, οδήγησαν τους σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ στην κατάληψη του κτηρίου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της σχολής.

Κλιμάκια της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο οποίο συμμετείχε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός, επισκέφτηκαν και συζήτησαν με τους φοιτητές της σχολής για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

Σε αυτήν μας την ανακοίνωση δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στον αγώνα των σπουδαστών της ΑΣΤΕΡ και ότι θα δώσουμε μάχες με κάθε μέσο ώστε να εισακουστούν τα αυτονόητα και δίκαια αιτήματά τους!

Αιτήματα Φοιτητών ΑΣΤΕΡ:

Ø Αναβάθμιση πτυχίου από 5ο σε 6ο επίπεδο. Ο βαθμός του πτυχίου των αποφοίτων της Α.Σ.Τ.Ε. είναι επιπέδου 5 σε σχέση με τα Α.Ε.Ι. που είναι επιπέδου 6.

Ø Κατάργηση της απόφασης της προσθήκης 4ου έτους. Με την υπ’ αρ. 20071/29.12.2020 (Β’ 5824) κοινή απόφαση των Υπουργών Τουρισμού και Παιδείας και Θρησκευμάτων, το πρόγραμμα σπουδών των Α.Σ.Τ.Ε. επιμηκύνθηκε από 7 σε 8

εξάμηνα, πράγμα το οποίο είναι αντισυνταγματικό, καθώς μια σχολή με πτυχίο 5ου επιπέδου δεν νοείται να έχει διάρκεια 4 έτη.

Ø Αναβάθμιση υποδομών. Η σχολή, παρά το γεγονός ότι διαθέτει τις υποδομές, δεν είναι σε θέση να στεγάσει τους φοιτητές της, λόγω της κακής κατάστασης και της παραμέλησης του κτηρίου.

Ø Δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα Erasmus+. Μέσω των προγραμμάτων αυτών, δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να αποκτήσουν εμπειρίες και να διευρύνουν το μορφωτικό τους επίπεδο πάνω στο αντικείμενο που επέλεξαν να σπουδάσουν.

Ø Δυνατότητα μεταπτυχιακού σε εγχώρια πανεπιστήμια. Εξαιτίας αυτού, οι απόφοιτοι των Α.Σ.Τ.Ε., θέλοντας να αναβαθμίσουν το πτυχίο του, αναγκάζονται να αναζητήσουν την δυνατότητα αυτή στο εξωτερικό.

Ø Παροχή φοιτητικής ταυτότητας (ΠΑΣΟ). Το μόνο που παρέχεται είναι μια απλή βεβαίωση σπουδαστικής ιδιότητας, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείει τους φοιτητές των Α.Σ.Τ.Ε. από προνόμια που παρέχονται στους υπόλοιπους φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ø Λειτουργία ήδη υπάρχουσας εστίας. Αφού στο παρελθόν μερικές από τις εγκαταστάσεις της σχολής λειτουργούσαν σαν εστία, προσδοκούμε την άμεση επαναλειτουργία τους.

Ø Δημιουργία λέσχης / δυνατότητα δωρεάν(ή πολύ οικονομικής) σίτισης. Παρά τις εγκαταστάσεις για σίτιση, για ακόμα μια φορά δεν αξιοποιούνται κατάλληλα έτσι ώστε να αποτελέσουν οικονομική ελάφρυνση στους σπουδαστές, αναγκάζοντας τους να απευθυνθούν σε εξωτερικούς ανεξάρτητους επιχειρηματίες.

Ø Πρόσληψη καταρτισμένων καθηγητών. Ένα ποσοστό των καθηγητών της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. είναι ξενοδόχοι χωρίς την ανάλογη εκπαιδευτική κατάρτιση.

Ø Παροχή εκπαιδευτικών συγγραμμάτων/βιβλίων. Ενώ η σχολή βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και ένα μήνα, δεν έχει προμηθεύσει τους σπουδαστές της με τα απαραίτητα εφόδια που είναι αναγκαία ως προς την φοίτησή τους.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο