Αργύρης Αργυρού: «Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Αρχαγγέλου είναι πραγματικοί ήρωες»

Αργύρης Αργυρού:  «Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα  του Αρχαγγέλου είναι πραγματικοί ήρωες»

Αργύρης Αργυρού: «Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Αρχαγγέλου είναι πραγματικοί ήρωες»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 932 ΦΟΡΕΣ

Το τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια στις γειτονιές, τις συνοικίες και τα χωριά της Ρόδου, εξακολουθεί να σοβεί μήνες τώρα, χωρίς να έχει δοθεί ακόμη μια ουσιαστική λύση.

Παρόλο που η καλοκαιρινή περίοδος έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό διάστημα, γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι έχει «πακτωθεί» μια εφιαλτική πραγματικότητα η οποία θα… συντροφεύει τους κατοίκους του νησιού μας έως ότου τουλάχιστον αναδειχθεί νέος ανάδοχος του διαγωνισμού για την αποκομιδή τους.

Ασφαλώς όμως οι πολίτες αδυνατούν να αντιληφθούν, και με το δίκιο τους, πώς είναι δυνατόν να προκαλείται σε καθημερινή βάση ασφυξία και χάος από τα απορρίμματα, τα οποία έχουν κατακλύσει κάθε σημείο των οικισμών της Ρόδου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αρχαγγέλου, όπου τα παράπονα των κατοίκων έχουν λάβει πλέον τη μορφή… χιονοστιβάδας, ενώ και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα «Η Ροδιακή» είναι ενδεικτικές της δυσώδους κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή.

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση συν τοις άλλοις και ο επί 20ετία πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαγγέλου, Αργύρης Αργυρού, ο οποίος παραμένει στις επάλξεις ως ενεργός πολίτης, που δεν διστάζει να κοιτάξει πίσω από τη βιτρίνα, εκεί που κρύβεται η ασχήμια…

«Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στην πόλη της Ρόδου, αλλά εδώ στον Αρχάγγελο οι μόλις πέντε εργάτες που έχουμε είναι πραγματικοί ήρωες», υποστήριξε με το παράπονο για την εγκατάλειψη του οικισμού να τον κατακλύζει από τις πρώτες μόλις σκέψεις που μοιράστηκε μαζί μας.

«Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και το προσωπικό της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου αναγκάζεται να μαζεύει με τα χέρια τα σκουπίδια μέσα και έξω από τους κάδους!» συνέχισε εμφανώς οργισμένος ο κ. Αργυρού.

«Απορριμματοφόρα στην ουσία δεν υπάρχουν. Είναι ένα μικρό σκουπιδιάρικο που κάθε τρεις και λίγο χαλάει και ένα παλιό μεγάλο βραδυκίνητο όχημα, το οποίο συνήθως μαζεύει το πρωί τα σκουπίδια από τα κεντρικά σημεία. Μέχρι να πάρουν τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ οι κάδοι γεμίζουν ξανά. Αναγκάζονται λοιπόν οι ελάχιστοι εργαζόμενοι να υπερβάλλουν εαυτόν, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό.

Είναι θλιβερή η εικόνα να βάζουν τα κεφάλια και το σώμα τους μέσα στους κάδους για να τους αδειάσουν, εν μέσω πανδημίας και ενώ οι κάδοι έχουν να πλυθούν πάνω από δύο χρόνια. Δυστυχώς όμως δεν επαρκεί ούτε αυτή η αυτοθυσία τους», εξήγησε ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, επιχειρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο να υπερασπιστεί τους εργαζομένους που έχουν αφεθεί μόνοι τους να σηκώνουν το βάρος της ευθύνης.

«Αν αυτός είναι ο Δήμος Ρόδου που ονειρεύονται ο κ. Καμπουράκης και ο κ. Καρίκης, τότε μάλλον ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα. Τους προτρέπω να περάσουν μια βόλτα από τον Αρχάγγελο να τους ξεναγήσουμε εμείς στο χάλι που έχουν δημιουργήσει», σημείωσε ο Αργύρης Αργυρού αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις προ ημερών δηλώσεις του Στράτου Καρίκη, ο οποίος έκανε λόγο για εργαζομένους που δεν δουλεύουν όπως θα έπρεπε. Δεν παρέλειψε μάλιστα να πει για τον αναπληρωτή δημάρχου ότι «έχει να περάσει από τον Αρχάγγελο από την περίοδο των εκλογών».

Κλείνοντας, ο πρώην πρόεδρος του Αργαγγέλου επεσήμανε ότι «τα πεζοδρόμια και οι κεντρικοί δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση, όπου κι αν κοιτάξεις, υπάρχει μόνο βρόμα και δυσωδία. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή, οι κάτοικοι είναι όλοι εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι».

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη