Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 868 ΦΟΡΕΣ

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + που εκπονεί πραγματοποίησε την 1η κινητικότητα του στην Πράγα της Τσεχίας από 1-5 Νοεμβρίου 2021.

Στη συγκεκριμένη κινητικότητα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Αναστασίου Λεωνίδας, Ανθούλας Καθολική, Χαρτερού Βασιλεία – Σωτηρία και Παπασάββα Σεβαστή, οι οποίοι πήραν μέρος στο σεμινάριο “Emotional Intelligence: identify, harness and manage emotions”.

Στόχοι του προγράμματος «Το σχολείο των συναισθημάτων» είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών και η βελτίωση της σχολικής τους επίδοσης, η δημιουργία θετικού κλίματος στο σχολείο, η γνώση καινοτόμων δράσεων και μεθόδων διδασκαλίας και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε συζήτηση για τον ρόλο και τη σημασία της ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, τα στάδια της ανάπτυξης των παιδιών, τη διαχείριση συγκρούσεων και την αντιμετώπιση των συναισθηματικών εμποδίων στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν πήραν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες, ανέπτυξαν την αυτογνωσία τους και θα διαχύσουν τις νέες γνώσεις στους συναδέλφους τους με τελικό στόχο οι μαθητές να έχουν τα μέγιστα οφέλη.

Διαβάστε ακόμη

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου