Αθωώθηκαν δύο Ρομά κατηγορούμενοι για κλοπές σε σπίτια της Ρόδου

Αθωώθηκαν δύο Ρομά κατηγορούμενοι για κλοπές σε σπίτια της Ρόδου

Αθωώθηκαν δύο Ρομά κατηγορούμενοι για κλοπές σε σπίτια της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 860 ΦΟΡΕΣ

Από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δικάστηκαν δύο Ρομά ηλικίας 44 και 23 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπές που φέρονταν να έκαναν σε σπίτια της Ρόδου μαζί με δύο ανήλικους ομόφυλούς τους, από όπου αφαιρούσαν κοσμήματα, αλουμίνια και χαλκοσωλήνες από σπίτια, οικόπεδα και αγροκτήματα!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις αρχές του 2016 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονταν και άλλοι δύο Ρομά ηλικίας τότε 14 και 16 ετών, για τους οποίους η δικογραφία διαχωρίστηκε προκειμένου να δικαστούν από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Σε ό,τι αφορά τους ενήλικες κατηγορούμενους δικάστηκαν στις 14 Δεκεμβρίου από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μιχάλη Διάκου τους έκρινε αθώους, καθώς από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε ότι τέλεσαν αυτοί το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής που τους βάραινε.

Σύμφωνα πάντως με όσα είχαν γίνει γνωστά, οι εμπλεκόμενοι, φέρονταν να διέπραξαν τις κλοπές το χρονικό διάστημα από τις 24 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 2 Ιανουαρίου 2016. Τότε ο 23χρονος μαζί με τον 14χρονο ομόφυλό του μετέβησαν σε κατοικία στην πόλη της Ρόδου όπου αφού σκαρφάλωσαν στο μπαλκόνι πρώτου ορόφου παραβίασαν το παντζούρι και το παράθυρο του γραφείου του σπιτιού χρησιμοποιώντας κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία και μπήκαν μέσα, ενώ ο 16χρονος ανήλικος Ρομά περίμενε απ’ έξω κρατώντας «τσίλιες».

Οι δύο Ρομά κατηγορούνται επίσης ότι αφαίρεσαν από το σπίτι ένα μικρό χρηματοκιβώτιο (safe). Όπως έγινε γνωστό, το χρηματοκιβώτιο περιείχε χρήματα, χρυσαφικά και λίρες συνολικής αξίας 50.000 ευρώ! Στην ίδια υπόθεση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση αυτή που έχει να κάνει με την κλοπή χρυσαφικών και χρημάτων από σπίτι της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κλοπή διαπράχθηκε το χρονικό διάστημα από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2016 από τους δύο κατηγορουμένους (τον 44χρονο ενήλικα και τον 16χρονο -τότε- ανήλικο).

Πιο συγκεκριμένα, ο 44χρονος θείος κατάφερε να εισέλθει σε μικρό διαμέρισμα που βρισκόταν στον δεύτερο όροφο κτίσματος από ανασφάλιστη κεντρική είσοδο του κτηρίου και ανενόχλητος να καταφέρει να αφαιρέσει από μικρό γραφείο που βρισκόταν στην ταράτσα, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ αλλά και διάφορα χρυσαφικά, όπως αλυσίδες, ρολόγια χειρός, χρυσούς σταυρούς και άλλα παλιά κοσμήματα, συνολικής αξίας 120.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά όμως τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία σε βάρος των εμπλεκομένων.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο