Παραδοσιακός Ξενώνας και Οινομαγειρείο «Λημέρι Μονόλιθος» - Ανακαλύψτε την άλλη Ρόδο

Παραδοσιακός Ξενώνας και Οινομαγειρείο «Λημέρι Μονόλιθος»  - Ανακαλύψτε την άλλη Ρόδο

Παραδοσιακός Ξενώνας και Οινομαγειρείο «Λημέρι Μονόλιθος» - Ανακαλύψτε την άλλη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4703 ΦΟΡΕΣ

Μακριά από την πόλη και με νησιώτικο αέρα, στο παραδοσιακό χωριό του Μονολίθου, είναι χτισμένος ο παραδοσιακός ξενώνας και οινομαγειρείο «Λημέρι», ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης και των παραδοσιακών γεύσεων που θα σας ταξιδέψει σε μαγευτικό χειμερινό και όχι μόνο σκηνικό παρέα με τζάκι και πανέμορφη θέα.

Χτισμένος στους πρόποδες του βουνού «Ακραμίτης» στον Μονόλιθο, o ξενώνας και οινομαγειρείο «Λημέρι» αποτελεί έναν προορισμό που προσφέρει όλες τις ανέσεις. Ένα από τα ελάχιστα παραδοσιακά χωριά με μοναδική ομορφιά και ξεχωριστή θέα που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ιδανικό για τους λάτρεις της πεζοπορίας, καθώς εντυπωσιάζει με τα καταπράσινα τοπία και τους λόφους του.

Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση

Όλα ξεκίνησαν το 1992 όταν ο Μιχάλης Παπασταματίου και η γυναίκα του Φωτεινή δημιούργησαν τον χώρο ως εστιατόριο με το όνομα «Λημέρι».

Το 2018 έπειτα από ώριμη σκέψη η οικογένεια Παπασταματίου και ο Φίλιππος, ο πρωτότοκος γιος, μαζί με τη βοήθεια και τη στήριξη της οικογένειας σχεδίασε και δημιούργησε αυτόν τον όμορφο και προσεγμένο Ξενώνα, το «Λημέρι».

Ένας χώρος που συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις ανέσεις ενός σύγχρονου ξενοδοχείου σε ένα περιβάλλον που η παράδοση συναντά την ποιότητα.

Αριθμεί 10 θεματικά δωμάτια-σουίτες εμπνευσμένα από μέρη και τοποθεσίες του Μονολίθου, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν ως 35 άτομα.

Οι παραδοσιακά διακοσμημένες από πέτρα και ξύλο θεματικές σουίτες με τζάκι προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές για ξεκούραση και χαλάρωση με απεριόριστη θέα που βλέπει ταυτόχρονα βουνό και θάλασσα.

Έχοντας συνδυάσει την παράδοση με την ποιότητα, η οικογένεια Παπασταματίου έδωσε ώθηση σε έναν τόπο που λατρεύει και αγαπάει, τον Μονόλιθο.

Από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι και σήμερα, το «Λημέρι» έχει αποκτήσει φανατικούς επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο ενώ έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα 25 καλύτερα καταλύματα στην Ελλάδα της διεθνούς φήμης βρετανικής εφημερίδας “Guardian”.

https://www.theguardian.com/travel/2021/jul/10/25-best-hotels-resorts-greece-greek-islands-athens-crete-rhodes-santorini?CMP=Share_iOSApp_Other

Το 2019 ο ξενώνας επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της σειράς «Αστέρια στην Άμμο» του Άλφα ενώ φέτος το «Λημέρι» επισκέφθηκαν Ιταλοί δημοσιογράφοι του μεγαλύτερου περιοδικού γαστρονομίας στην Ιταλία (“Bell Europa”) που φωτογράφισαν τους χώρους και αποτύπωσαν τους αυθεντικούς - παραδοσιακούς τρόπους μαγειρέματος που λίγοι γνωρίζουν.

Παράλληλα όλο τον χρόνο Bloggers απ’ όλο τον κόσμο, όπως οι “nothing familiar” τιμάνε τον ξενώνα με τα αφιερώματά τους.
https://www.nothingfamiliar.com/monolithos-rhodes/.

Οι γεύσεις και τα αρώματα, η ζεστασιά του χώρου, η ατμοσφαιρική αίθουσα με φόντο το αναμμένο τζάκι και η μαγευτική θέα δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία σπιτικής φιλοξενίας!!!

Από νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αυθεντικές σπιτικές γεύσεις, μαγειρευτά φαγητά στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, με μονολιθιάτικες συνταγές της Γιαγιάς μόνο με ελαιόλαδο παραγωγής του ξενώνα.

Το παραδοσιακό πρωινό, που ξεκινά να σερβίρεται από τις 8 το πρωί, με λιχουδιές, φρεσκοστειμμένους χυμούς, παραδοσιακές μονολιθιάτικες πίτες με γέμιση από σπανάκι και τυρί (τις λεγόμενες «Πούγκες» ψημένες στον ξυλόφουρνο) και άλλα πολλά τοπικά εδέσματα που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Χειροποίητες σπιτικές μαρμελάδες συνοδεύουν το φρέσκο ζυμωτό ψωμί, φτιαγμένο με επιλεγμένα φρέσκα υλικά στον ξυλόφουρνο. Ολόφρεσκα αυγά ημέρας και μέλι, το οποίο φέρνουν τοπικοί μελισσοκόμοι, το μοναδικό και γευστικό πευκόμελο.

Για το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα, παραδοσιακά πιάτα μαγειρεμένα στον Ξυλόφουρνο. Κατσίκα κοκκινιστή, μοσχαράκι του Χωριού, το περίφημο Κότσι και ιδιαίτερες συνταγές όπως αγριογούρουνο και κοντοσούβλι στον παραδοσικό ξυλόφουρνο, όσπρια και λαχανικά που κλείνουν μέσα τους τη γήινη γεύση του βουνού. Μυρωδιές και γεύσεις που οδηγούν κατευθείαν στο χωριό.

Προσφέρεται επίσης μενού για χορτοφάγους και vegan.

Το μπαρ σερβίρει όλους τους τύπους καφέ, φρέσκους χυμούς και smoothies και το βράδυ μοναδικά κοκτέιλ ή κρασί μέσα από την πλούσια κάβα από επιλεγμένα Ελληνικά Οινοποιεία παρέα με ποικιλίες εδεσμάτων.

Το Χωριό «Μονόλιθος» είναι ένας από τους 126 καταγεγραμμένους προορισμούς θετικής ενέργειας στην Ελλάδα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300μέτρων και έχει ιδανικό κλίμα με μηδενική υγρασία σχεδόν πάντα, προσφέρει την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση. Επίσης είναι ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές δραστηριότητες, ενώ απέχει μόλις 10 λεπτά από την πανέμορφη παραλία των Φούρνων.

Γιατί τη Ρόδο δεν την απολαμβάνουμε μόνο το καλοκαίρι. Η χάρη και η ομορφιά του νησιού προσφέρεται όλο τον χρόνο. «Λημέρι Μονόλιθος», ανακαλύψτε μια «άλλη» Ρόδο 365 μέρες τον χρόνο...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
www.limeri.gr
22460 61227
info@limeri.gr.

Διαβάστε ακόμη

Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

To ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ των Super Market Παναγιωτάς είναι εδώ!

ΚΙΤΡΙΝΟ ή ΠΡΑΣΙΝΟ τι να επιλέξω;

Sissitio ...Πανδαισία γεύσεων, αισθήσεων και εμπειριών

Τα Mymarket στηρίζουν για 2η χρονιά τους εργαζομένους τους που θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους!

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Η Meeting Point Hotel Management Hellas, αναζητά για τα ξενοδοχεία της στη Ρόδο, που φέρουν τα brands LABRANDA, Βοηθό Λογιστή

Νέους συνεργάτες για να στελεχώσουν το δυναμικό της αναζητά η Caterplus