Ρόδος: Ακυρώθηκε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διότι ανακοινώθηκε με καθυστέρηση

Ρόδος: Ακυρώθηκε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διότι ανακοινώθηκε με καθυστέρηση

Ρόδος: Ακυρώθηκε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διότι ανακοινώθηκε με καθυστέρηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1437 ΦΟΡΕΣ

Ακυρώθηκε πλειστηριασμός κατά συμπολίτη μας που «ανέβηκε» στο ηλεκτρονικό σύστημα πλειστηριασμών μόλις 6 εργάσιμες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του.

Μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (Ειδική διαδικασία περιουσιακών διαφορών), με την οποία ακύρωσε πλειστηριασμό που διενεργήθηκε σε βάρος ακινήτου συμπολίτη μας, με την αιτιολογία ότι η διεξαγωγή του πλειστηριασμού ανακοινώθηκε καθυστερημένα στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Όπως είναι γνωστό, οι πλειστηριασμοί διεξάγονται τα τελευταία χρόνια ηλεκτρονικά και η συμμετοχή των υποψήφιων πλειοδοτών γίνεται επίσης με ηλεκτρονικό τρόπο.

Όποιος λοιπόν επιθυμεί να συμμετάσχει σε πλειστηριασμό, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα διεξαγωγής τους και να πληροφορηθεί ποια ακίνητα εκπλειστηριάζονται, τι ποσό θα πρέπει να καταθέσουν ως εγγύηση και σε ποιες ενέργειες θα πρέπει να προβούν για τη συμμετοχή τους.

Σε πολλές όμως περιπτώσεις, οι πλειστηριασμοί ανακοινώνονται στο ηλεκτρονικό σύστημα σε τόσο αργοπορημένο χρονικό διάστημα, ώστε οι υποψήφιοι πλειοδότες δεν έχουν το περιθώριο να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους και στην πράξη αποκλείεται η συμμετοχή τους.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η πρακτική αυτή στηρίζεται σε ένα κενό νόμου, το οποίο δε θέτει καμία χρονική προθεσμία για την ανάρτηση κάθε πλειστηριασμού!

Το αποτέλεσμα είναι οι τράπεζες να δηλώνουν μόνο εκείνες συμμετοχή στον πλειστηριασμό και να παίρνουν εκείνες το ακίνητο στη χαμηλότερη τιμή.

Πλέον στην πρακτική αυτή το Πρωτοδικείο Ρόδου βάζει φρένο, με την απόφαση που εξέδωσε στις αρχές Δεκεμβρίου για την περίπτωση του συμπολίτη μας, κρίνοντας ότι κάθε πλειστηριασμός θα πρέπει να αναρτάται στο ηλεκτρονικό σύστημα τουλάχιστον 10 εργάσιμες μέρες πριν από τη διεξαγωγή του.

Στην υπόθεση παραστάθηκαν οι δικηγόροι κ.κ. Φώτης Ρωμαίος (για τον συμπολίτη μας) και Σταματία - Πολυχρόνη Θεοδώρου (για την τράπεζα).

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες