Επέκταση και αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στην Κάσο

Επέκταση και αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στην Κάσο

Επέκταση και αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στην Κάσο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 271 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο των ενεργειών της για τον εξωραϊσμό και τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων, η Δημοτική αρχή προέβη στην αναβάθμιση καθώς και στην επέκταση του δημοτικού οδοφωτισμού.

Ξεκινώντας από τον οικισμό της Αγίας Μαρίνας, φωταγωγήθηκε ο δρόμος προς τον Αγ. Φανούριο αλλά και επεκτάθηκε ο δημοτικός φωτισμός από το Δημοτικό Σχολείο έως την οικία Ζεμαλή. Συνολικά τοποθετήθηκαν 23 νέα φωτιστικά σώματα καινούργιας τεχνολογίας.

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης των κατεστραμμένων ιστών και τοποθέτησης νέων φωτιστικών τύπου led στον δρόμο Φρυ - Πόλι ο οποίος πλέον επαναλειτουργεί μετά από αρκετά χρόνια, ενώ παρόμοιες παρεμβάσεις προγραμματίζονται σε όλους τους οικισμούς.

Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος σχολιάζοντας την πορεία των εργασιών αυτών ανέφερε τα παρακάτω:
«Τέτοιου είδους τεχνικές παρεμβάσεις στόχο έχουν να φωτίσουν σκοτεινά σημεία στους οικισμούς του νησιού μας συμβάλλοντας έτσι στην αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση των περιοχών αυτών αλλά πάνω απ’ όλα τη διευκόλυνση της καθημερινότητας δημιουργώντας παράλληλα αίσθημα ασφάλειας μεταξύ των κατοίκων.

Μετά την ολοκλήρωση της προμήθειας λαμπτήρων χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης τις αμέσως επόμενες ημέρες συνεργείο εναεριτών ηλεκτρολόγων θα ολοκληρώσει την αντικατάσταση λαμπτήρων και γενικότερα των συστημάτων φωτιστικών ιστών που χρήζουν επιδιόρθωσης ώστε να επαναλειτουργήσουν αλλά και θα τοποθετήσει 125 νέα φανάρια σε νέα σημεία του δίκτυο του δημοτικού φωτισμού.

Δυστυχώς τέτοιου είδους εργασίες είναι αρκετά χρονοβόρες γιατί απαιτούν την παρουσία μας σε κάθε γωνιά του νησιού. Όμως είμαστε εδώ και εργαζόμαστε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα της Κάσου την 1η Ιουνίου στην Αθήνα

Μιχάλης Ερωτόκριτος: «Με παρέμβασή μας καταφέραμε να έχουμε ένα επιπλέον δρομολόγιο “κοντοτάξιδο”»

Συνέδριο με 70 εισηγητές στην Κάσο με επίκεντρο το Ολοκαύτωμα

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

I SEA - Δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Η.Ν. Κάσο

Δενδροφύτευση στην Η.Ν Κάσο

Ίδρυση σχολής ξυλοναυπηγών στην Η.Ν. Κάσο

Επίσκεψη ιατρικών κλιμακίων «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗ» και ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» στην Η.Ν. Κάσο