Εθελοντική συμμετοχή και δράσεις για τον ξενώνα του νοσοκομείου της Ρόδου

Εθελοντική συμμετοχή και δράσεις για τον ξενώνα του νοσοκομείου της Ρόδου

Εθελοντική συμμετοχή και δράσεις για τον ξενώνα του νοσοκομείου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 442 ΦΟΡΕΣ

Στις 16/12/2021 πραγματοποιήθηκε ο στολισμός του μεγάλου δέντρου στον προαύλιο χώρο του Ξενώνα του Νοσοκομείου της Ρόδου, με τη συμμετοχή των Δωδεκανησιακών Παροικιακών συλλόγων Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η προσφορά των συμπολιτών μας ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να στολιστούν επιπλέον δύο δέντρα, ένα για τον εσωτερικό χώρο του ξενώνα και ένα για το ΕΚΑΒ.

Στον ίδιο χώρο συγκεντρώθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός βιβλίων τόσο για τον Ξενώνα, όσο και για το Νοσοκομείο της Ρόδου. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκονται βιβλία στους θαλάμους νοσηλείας για τους ασθενείς και τους συνοδούς. Στα βιβλία αναγράφεται η φράση: «Διάβασέ με, μην με πάρεις μαζί σου»

Στην εκδήλωση που ακολούθησε συμμετείχαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σπύρος Συρόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρουμάνης Γρηγόρης, οι Πρόεδροι των Παροικιακών Συλλόγων Καλλιόπη Κατσουράκη, Φανή Αναστασιάδη, Σοφία Δημητριάδη, Μαρία Βάλλα, Μιλτιάδης Κώστου, Σωτήρης Ζουρούδης, Μιχάλης Έργου, α.α. Ευθύμιος Χατζηκώστας, α.α. Κουκιαίνης Γιώργος, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Αθήνας κ. Σοφία Ηρακλείδη και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου Νίκος Κωνσταντινίδης.

Χαιρετισμό έστειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Αθήνας κ. Γιάννης Φραγκούλης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν εθελοντικά το μουσικό σχήμα «Τα Μανουσάκια» και χορευτικές ομάδες των Συλλόγων.

Ψυχή των πρωτοβουλιών, των δράσεων και της εκδήλωσης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, με την παρουσία του οποίου έγινε η βράβευση 63 εταιρειών και επαγγελματιών που συνέδραμαν οικονομικά και υλικοτεχνικά προκειμένου να επισκευαστεί και να αποκατασταθεί η λειτουργία του Ξενώνα.

Όλοι έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι το εγκαταλελειμμένο κτήριο ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε μέχρι την παραμικρή λεπτομέρειά του.

Όλοι οι συνοδοί ασθενών από τα νησιά της Δωδεκανήσου και τα μακρινά χωριά της Ρόδου έχουν τη δυνατότητα να έχουν στέγη κατά τη διάρκεια της περίθαλψης των δικών τους ανθρώπων.

Οι Ομοσπονδίες των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου και Αθήνας ευχαριστούν τον κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου για την ομολογουμένως φιλότιμη και αξιόλογη προσπάθειά του για να συντονιστούν όλες οι δράσεις, να προκληθεί ο εθελοντισμός των επαγγελματιών και να ολοκληρωθούν χωρίς επιβάρυνση του κράτους, όλες οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου.

Επιβεβαιώθηκε ότι η αρμονική και γόνιμη συνεργασία των φορέων με την Ομοσπονδία καταλήγει σε οφέλη για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου και την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των πολιτών.

«Η Ομοσπονδία στηρίζει τους συμπολίτες μας, στηρίζει όσους αυτές τις γιορτές θα βρίσκονται νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Όλοι μαζί μπορούμε να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο και να τον κάνουμε χαρά», είναι το μήνυμα που στέλνει, λόγω των ημερών, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο