Α. Γεωργιάδης: Aποκλείεται το γενικό lockdown

Α. Γεωργιάδης: Aποκλείεται το γενικό lockdown

Α. Γεωργιάδης: Aποκλείεται το γενικό lockdown

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 370 ΦΟΡΕΣ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικού lockdown στη χώρα λόγω της επέλασης της παραλλαγής «Όμικρον» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δεν απέκλεισε όμως τη λήψη άλλων μέτρων.

«Πλην του γενικού lockdown δεν έχω αποκλείσει ποτέ κάποιο άλλο μέτρο, διότι δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας. Γενικό lockdown πάντως αποκλείεται να υπάρξει» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες προς την Ελλάδα που θα ισχύουν από σήμερα. «Κάνουμε πιο δύσκολη την πρόσβαση στη χώρα ώστε να εμποδίζουμε την εισαγωγή πολλών νέων κρουσμάτων, καθώς η «Όμικρον» αρχίζει να επικρατεί. Είναι αδύνατον να μην έρθει και στην Ελλάδα η νέα μετάλλαξη και να μη γίνει κάποιου είδους ξέσπασμα. Δίνουμε τη μάχη μας να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού», δήλωσε.

Όσον αφορά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από τις αυξήσεις στην ενέργεια, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα τους ικανοποιήσουν όλους. «Η πολύ καλύτερα του αναμενόμενου ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2021, από ό,τι φαίνεται πάνω από το 6,9%, δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να λάβει μέτρα προς διάφορες κοινωνικές ομάδες για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση. Σκοπός της κυβέρνησης είναι πάντα ο ίδιος: από το μέρισμα της επιτυχίας της χώρας θα εισπράττουν το μερίδιό τους όλοι. Κανένας δεν πρόκειται να μείνει πίσω», επισήμανε ο υπουργός.

Κληθείς να σχολιάσει τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για τις ΜΕΘ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα του ΕΣΥ σημειώνοντας ότι τα ίδια συνέβαιναν και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και παρέπεμψε στις προχθεσινές αναφορές του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη προς τον Παύλο Πολάκη.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά