Συνελήφθη σπείρα κλεπτών ποδηλάτων στη Ρόδο - Τεμάχιζαν τα κλοπιμαία και τα πωλούσαν

Συνελήφθη σπείρα κλεπτών ποδηλάτων στη Ρόδο - Τεμάχιζαν τα κλοπιμαία και τα πωλούσαν

Συνελήφθη σπείρα κλεπτών ποδηλάτων στη Ρόδο - Τεμάχιζαν τα κλοπιμαία και τα πωλούσαν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 242 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3207

ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΡΔΑΜΗ ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ ΗΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ΕΙΣ ΤΟ «ΜΙΡΑΜΑΡΕ»

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΑΙ
Από χθες ήρχισεν, με την πρεμιέρα του Κέντρου εις «Μιραμάρε» (ορχήστρα Καρδάμη), η πραγματοποίησις του προγράμματος εκδηλώσεων υπό τον τίτλον «Εορταί Ρόδου» αι οποίαι περιλαμβάνουν θεατρικάς, χορευτικάς, αθλητικάς εκδρομάς και άλλας εκδηλώσεις. Εξ άλλου ο Εμπορικός Σύλλογος διέθεσεν εις τους εμπόρους ειδικάς ταινίας, εις τας οποίας αναγράφεται ότι παρέχεται έκπτωσις 15% υπό των καταστημάτων κατά την περίοδον των εορταστικών εκδηλώσεων.

Εν τω μεταξύ, κατά πληροφορίας εκ των ξενοδοχείων, έχουν ήδη κλεισθή αρκετά δωμάτια από ενδιαφερομένους εξ Αθηνών, καθώς και από ξένους, ενώ παραλλήλως πρόκειται να σημειωθή και αξιόλογος κίνησις κατά τας ημέρας των εορτών από τους αφιχθησομένους διά των τουριστικών ατμοπλοίων τα οποία αναμένονται.
Τέλος ανηγγέλθη ότι αναμένονται εις Ρόδον αεροπορικώς και δύο όμιλοι εκ Βρεττανών περιηγητών, με προοπτική δεκαημέρου παραμονής.

ΥΠΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΡΟΔΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΠΕΙΡΑ ΚΛΕΠΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ
ΕΤΕΜΑΧΙΖΑΝ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ & ΤΑ ΕΠΩΛΟΥΝ

Σπείρα ανηλίκων κλεπτών ποδηλάτων συνελήφθη προχθές παρ’ οργάνων της Χωροφυλακής Ρόδου διεπιστώθη δέ ότι οι συλληφθέντες ησχολούντο με την διάλυσιν των ποδηλάτων που έκλεπτον και με την διοχέτευσιν των εξαρτημάτων εις καταστήματα του είδους.
Ήδη συνελήφθησαν 4 ανήλικοι και διεξάγονται ανακρίσεις διά την ανακάλυψιν των συνεργατών των και των κλεπταποδόχων.

ΠΩΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ Η ΣΥΛΛΗΨΙΣ
Από μακρού χρόνου είχε διαπιστωθή ότι εξηφανίζοντο από διάφορα σημεία της Ρόδου ποδήλατα τα οποία όμως δεν ανευρίσκοντο παρά τας ερεύνας. Προ ημερών όμως επισημάνθηκαν ωρισμένοι ύποπτοι κινήσεις ανηλίκων, προχθές δέ κατόπιν παρακολουθήσεως, Χωροφύλακες με «Κλεφτοφάναρα» ανεύρον αποσυντεθειμένα ποδήλατα εις χώρον πλησίον του ξενοδοχείου Γκράντ Οτέλ (Θεολογίτη). Ευθύς μετά διά ταχυτάτης ενεργείας συνελήφθησαν οι τέσσαρες ανήλικοι οι οποίοι κρατούνται και ανακρίνονται και των οποίων τα ονόματα δι’ ευνόητους λόγους δεν ανεκοινώθησαν.

ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ;
Εν τω μεταξύ εξετάζεται υπό των αστυνομικών αρχών και το ενδεχόμενον της συνεργασίας των ανηλίκων κλεπτών - διαλυτών ποδηλάτων με μεγάλους την ηλικίαν, οι οποίοι πιθανώς εξεμεταλλεύοντο τους μικρούς αγοράζοντες τα εξαρτήματα.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ
Κατά την συγκρότησιν του Συμβουλίου της Περιηγητικής εις σώμα Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Ιγγλέσης, αντιπρόεδρος ο κ. Τσατσαρώνης, Γραμματεύς ο κ. Κώττης, ειδικός γραμματεύς ο κ. Παπαδέας, ταμίας ο κ. Καρυδάκης και σύμβουλοι η Κα Βόνδα και οι κ.κ. Παυλίδης, Κρητικός, Φωτεινός και Βενετοκλής.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...