Η εκπαιδευτική ρομποτική φτάνει στη Ρόδο

Η εκπαιδευτική ρομποτική φτάνει στη Ρόδο

Η εκπαιδευτική ρομποτική φτάνει στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1007 ΦΟΡΕΣ

O εκπαιδευτικός οργανισμός Eduact σε συνεργασία με το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου και με το Δημοτικό Σχολείο Ψίνθου διοργάνωσαν με επιτυχία την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με τίτλο: «Πρόγραμμα Ρομποτικής και STEAM FLL στη Ρόδο».

Στόχος της συνάντησης, ήταν η εκτενής ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ρομποτική και STEAM FLL», του οποίου έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η πιλοτική εφαρμογή καθώς και η επιμόρφωση περισσότερων από 140 εκπαιδευτικών σε δημόσια σχολεία, ενώ έχει εγκριθεί η γενικευμένη εφαρμογή του στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Στο πρόγραμμα φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά 5 σχολεία από το νησί της Ρόδου.

Η συνάντηση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Ρόδου και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με την εκπαιδευτική ρομποτική και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που αυτή παρέχει στη βελτίωση των δεξιοτήτων των μαθητών τόσο εντός όσο και εκτός σχολικής τάξης.

Στη συνάντηση το «παρών» έδωσε ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Βασιλείου ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στην ευρύτερη κοινότητα της Ρόδου και την αισιοδοξία του για την επιτυχή ένταξη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τόσο στο ωρολόγιο πρόγραμμα όσο και στην εξωσχολική σφαίρα δραστηριότητας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συμμετείχαν επίσης ο κ. Λεωνίδας Αναστασίου, Διευθυντής στο 1ο Δ.Σ. Αφάντου, η κα Γαλουζή Γαλατιανή, Διευθύντρια στο 2ο Δ.Σ. Αφάντου και η κα Λιάπη Βασιλική, Διευθύντρια στο Δ.Σ. Ψίνθου, οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά τους που το νέο αυτό εγχείρημα εντάσσεται στα σχολεία τους και την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικοί από τα παραπάνω σχολεία επικοινώνησαν με τη σειρά τους την πρακτική εφαρμογήστην τάξη δίνοντας έμφαση στις δεξιότητες που καλλιεργούν οι μαθητές με την ενασχόλησή τους με τη ρομποτική.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Βασίλης Τάνης, Συντονιστής Ομάδας Διαγωνισμών της Eduact, παρουσίασε τον Διαγωνισμό Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League (FLL). O FLL μετράει ήδη 23 χρόνια σε περισσότερες από 110 χώρες, αφορά παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών και η στόχευσή του αναφέρεται στην ενίσχυση όχι αυστηρά τεχνολογικών αλλά και οριζόντιων δεξιοτήτων.

Υπήρξε επίσημη ανακοίνωση του Περιφερειακού, Προκριματικού Διαγωνισμού Ρόδου FIRST® LEGO® League (FLL): CARGOTM CONNECT, που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην τοπική κοινότητα για τη σεζόν 2021-2022. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν μέσω του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και σε Παγκόσμιες Διοργανώσεις.

Η Eduact προσέφερε 3 δωρεάν συμμετοχές ομάδων στις 3 κατηγορίες του Διαγωνισμού (Explore, Discover, Challenge) συνοδευόμενες από τον θεματικό εξοπλισμό μέσω διαδραστικού quiz ερωτήσεων στο τέλος της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες
Τηλέφωνο: +30 2311 286 369
E-mail: press@eduact.org
Ιστοσελίδα: https://eduact.org/
Σχετικά με τον Διαγωνισμό:
https://firstlegoleague.gr/.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου