Για εξαπάτηση κατηγορούν το υπουργείο Τουρισμού οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ

Για εξαπάτηση κατηγορούν το υπουργείο Τουρισμού οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ

Για εξαπάτηση κατηγορούν το υπουργείο Τουρισμού οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 978 ΦΟΡΕΣ

Την εξαπάτηση των σπουδαστών της ΑΣΤΕΡ από το υπουργείο Τουρισμού καταγγέλλει με επιστολή της η πρόεδρος του συλλόγου, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Οι ΑΣΤΕ ανήκουν στην Ανώτερη Εκπαίδευση, όπως αυτή προσδιορίζεται στην παράγραφο 7 του άρθρου 16 του Συντάγματος, βάσει του άρθρου 4 του ν. 3105/2003. Η εξέλιξη με την από 30/12/2020 ΚΥΑ και το νέο 4ετές πρόγραμμα σπουδών των ΑΣΤΕ, αποτελεί μια νέα εξαπάτηση των σπουδαστών, οι οποίοι προσδωκούν με αυτό το πρόγραμμα να ενταχθούν στο 6ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, αφού εισάγονται στη σχολή μέσω μηχανογραφικού. Επομένως, η μη εισαγωγή τους στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθιστά τη νέα απόφαση του προστιθέμενου 8ου εξαμήνου ως αντισυνταγματική.

Η προσπάθεια αναβάθμισης με το νέο πρόγραμμα σπουδών είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση, καθώς τα δικαιώματα απόκτησης ακαδημαϊκής ταυτότητας, πραγματοποίησης μεταπτυχιακού σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και συμμετοχής στο Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιφυλάσσονται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία μόνο στους φοιτητές της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 1 του ν. 4485/2017.

Με το νέο πρόγραμμα σπουδών προάγονται τα συντεχνιακά συμφέροντα και υποβαθμίζεται η Τουριστική Εκπαίδευση. Η αδιαφορία στο μέλλον των σπουδαστών ΑΣΤΕ, αλλά και των ίδιων αυτών ιστορικων σχολών παραμένει αλώβητη ακόμη και με αλλαγή κυβερνήσεων ανά τα έτη.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η πρόεδρος
Τσαμαντιώτη Γαρυφαλιά
3ετής σπουδάστρια ΑΣΤΕΡ».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου