Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές χρηματικές απάτες στην Κω

Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές χρηματικές απάτες στην Κω

Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές χρηματικές απάτες στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 496 ΦΟΡΕΣ

Τα πιο ευφάνταστα σενάρια σκέφτονται οι επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες και μάλιστα χρησιμοποιούν μεθόδους και τεχνικές πολύ πειστικές.

Χθες το πρωί γνωστό φαρμακείο της πόλης της Κω δέχτηκε τηλεφώνημα από τον «λοχαγό Παπαδόπουλο» ο οποίος ζητούσε μία μεγάλη ποσότητα σε αντισηπτικά και μάσκες.

Ο υποτιθέμενος λοχαγός ζήτησε να μεταφέρει τα χρήματα με τραπεζική ηλεκτρονική μεταφορά. Στη συνέχεια ζήτησε να στείλει στο κινητό του φαρμακοποιού με σύνδεσμο (link) μία υποτιθέμενη φόρμα της Εθνικής Τράπεζας όπου ζητούσε τη συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων μεταξύ αυτών και τον κωδικών του e-banking.

Ο φαρμακοποιός απάντησε ότι δεν μπορεί να κοινοποιήσει σε κανέναν τους προσωπικούς του κωδικούς. Σε αυτό το σημείο, ο απατεώνας σε έντονο ύφος ζητούσε και τα «ρέστα» διότι είχε, όπως είπε, ήδη προβεί στη μεταφορά του χρηματικού ποσού και ζητούσε τα λεφτά που δεν κατέθεσε ποτέ πίσω.

Έτσι όταν του ζήτησε ο φαρμακοποιός να περάσει από το φαρμακείο προκειμένου να το διευθετήσουν από κοντά με έγγραφα και στοιχεία, ο κ. Παπαδόπουλος έκλεισε το τηλέφωνο αν και κάλεσε από κινητό το οποίο αναγραφόταν κανονικά.

Το περιστατικό έχει ήδη αναφερθεί στην αστυνομία, όμως το τελευταίο διάστημα υπάρχει πάλι έξαρση σε τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους. Δεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν ούτε στην τράπεζα τους κωδικούς μας.

Πηγή: vimatisko.gr

Διαβάστε ακόμη

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο