Έντονες αντιπαραθέσεις για τα πεπραγμένα του δήμου Ρόδου

Έντονες αντιπαραθέσεις για τα πεπραγμένα του δήμου Ρόδου

Έντονες αντιπαραθέσεις για τα πεπραγμένα του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 427 ΦΟΡΕΣ

• Δριμεία κριτική άσκησαν οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας • Υπεραμύνθηκαν του έργου της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι

Η δριμεία κριτική από τους επικεφαλής της μειοψηφίας, για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής αυτά τα δύο και πλέον χρόνια της θητείας της, ήταν εκείνο που χαρακτήρισε την προχθεσινή, ειδική, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2020.

Πολιτική χροιά είχε η συνεδρίαση αφού η σχετική, πολυσέλιδη, εισήγηση δεν παρουσιάστηκε, παρά μόνο αναφέρθηκαν ακροθιγώς κάποια στοιχεία από τη μειοψηφία. Ωστόσο, παρά την καυστική γλώσσα που χρησιμοποίησαν τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, όσο και της ελάσσονος, πρώην Δήμαρχος Καμείρου (σ.σ. ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Τάκης Πότσος, δεν συμμετείχε) και τις αιχμές που ανταλλάχθηκαν εκατέρωθεν, δεν υπήρξαν εντάσεις αυτή τη φορά.
Εισηγητές για τον απολογισμό του 2020 ήταν η Γενική Γραμματέας του Δήμου κα Κυριακή Νικολαΐδου και ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης. Ακολούθησαν οι καυστικές τοποθετήσεις των κ.κ. Χατζηδιάκου και Κρητικού, στις οποίες απάντησε ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος με τους επικεφαλής της μειοψηφίας ήταν και η τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, πρώην Δημάρχου Καλλιθέας, κ. Γιάννη Ιατρίδη. Το υπόλοιπο μέρος της συνεδρίασης εξαντλήθηκε με τις τοποθετήσεις των Αντιδημάρχων και Προέδρων Νομικών Προσώπων επί των πεπραγμένων τους και γενικά επί του έργου της Δημοτικής Αρχής μέχρι τώρα.

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης

Οι επικεφαλής
Καταρχάς, η κα Νικολαΐδου εξήγησε ότι πρόκειται για τη γνωστή διαδικασία της έκθεσης πεπραγμένων η οποία συνοδεύει τον ισολογισμό και τον απολογισμό προς το Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ το Σώμα δεν καλείται να λάβει απόφαση, απλώς είναι προς ενημέρωσή του.
Σημείωσε, ακόμη, ότι ο απολογισμός έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού η οποία συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία των επιμέρους Οργανισμών/μονάδων του Δήμου, και των αποκεντρωμένων.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο κ. Καρίκης, ο οποίος είπε ότι πρόκειται για τον απολογισμό της χρονιάς και ότι διαφαίνεται μέσα σε ένα πολύ δύσκολο καθεστώς, σε ένα καθεστώς covid, που έχει επηρεάσει το σύνολο της διαχείρισης, η προσπάθειά τους να διατηρήσουν όλες αυτές τις σημαντικές υπηρεσίες που υπήρχαν στον Δήμο, σημαντικά αναβαθμισμένες όμως και με μία διαχείριση που οι ίδιοι κρίνουν θετικά.

Ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος


Ο κ. Χατζηδιάκος, στη συνέχεια, αφού καυτηρίασε το γεγονός ότι η συνεδρίαση δεν είχε τον «παραδοσιακό» πανηγυρικό χαρακτήρα, είπε σε μία αποστροφή του λόγου του: «Στη σημερινή συνεδρίαση ο κ. δήμαρχος δεν πρέπει να κάνει απολογισμό, πρέπει να κάνει απολογία. Να απολογηθεί για την κατάντια και το χάλι του δήμου, της πόλης και του νησιού μας!» και παρέπεμψε στις προεκλογικές δεσμεύσεις.

«Αυτός είναι, αυτά λέει», ήταν η σαφής αιχμή προς τον κ. Χατζηδιάκο, με την οποία ξεκίνησε την τοποθέτησή του, αμέσως μετά, ο Δήμαρχος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Το προεκλογικό σποτ του Φώτη Χατζηδιάκου είναι «η Ρόδος έχει Δήμαρχο», η κάλπη έδειξε ότι…η Ρόδος δεν είχε Δήμαρχο και αυτό απέδειξε σε ποσοστό 32% που πήρε η παράταξη Χατζηδιάκου με 58% που έχει η σημερινή Δημοτική Αρχή».
Ο Δήμαρχος, συνέχισε την αναφορά του στα «παραδόπιστα μηνύματα που εξέπεμψαν προεκλογικά», κατά τον κ. Χατζηδιάκο, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προσβάλουν τόσο βάναυσα την ικανότητα του ψηφοφόρου της Ρόδου, να τον κορόιδεψαν τα παραδόπιστα μηνύματα της προεκλογικής περιόδου.

«Εγώ πιστεύω ότι όποιος έκανε αυτό το λάθος καταδικάστηκε από την ιστορία και προσπάθησε ν’ αναζητήσει πολιτική στέγη σε κόμματα παλιά και νέα, μοντέρνα και επόμενα».
Καυστικός ήταν στην τοποθέτησή του και ο κ. Κρητικός, ο οποίος εστιασε σε κάποια από τα οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στον απολογισμό και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή «ν’ αυξήσει στροφές». Σημειώνεται ότι, τόσο ο κ. Χατζηδιάκος όσο και ο κ. Κρητικός, παρ’ όλο που δεν υπήρχε ψηφοφορία, δήλωσαν ότι καταψηφίζουν τον απολογισμό.

Ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης

Δήμαρχος; «δεν είναι η στιγμή για πανηγυρισμούς»
Απαντώντας σε όλα τα παραπάνω ο Δήμαρχος, καταρχάς όσο αφορά στο θέμα του «πανηγυρικού» απολογισμού, εξήγησε ότι δεν είναι στη φιλοσοφία τους αφού «δεν μπορείς να πανηγυρίζεις εσύ για τα έργα σου, άσε να πανηγυρίζει ο κόσμος». Είπε, στη συνέχεια, ότι ο νικητής των τελευταίων εκλογών οφείλει να επιδεικνύει ταπεινότητα και ο ηττημένος αξιοπρέπεια.
Απευθυνόμενος, ακόμη, προς τον κ. Κρητικό είπε ότι η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι ο Δήμος Ρόδου με ή άνευ αποθεματικών, πάνω απ’ όλα ανήκει στους ροδίτες και τον Δήμο της Ρόδου ο ροδίτης τον έχει ανάγκη να του προσφέρει τον εαυτό του ολόκληρο και όχι να έρθει τη δύσκολη στιγμή και να ισχυρίζεται ότι θα χρεώσει όσα ποτέ δεν χρεώθηκαν. Είπε, μάλιστα, ότι ήταν πολύ εύκολο για δεκάδες χρόνια να κόβονται πρόστιμα τα οποία άλλες φορές πληρώνονταν και άλλες όχι.

Επειδή αναφέρθηκε και κατά πόσον ο Δήμος βοήθησε τον Ροδίτη να προστατεύσει την υγεία του, θέλησε να θυμίσει τα σαράντα χιλιάδες πιστοποιητικά στους εργαζόμενους του νησιού στα υγειονομικά πρωτόκολλα που φέρουν την υπογραφή και του Δήμου Ρόδου το έτος 2020.

Ο Δήμαρχος μίλησε και για την κοινωνική πολιτική θυμίζοντας τη 40% μείωση στα δημοτικά τέλη που έχει θέσει σε εφαρμογή ο Δήμος εδώ και ενάμιση χρόνο για τις οικίες που είχαν πρόβλημα, πέραν της βοήθειας της Κεντρικής Διοίκησης, λέγοντας ότι είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο νούμερο και δεν είχε κανένας το σθένος απ’ αυτούς που εύκολα κρίνουν να το κάνει. Ακόμη, 25% σε όλα τα σπίτια του νησιού μείωση στα δημοτικά τέλη και 15% στο επαγγελματικό τιμολόγιο.

Δεν ξέρω αν έχουμε σήμερα…πρόταση μομφής», είπε στη χαρακτηριστικά ο κ. Καμπουράκης, συγκρίνοντας τη διαδικασία με αυτήν της Κεντρικής Διοίκησης και αναρωτήθηκε τι περιμένουν, να έρθουν να πουν τι έκαναν ή τι δεν έκαναν. «Κάναμε όσα αυτοί που μας κρίνουν δεν είχαν ονειρευτεί ότι θα μπορούσα να γίνουν», είπε. Για τις απευθείας αναθέσεις, θύμισε τις φωτιές του καλοκαιριού που δεν ήταν εφικτό να γίνουν με νόμιμη διαδικασία γι’ αυτό και το Κράτος επιτρέπει την έκτακτη ανάγκη.

«Εσείς μας κατακρίνετε γιατί κάνουμε απευθείας αναθέσεις, για να φάμε χρήματα; Εξ ιδίων τα αλλότρια;»., είπε χαρακτηριστικά.
Εξήγησε, ακόμη, ο κ. Καμπουράκης ότι ο φετινός απολογισμός δεν είναι πανηγυρικός γιατί ανήκει στους ροδίτες και οι συμπολίτες μας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από το εισόδημά τους ούτε από το κομπόδεμά τους ούτε από το τραπέζι το χριστουγεννιάτικο. «Δεν μπορεί ο Δήμος της Ρόδου σήμερα να κάνει απολογισμό των έργων του πανηγυρίζοντας γι’ αυτά τα οποία συνέβησαν γιατί η σημερινή στιγμή δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς όταν ο κόσμος έχει ανάγκη.

Μόλις έρθουν καλύτερες ημέρες, και βέβαια θα έρθει η στιγμή για πανηγυρισμούς, απ’ αυτούς που μας συνήθισαν στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή», τόνισε και ανέφερε ότι ο απολογισμός είναι πλούσιος και αποδεικνύει ότι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ. Γιάννης Ιατρίδης

Ο κ. Γιάννης Ιατρίδης
Τα πεπραγμένα είναι ο καθρέφτης του Δήμου και αποτυπώνουν τον συνολικό σχεδιασμό που γίνεται, ξεκίνησε λέγοντας ο κ. Ιατρίδης. Στη συνέχεια, προχώρησε σε σύγκριση με την εποχή του «Καποδίστρια» εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τα πεπραγμένα την εποχή του Καλλικράτη, κάνοντας λόγο για έναν αδηφάγο Δήμο ο οποίος τρώει τα σπλάχνα του ροδίτη χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα. Μεγαλύτερη είναι η απογοήτευση για ταα έργα και τις επενδύσεις που δεν αποτελούν ούτε το 5% του σχεδιασμού ενώ τα χωριά έχουν εγκαταλειφθεί, είπε ακόμη.

Μάλιστα, για το ότι έγινε εμβολιαστικό κέντρο το παλαί της Καλλιθέας, στο οποίο έκανε αναφορά και ο Δήμαρχος, είπε προς τον ίδιο «ήταν τιμή μου που το έκανες». Προχωρώντας στη σύγκριση με τον πρώην Δήμο Καλλιθέας όπου ήταν Δήμαρχος για είκοσι χρόνια, είπε ότι άφησε έργο πίσω του ενώ αναφέρθηκε και στις υπηρεσίες λέγοντας οτι αυτές ήταν τότε σε πολύ υψηλό επίπεδο και στήριζε τουλάχιστον δέκα Δήμους στα Δωδεκάνησα.

Για τις υπηρεσίες είπε ακόμη ότι υπάρχει μία μεγάλη ανισοκατανομή, όπως και στο προσωπικό και χρειάζεται ενίσχυση στις δημοτικές ενότητες. Μίλησε, ακόμη, και για την επιβάρυνση που δέχονται Δ.Ε. κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όπου πρέπει οι υπηρεσίες είναι οι αντίστοιχες. «Η καθαριότητα φέτος ήταν μία μεγάλη απογοήτευση», είπε στη συνέχεια και ανέφερε ότι μέχρι τώρα δεν βγήκε να μιλήσει από σεβασμό στον τόπο, κάλεσε όμως τη Δημοτική Αρχή να πάρει γρήγορα μέτρα.
«Τι να το κάνω όταν ξοδεύουμε δύο και τρία εκατομμύρια για την προβολή και τη διαφήμιση και οι φωτογραφίες με τα σκουπίδια, τα μπάζα βουνό, τους κάδους σπασμένους να βγαίνουν με ταχύτητα από τα ΜΜΕ και φωτογραφίες που δυσφημούν το νησί;». Κλείνοντας, εξέφρασε τη λύπη του λέγοντας ότι με τον Καλλικράτη το νησί μπήκε «στην κατάψυξη». Ο κ. Ιατρίδης δήλωσε «παρών» για τον απολογισμό.

Η Δημοτική Αρχή
Ακολούθησε η τοποθέτηση σχεδόν όλων των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, αρχής γενομένης από τον κ. Καρίκη ο οποίος αναφέρθηκε σχεδόν σε όλα τα θέματα:
Ξεκινώντας από την οικονομία, μίλησε για «στροφή προς τον πολίτη» με τις μειώσεις που έγιναν και ανέφερε ότι πρώτη φορά πληρώνουν σπασμένα των Καποδιστριακών Δήμων. Για το κομμάτι της πληροφορικής και Διοίκησης είπε ότι πηγαίνουν στον Δήμο Τρικκαίων που είναι πολύ μπροστά θέλοντας να κάνουν τον Δήμο Ρόδου έναν σύγχρονο Δήμο. Είπε, ακόμη, ότι ο Δήμος, σε ένα καθεστώς πανδημίας, αγκάλιασε τη ΔΕΥΑΡ και τη ΡΟΔΑ που για πρώτη φορά οι Επιχειρήσεις αυτές κάνουν τις μεγάλες τομές.

Για τη Μεσαιωνική Πόλη είπε ότι έγινε συμμάζεμα ενώ αναφέρθηκε και στα σχολεία λέγοντας ότι αναγνωρίστηκε ότι πανελλαδικά έχουν την καλύτερη καθαρότητα και αυτό ο Δήμος το πέτυχε ξοδεύοντας. Αναφέρθηκε ακόμα στην Πρόνοια, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τον Τουρισμό. Για τη συμβολή του Δήμου στην πανδημία αναφέρθηκε στην παραχώρηση του κλειστού Γυμναστηρίου Καλλιθέας Ρόδου για να γίνει το μέγα εμβολιαστικό κέντρο. Είπε ακόμη ότι ο Δήμος έλυσε το θέμα του Κτηματολογίου και δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο κατηγορήθηκε.

Γενικά, ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε σε όλους τους τομείς του Δήμου, από τον Πολιτισμό, το Πράσινο και το Τροχαίο Υλικό, μέχρι την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ενώ για την καθαριότητα υπεραμύνθηκε της θέσης του που προκάλεσε αντιδράσεις, λέγοντας ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα στην υπηρεσία που δεν δουλεύει και είπε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν για μερικές ημέρες ενώ αναφέρθηκε στον ΦΟΔΣΑ.

Αναφέρθηκε ακόμη στο Εθνικό Θέατρο και την πρωθυπουργική εξαγγελία για τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του με 20 εκατ. ευρώ ενώ για τη Νέα Αγορά στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής ότι ο ροδίτης μένει σ’ αυτήν και το επόμενο χρονικό διάστημα με πόρους διασφαλισμένους θα ξεκινήσει το έργο. Όπως είπε, όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αυτόματα μέσα σε δύο χρόνια αλλά καταγράφεται ότι για πρώτη φορά τα πράγματα αλλάζουν ριζικά στη Ρόδο. «Είμαστε περήφανοι», κατέληξε ο Αναπληρωτής Δημάρχου.

Ο κ. Κώστας Ταρασλιάς: Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών ανέφερε, καταρχάς, ότι δεν ήρθε καθυστερημένα ο απολογισμός αφού ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να τον φέρουν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022. Μεταξύ άλλων, τόνισε για τα χωριά ότι είναι η πρώτη Δημοτική Αρχή που όχι μόνο ενίσχυσε τις Δ.Ε. αλλά δεν υπήρξε καμία κατηγορία προμηθειών που να μην υπάρχει σε κάθε ενότητα. «Δεν τσιγκουνευτήκαμε ούτε ένα ευρώ για τον covid», επεσήμανε ακόμα. Στη συνέχεια, ανέφερε ότι σε μία χρονιά που ήταν δύσκολη οικονομικά, ο Δήμος παρέμεινε σταθερός στα έσοδα του και δήλωσε και εκείνος ότι είναι υπερήφανοι. Σχετικά μάλιστα με την αναφορά του κ. Κρητικού στις οφειλές παρελθόντων ετών, μίλησε για μία δύσκολη συγκυρία που όμως δεν τους πτόησε. Ανέφερε μάλιστα τα εισπραχθέντα του κραταιού Δήμου το 2019 με το ρεκόρ τουριστών, που ήταν 130 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι σε μία χρονιά που είχαμε το ένα τέταρτο της οικονομικής δραστηριότητας και είχαν κλείσει οι περισσότερες επιχειρήσεις, ο Δήμος Ρόδου παρέμεινε σταθερά στα έσοδά του, κάτι που ήταν επιτυχία της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δήμαρχου αφού ο Δήμος δεν έχασε το παραμικρό κονδύλι που μπορούσε διεκδικήσει.

«Είμαστε υπερήφανοι», δήλωσε και ο κ. Ταρασλιάς και ανέφερε ότι υποχρεωτικά στον προϋπολογισμό εγγράφονται όλες οι οφειλές που διεκδικεί ο Δήμος από προηγούμενα έτη. Μάλιστα, βρήκαν ποσά από…το 1974 που δεν είχαν παραγραφεί, τα καθάρισαν και άφησαν αυτά που λέε ο νόμος. Και είπε, στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος: «Κάποιοι έκαναν πολιτική και δεν θέλησαν, στις κραταιές χρονιές, επειδή ήταν εκλογές, να επιβάλουν τα τέλη που πρέπει από το νόμο.

Δεν χρέωσαν τα τέλη τα οποία ήταν υποχρέωσή τους και μάλιστα αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη. Γιατί έκαναν εκλογές. Και πρέπει σήμερα εμείς να κληθούμε να τ’ αναζητήσουμε αυτά, να ξεκαθαρίσομε την κατάσταση, να διεκδικήσουμε ενοίκια αρκετών χρόνων από ακίνητα φιλέτα, από ακίνητα τα οποία δεν ξέρω για ποιο λόγο έκαναν πολιτική με αυτό τον τρόπο. Δεν ήταν τελικά θέμα αδικίας, ισονομίας απέναντι σε άλλους επιχειρηματίες του νησιού που πασχίζουν με ιδιωτικά ακίνητα;».

Ο κ. Γιάννης Καμπούρης: Στο πλούσιο έργο της Δημοτικής Αρχής στον τομέα των νέων Τεχνολογιών αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, μίλησε για το teledimos, για την ηλεκτρονική εφαρμογή για τους παιδικούς σταθμούς, είπε ότι παρέλαβαν έναν ΧΥΤΑ που θύμιζε…παγκάρι εκκλησίας και αυτή τη στιγμή λειτουργεί πάνω στην οικονομική εφαρμογή του Δήμου με POS.

Για την άλλη αρμοδιότητά του, αυτήν της Κοινωνικής Πολιτικής είπε ότι μέχρι τις 29 Ιανουαρίου θα μοιραστούν 800 τσάντες σε συνδημότες μας με παρότρυνση του Δημάρχου ενώ ευχαρίστησε και τους εθελοντές για τη συμβολή τους. Μάλιστα, είπε ότι και αυτά είναι μέτρα για την πανδημία.

Ο κ. Στέφανος Δράκος: Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Πολεοδομίας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι, στο παρελθόν, περιορίστηκαν όλοι σε μία διαχείριση κοινοχρήστων χώρων μέσα στη Μεσαιωνική Πόλη, όπως και παραγοντισμού και το αποτέλεσμα ήταν να μετατραπεί ένας ιστορικός τόπος και Μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ σε μία περιοχή που λυμαίνονταν τοπικοί παράγοντες και μερικοί επιχειρηματίες εις βάρος των περισσοτέρων και το αποτέλεσμα ήταν να τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΟΥΝΕΣΚΟ μέχρι που ανέλαβαν. Έκανε γνωστό μάλιστα ότι χθες επρόκειτο να παραλάβει το δεύτερο βραβείο για τη δράση και το έργο τους για τη Μεσαιωνική Πόλη, που το απονέμει το κοινό. Είπε, στη συνέχεια, ότι η απόδοση κρίνεται με βάση το βαθμό δυσκολίας και το χρόνο αποτελεσματικότητας και για τους ίδιους το όραμα περνάει μέσα από τα μεγάλα έργα.

Και αναφέρθηκε στο στάδιο Διαγόρας, τη Ροδιακή Έπαυλη, στην έγκριση από το ΚΑΣ για την αποκατάσταση του Χαμάμ ώστε να μπορέσουν να το αποκαταστήσουν και να το αξιοποιήσουν. Για τη Νέα Αγορά είπε ότι θα αποκατασταθεί, «θα γίνει μία κούκλα» και οι ροδίτες θα παραμείνουν μέσα. Για το Εθνικό θέατρο είπε ότι δέχονταν επιθέσεις γι’ αυτό μόλις ανέλαβαν και ότι αυτοί που το ξήλωναν την επόμενη ημέρα έκαναν κίνημα για να σωθεί. «Εάν δεν υπήρχαν ο Καμπουράκης και ο Χατζημάρκος, το έργο δεν θα γινόταν ποτέ!», είπε ακόμη συμπληρώνοντας ότι ο Δήμαρχος έφερε τον πρωθυπουργό και είναι προσωπική του επιτυχία.

Ο κ. Γιώργος Τριάντος: Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Πρόεδρος του ΔΟΠ, έκανε μία μικρή αναδρομή από την αρχή της πανδημίας και είπε ότι ίσως κανένας να μην αντιλήφθηκε το πως αντιμετωπίστηκε η πανδημία μέχρι σήμερα. Όπως είπε, όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου ενώ όλη η Ρόδος ήταν σε Lockdown ήταν οι μόνοι που κυκλοφορούσαν στην πόλη και τα χωριά για να προσφέρουν υπηρεσίες στους ευάλωτους συμπολίτες μας. Ο κ. Τριάντος μίλησε για μία δύσκολη περίοδο που πέρασε «αναίμακτα και σχεδόν αθόρυβα» χάρη στις προσπάθειες του Δήμου και των δομών της Κοινωνικής Μέριμνας.

Αναφέρθηκε, ακόμη, σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ήταν οι άστεγοι και έδωσαν λύση με την προκήρυξη για τον ξενώνα.
Η ραγδαία αύξηση όμως των αναγκών των πολιτών λόγω της πανδημίας ήταν εκείνο που χαρακτήρισε αυτή την περίοδο και ο Δήμος στάθηκε αρωγός. «Δεν είναι έργα για διαφήμιση αλλά έργα ανάγκης και ο Δήμος ανταποκρίνεται», είπε. Ανέφερε, ακόμη, ότι έγινε ανανέωση του στόλου του οχημάτων του ΔΟΠ χάρη στην αύξηση της επιχορήγησης του από τον Δήμο.

Ο κ. Τάσος Σπανός: Ο Αντιδήμαρχος Αφάντου και Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ είπε καταρχάς ότι δέχονται τον αντιπολιτευτικό λόγο, όχι όμως την ισοπέδωση και ανέφερε ότι δημιούργησαν ευκαιρίες και κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα.
Είπε, ακόμη, ότι η Δημοτική Αρχή μέσα από τις χωρικές Αντιδημαρχίες π έτυχε να έχει 24 ώρες το 24ωρο ανθρώπους και συνεργεία δίπλα στον πολίτη και επέδειξε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, ακόμα και στις θεομηνίες ενώ ανέδειξαν την στρατηγική τους για το νοικοκύρεμα των Δ.Ε . και βελτίωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των πολιτών. «Παραλάβαμε μία κατάσταση η οποία ήταν άνευ προηγουμένου», είπε και αναφέρθηκε ειδικότερα στην έλλειψη μηχανημάτων που τα έφτιαξαν, στα παραμελημένα δημόσια κτίρια, κάνοντας λόγο για «μία εικόνα ντροπής» στα οποία έκαναν παρεμβάσεις ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις παρεμβάσεις και τις επισκευές στα σχολικά κτίρια αλλά και μέσα στους οικισμούς.

Ο κ. Νίκος Καραμαρίτης: Ο Αντιδήμαρχος Λινδίων και Νότιας Ρόδου, είπε ότι στις ΔΕ έκαναν όλοι μία πολύ καλή δουλειά καθώς παρέλαβαν περιοχές που…ήταν ξεχασμένες από το Θεό και δεν ήξεραν τι θα πει μηχάνημα. Είπε, ακόμη, ότι έχουν κάνει χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας και προμήθειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από ηλεκτρολογικά και ντους μέχρι παιδικές χαρές.
Ο κ. Τηλέμαχος Καμποούρης: Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων μίλησε για το προηγούμενο αντικείμενό του, την Αντιδημαρχία Οικονομικών, ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του γιατί επί θητείας του επιτεύχθηκε ένα μεγάλο μέρος των αποτελεσμάτων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα ΠΟΕ και είπε προς τη μειοψηφία: «Μας κατηγορήσατε για ανείσπρακτες υποχρεώσεις, υποχρεώσεις που δημιουργήσατε όλοι εσείς που διοικήσατε μέχρι σήμερα και όποιος έχει αντίρρηση σ’ αυτό που λέω, σας προκαλώ ανοιχτά εδώ στο δ.σ. να συγκρίνουμε την οικονομική διαχείριση τη δικιά μας, πάντα τηρουμένων των αναλογιών και πάντα των δύο χρόνων του κορωνοϊού που διανύουμε εμείς.

Πραγματικά είναι ντροπή να ακούω ότι εμείς αφήσαμε ανείσπρακτες υποχρεώσεις ή ότι εμείς δεν εισπράξαμε ενοίκια σ’ αυτά τα δύο χρόνια που ο κόσμος υπέφερε, που ο κόσμος δεν ήξερε τι του ξημερώνει».
Είπε, ακόμη, ότι λοιδορούνται για τις συνεχείς αναμορφώσεις και τόνισε ότι θα συνεχίσουν να τα κάνουν ανάλογα με τα δεδομένα που υπάρχουν καθημερινά. Για τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τέλος, είπε ότι βρισκόμαστε σένα πολύ καλό στάδιο και τις επόμενες ημέρες όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, θα είναι σε θέση να ανακοινώσεις πολλές παρεμβάσεις π ου θα αναβαθμίσουν και την ποιότητα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο