Εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας

Εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα  της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας

Εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 216 ΦΟΡΕΣ

Η έκθεση πεπραγμένων α’ εξαμήνου της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συζητήθηκε χθες στην προτελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Το θέμα εισηγήθηκε ο πρόεδρός της, περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος που αναφέρθηκε στη λειτουργία της οικονομικής επιτροπής μετά και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο όγκος δουλειάς της.

Μιλώντας για τη λειτουργία των επιτροπών ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Oι οικονομικές επιτροπές σε όλη τη χώρα ενισχύθηκαν σε ότι αφορά τις αρμοδιότητές τους λόγω του Κλεισθένη που οδήγησε πολλά δημοτικά συμβούλια στο να μην παίρνουν αποφάσεις, γιατί οι δημοτικές αρχές δεν έχουν πλειοψηφία.

Έτσι δόθηκε μεγαλύτερη αρμοδιότητα στις οικονομικές επιτροπές. Όπως ενισχύθηκαν όλες οι οικονομικές επιτροπές, ενισχύθηκε και η δική μας σε αρμοδιότητες. Για παράδειγμα, είχαμε τις προγραμματικές συμβάσεις. Αυτές έχουν… φύγει και έχουν περάσει στην οικονομική επιτροπή.

Η οικονομική μας επιτροπή συμπλήρωσε 2 χρόνια. Στις 9 Ιανουαρίου, μαζί με την εκλογή νέου προεδρείου θα εκλέξουμε και τα νέα μέλη της οικονομικής επιτροπής, με εξαίρεση τους τρεις που ορίζονται από το νόμο δηλαδή τον πρόεδρο και τα δύο μέλη που ορίζει αυτός και σε εμάς είναι οι δύο χωρικοί αντιπεριφερειάρχες. Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Λεονταρίτης και ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Ευστρατίου που θα συνεχίσουν τη θητεία τους.

Τα υπόλοιπα μέλη της, 8 στον αριθμό, θα εκλεγούν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 9 Ιανουαρίου που θα γίνει στη Ρόδο, όπου θα γίνει και η εκλογή των μελών του προεδρείου.

Ευχαριστώ τα σημερινά μέλη της επιτροπής, της οποίας αυξάνεται ο όγκος δουλειάς, γιατί αυξάνονται τα έργα, όχι μόνο τα δικά μας αλλά και των δήμων που βοηθούμε. Η δουλειά αυτή γίνεται με τάξη και νοικοκυριό και όλες οι προθεσμίες πιάστηκαν».

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο περιφερειάρχης, στο α εξάμηνο του έτους πραγματοποιήθηκαν 10 συνεδριάσεις και πάρθηκαν 411 αποφάσεις. Μάλιστα, στην έκθεση πεπραγμένων υπάρχουν αναλυτικά τα θέματα ανά συνεδρίαση και οι αποφάσεις τους, ενώ και οι πολίτες μπορούν πλέον να τις βλέπουν καθώς γίνεται ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Όπως υπογράμμισε, πολλά έργα, πάνω από 80 πέρασαν στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας, υπογραμμίζοντας ότι οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας στηρίζουν πολλούς φορείς και υπουργεία καθώς και τον ΦΟΔΣΑ νοτίου Αιγαίου.

Όλες οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου ενέκριναν τα πεπραγμένα, εκτός από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία ψήφισε κατά.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο