Σχεδιάζεται η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας στη Ρόδο

Σχεδιάζεται η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας στη Ρόδο

Σχεδιάζεται η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 855 ΦΟΡΕΣ

Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας παραμένει στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής, καθώς βάσει του νέου ΟΕΥ, μπορεί να αναπτυχθεί μέχρι και με τετρακόσια άτομα σε όλο το νησί, την ίδια στιγμή που τα έσοδα που χάνει ο Δήμος από την έλλειψη της υπηρεσίας, υπολογίζονται σε ενάμιση με δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Στο θέμα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του χθες, ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Καμπούρης ο οποίος, ερωτηθείς που βρίσκεται το θέμα, θύμισε ότι είχε δώσει έτοιμη μελέτη στον Δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, για την επανασύστασή της και τώρα βρισκόμαστε σε διαδικασία που ολοκληρώνεται ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση γιατί πρέπει να εγγραφεί σ’ αυτόν, στη συνέχεια να πάει για έγκριση στην Αποκεντρωμένη, να την υπογράψει ο Περιφερειάρχης και να βγει το ΦΕΚ.
«Φυσικά και είναι στις προθέσεις του Δημάρχου η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, γιατί είναι ένα εργαλείο που πραγματικά λείπει από τον Δήμο της Ρόδου.

Όχι μόνο για εισπρακτικούς λόγους αλλά και για λόγους ευταξίας», είπε ο Αντιδήμαρχος και αναφέρθηκε στη συνδρομή της υπηρεσίας από τα πανηγύρια και τους κοινόχρηστους χώρους καταστημάτων, μέχρι την παράνομη στάθμευση ενώ ο Δήμος χάνει πάρα πολλά από την απουσία της και σε εμφάνιση, ειδικά τη σεζόν, αλλά και σε εισπράξεις, αφού η απώλεια εσόδων υπολογίζεται στα 1,5-2 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Δήμου το 2019 και το 2020, ο Δήμος Ρ’όδου μπορεί να προλάβει έως και 400 άτομα. Φυσικά θα δημιουργηθεί Κεντρική Διεύθυνση με Τμήματα στις Δημοτικές Ενότητες, έτσι ώστε η Δημοτική Αστυνομία να λειτουργεί σε όλο το νησί.

Μίνι απολογισμός
Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε, καταρχάς, στη δραστηριότητα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, ειδικά αυτή την περίοδο, ο κ. Καμπούρης είπε ότι μέχρι και σήμερα θα έχουν μοιράσει πάνω από 800 τσάντες τρόφιμα σε ευάλωτους συμπολίτες μας, με τη συνδρομή και τη συνεργασία των Προσκόπων της Ρόδου, του Μητροπολιτικού Κολεγίου, της Συλλόγου φιλάθλων του Ολυμπιακού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και άλλων φορέων και Συλλόγων, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους και του Δημάρχου.

Οι τσάντες αυτές μοιράστηκαν στους δικαιούχους του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης και όχι μόνο ώστε τουλάχιστον αυτές τις ημέρες να έχουν τα βασικά τρόφιμα.

Όπως είπε, μάλιστα, αυτό δεν θα σταματήσει, αλλά σε συνεργασία με τους Προσκόπους η δράση αυτή θα γίνεται ανά τρίμηνο μέχρι να εγκριθεί ξανά το ΤΕΒΑ που είναι το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους.

Είπε, ακόμη, ότι έχει ανοίξει πρόσκληση για το Ταμείο Ανάκαμψης και για το κομμάτι της Κοινωνικής Πολιτικής, που το έχει αναθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη, αλλά και για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και είναι από τους πρώτους Δήμους που έχουν καταθέσει πρόταση για να χρηματοδοτηθούν έως και 3,3 εκατ. ευρώ, για τη Διεύθυνση Νέων Τεχνολογιών. Μάλιστα, για την τελευταία είπε ότι τη διετία που μας πέρασε έχει γίνει ένα μεγάλο άλμα και είμαστε μέσα στους πέντε Δήμους της Ελλάδας που έχουν γίνει τόσες δράσεις, αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες.

Τέτοιες είναι η εγκατάσταση wi-fi σε όλη την παράκτια ζώνη και σε 33 χωριά, νέες εφαρμογές όπως το teledimos κτλ. ‘Παράλληλα, στο κομμάτι της εξυπηρέτησης του πολίτη, έχουν ανοίξει τρία νέα ΚΕΠ: ένα στη Λίνδο για ιστορικους λόγους και την εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής, στα Κοσκινού και στον Άη-Γιάννη που είναι μία πυκνοκατοικημένη συνοικία.

Επίσης, στο ΚΕΠ Κρεμαστής λειτουργεί το MyKep live που μπορούν οι δημότες να εξυπηρετηθούν και διαδικτυακά. Στο κομμάτι των διοικητικών υπηρεσιών, έχουν φτιάξει δικές τους εφαρμογές με τα ραντεβού για τους πολίτες σε δημοτολόγιο και ληξιαρχείο κ.α.
Το μόνο που απομένει, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, είναι οι έξυπνες διαβάσεις, αφού η προγραμματική σύμβαση έχει τελειώσει σε όλες τις φάσεις.

Δηλαδή, έχουν τοποθετηθεί οι αισθητήρες έξυπνου παρκινγκ στην πλατεία Δημαρχείου και πλαγίως και απομένει η ενεργοποίηση της εφαρμογής, για να μπορούν οι δημότες να τη χρησιμοποιούσουν.
Επίσης, λόγω εργοστασιακών καθυστερήσεων, περιμένουν τις έξυπνες διαβάσεις στα τέλη Φεβρουαρίου για να τις εγκαταστήσουν στο κέντρο της πόλης και σε τρία χωριά. Αυτό σημαίνει ότι θα γνωρίζει εκ των προτέρων ο οδηγός αν υπάρχει παρκινγκ στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών