Σε ποιες περιοχές της Ρόδου σημειώθηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία (φωτορεπορτάζ)

Σε ποιες περιοχές της Ρόδου σημειώθηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία (φωτορεπορτάζ)

Σε ποιες περιοχές της Ρόδου σημειώθηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2658 ΦΟΡΕΣ

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσαν, το βράδυ της Τρίτης, οι έντονες βροχοπτώσεις που κυριάρχησαν σε όλο σχεδόν το νησί της Ρόδου.

Στο κέντρο της πόλης αλλά και σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, η μεγάλη ποσότητα νερού δημιούργησε στους οδηγούς προβλήματα, καθιστώντας την οδήγηση σχεδόν αδύνατη.

Εξαιρετικά δύσκολη βραδιά βίωσαν, επίσης, οι κάτοικοι της Λίνδου και των Πευκών, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε για δυο περίπου ώρες την περιοχή, ενώ η κεντρική είσοδος της Λίνδου που οδηγεί προς την πλατεία του οικισμού είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε χείμαρρο, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του!

Η ίδια ακριβώς κατάσταση παρατηρήθηκε και στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Ο κατηφορικός δρόμος που οδηγεί προς το ομώνυμο μοναστήρι, θύμιζε ορμητικό ποτάμι.

Λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει η Λίνδος, με τα στενά σοκάκια και τις μη επαρκείς εξόδους «διαφυγής» για τα ύδατα, συνήθως μετά από μια έντονη βροχόπτωση αναφέρονται σημαντικά προβλήματα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατέρρευσε πέτρινο τοιχίο στην μικρή παραλία του χωριού, ενώ στην περιοχή της Ψάλτου «ξεθάφτηκε» ο αγωγός ύδρευσης, με αποτέλεσμα να παραμείνουν ορισμένες περιοχές χωρίς νερό για αρκετές ώρες.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε χθες το πρωί.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ίδια έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν και στους Πεύκους, που επιπλέον δοκιμάστηκαν από ισχυρή χαλαζόπτωση. Συν τοις άλλοις, υποχώρησε τμήμα της αμμώδους πλαγιάς, στην παραλία «Κάβος», όπως και πέρuσι.

Ωστόσο, όπως δηλώνει στη «Ροδιακή» ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, κ. Χρήστος Ευστρατίου, από την κακοκαιρία δεν προέκυψαν σοβαρές ζημιές και προβλήματα.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της κοινότητας Λίνδου, κ. Βαλάντης Λάμπης.

«Οι βροχοπτώσεις ήταν ισχυρές, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Λίνδου και των Πεύκων. Ευτυχώς δεν είχαμε σοβαρές ζημιές» ανέφερε ο κ. Φλοσκάκης, ενώ ο κ. Λάμπης τόνισε πως «ο όγκος της βροχόπτωσης ήταν πρωτοφανής και είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών».

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου