A. Αρφαράς: Δεν προσφέρεται ο κορωνοϊός για αντιπολίτευση!

A. Αρφαράς: Δεν προσφέρεται  ο κορωνοϊός για αντιπολίτευση!

A. Αρφαράς: Δεν προσφέρεται ο κορωνοϊός για αντιπολίτευση!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 192 ΦΟΡΕΣ

Στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και στην δημοτική αρχή, με αφορμή την σύμβαση για την καθημερινότητα αναφέρθηκε χθες μιλώντας στον “Sky Rodos” o πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Ρόδου της ΝΔ, κ. Αντώνης Αρφαράς.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Αρφαράς τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοσθούν με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.
«Να προστρέξουν όλοι να εμβολιαστούν. Το εμβόλιο είναι αυτό που δίνει λύση στο πρόβλημα και τα μέτρα και τίποτε άλλο. Η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι 70 φορές πιο μεταδοτική, αλλά τα συμπτώματα είναι πιο ήπια για τους εμβολιασμένους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσέχουμε όλοι. Η κυβέρνηση έκανε ότι έπρεπε», τόνισε ο κ. Αρφαράς και πρόσθεσε πως ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση.

«Η λοίμωξη είναι μια κινούμενη άμμος. Η κυβέρνηση έθεσε σε γενικές γραμμές το πλαίσιο. Προσαρμόζεται βλέποντας τις εξελίξεις. Προχωρούν βλέποντας και κρίνοντας. Μάγος με τις πανδημίες δεν γίνεται κανείς», τόνισε ο κ. Αρφαράς.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η διασκέδαση και η εστίαση είναι στο απόσπασμα, εξαιτίας των μέτρων τόνισε: «Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πολύπλευρη. Για το λόγο αυτό είπα πως η αρμόδια επιτροπή θα ζυγίσει τα δεδομένα. Θα συζητηθεί ξανά τι θα γίνει με κάθε δραστηριότητα. Πάνω από όλα είναι η ζωή των ανθρώπων. Δεν πλήττονται ορισμένοι κλάδοι σφαιρικά και όχι αποσπασματικά αντιμετωπίζεται το θέμα. Είναι άκαιρη, άτοπη και τελείως αστήρικτη η άποψη της αντιπολίτευσης να πάμε σε εκλογές. Μπροστά μας έχουμε μια σοβαρή κατάσταση. Είδαμε τι έκαναν. Έχουν δοκιμαστεί».

Αναφορικά με την μετάλλαξη «Όμικρον» τόνισε πως κανείς δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρόδο.

«Πρέπει να μην είμαστε ήσυχοι για την μετάλλαξη «Όμικρον». Τι άλλο θα μπορούσε να είναι τα 177 κρούσματα προχθές; Οι αριθμοί ομιλούν από μόνοι τους. Εμείς όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί να τηρούμε τα μέτρα και να μην αυτοσχεδιάζουμε», τόνισε.
Όσο για τις πολιτικές εντολές είναι να ανασταλούν όλες οι δραστηριότητες.
«Πρέπει να βαδίσουμε με βάση τα μέτρα. Η εντολή είναι να ανασταλούν τα πάντα σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις», τόνισε.

Η τοπική πολιτική σκηνή και ο Δήμος Ρόδου

Ο κ. Αρφαράς πήρε θέση και υπέρ της δημοτικής αρχής, με αφορμή τα όσα δήλωσε στον “Sky Rodos” ο πρώην δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, κ. Σάββας Διακοσταματίου, για την σύμβαση που αφορά την καθημερινότητα τονίζοντας τα εξής:

«Όταν αναλαμβάνει μια δημοτική αρχή, προγραμματίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί. Το να ακολουθήσει πεπατημένες του παρελθόντος δεν νομίζω ότι είναι αναγκαίο ούτε χαρακτηρίζει την πρόοδο. Είναι επιβεβλημένες οι αλλαγές. Αυτές, όμως, προϋποθέτουν χρόνο, σχεδιασμό και διαδικασίες. Σε μια περίοδο που πάνε να αλλάξουν τα πράγματα, η όποια κριτική γίνεται δεν δικαιολογείται.

Θα πρέπει να περιμένουμε τι θα γίνει με το ανθρώπινο δυναμικό το στόλο των οχημάτων και τους χώρους αποκομιδής. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνουν πολλά θέματα. Η δημοτική αρχή πιστεύω πως τα έχει δει αυτά σχεδίασε και είναι στη φάση της υλοποίησης. Ας περιμένουμε και ας είμαστε λιγάκι φειδωλοί και προσεκτικοί. Αυτό που προέχει είναι η ποιότητα των υπηρεσιών».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι έχει περάσει χρόνος δυόμιση έτη από τότε που ανέλαβε η δημοτική αρχή είπε πως ο πρώτος χρόνος είναι της ενημέρωσης ο δεύτερος του σχεδιασμού και ο τρίτος της υλοποίησης.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»