Ακαδημίες, «συνωστισμός» στα στάδια και τα γραπτά που μένουν

Ακαδημίες, «συνωστισμός» στα στάδια και τα γραπτά που μένουν

Ακαδημίες, «συνωστισμός» στα στάδια και τα γραπτά που μένουν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 167 ΦΟΡΕΣ

Ήξερα πως το θέμα των ακαδημιών και της ανάπτυξης σε κάθε άθλημα, ειδικά την τελευταία δεκαετία, είναι αρκετά… επικίνδυνο, γι’ αυτό κι ό,τι μένει ως γραπτό πρέπει να είναι προσεγμένο. Όταν αναφερόμουν στις ακαδημίες με τα εκατοντάδες παιδιά και τα ελάχιστα ή μετρημένα στα… δάχτυλα του ενός χεριού ταλέντα, δεν φανταζόμουν ότι θα υπήρχε τέτοια απήχηση κι ανάγνωση.

Οι περισσότεροι συμφώνησαν πάνω στο πλαίσιο κίνησης κι αναφοράς και κάποιοι ξεκίνησαν ν’ αναλύουν πάλι θεωρίες συνωμοσίας. Παρ’ όλα αυτά, εγώ δεν θα μείνω εκεί και θα σταθώ περισσότερο δημοσιογραφικά, στις πληροφορίες που λένε ότι κάποιες ενώσεις στην περιοχή μας θα ξεκινήσουν μια προσπάθεια συναντήσεων με τους υπεύθυνους των σωματείων, ώστε να γίνει μια αρχή για την εξάλειψη των «παιδικών σταθμών» στα στάδια και τα γήπεδά μας. Αφορμή, φυσικά, δεν αποτέλεσε το δικό μου άρθρο, μην τρελαθούμε κιόλας, όμως τουλάχιστον επιβεβαίωσα με τις κινήσεις αυτές ότι δεν είμαι τρελός…

Διότι σε κάποια φάση είχα ξεκινήσει να πιστεύω ότι βλέπω φαντάσματα, μακριά από τις αντιλήψεις των άλλων. Οφείλω όμως να ξεκαθαρίσω προς γνώση και συμμόρφωση ορισμένων ότι είμαι υπεύθυνος γι’ αυτά που γράφω κι όχι για το πώς ερμηνεύει ο καθένας τα γραπτά μου.

Αυτές, πάντως, οι διττές απόψεις αξίζουν πραγματικά τον κόπο, γιατί σε κάνουν να καταλάβεις τον τρόπο σκέψης ακόμα και των υπευθύνων σ’ αρκετά σωματεία κι ενώσεις. Ξεκαθαρίζω επίσης, ακόμη μια φορά ότι το φαινόμενο του …συνωστισμού στις εγκαταστάσεις δεν παρατηρείται μόνο στα Δωδεκάνησα, αλλά εδώ ζούμε και μετά γράφουμε, τι να κάνουμε.

Το να ξεκινήσω ν’ αναφέρω συγκεκριμένα αθλήματα και τον τρόπο ανάπτυξής τους δεν ωφελεί σε κάτι, αφού δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Θα καθίσω, όμως, μακριά και θα παρατηρώ κάθε τι που μπορεί να κινήσει την περιέργειά μου, μιας και δουλεύω περισσότερο βάσει αυτής.

*Καλή χρονιά να ‘χουμε γι’ άλλη μια φορά κι ό,τι καλύτερο σε όλους, νικητές και ηττημένους.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης