Πολιτικός Καζαμίας 2022 (αλά... Ροδιακά)

Πολιτικός Καζαμίας 2022 (αλά... Ροδιακά)

Πολιτικός Καζαμίας 2022 (αλά... Ροδιακά)

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 11904 ΦΟΡΕΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, καλεί αιφνιδιαστικά στο γραφείο του τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Βασίλη Περίδη, για τις καθιερωμένες ευχές. Ο Βασίλης Περίδης για να σιγουρευτεί ότι δεν... θα του απαγορεύσουν και πάλι την είσοδο, ζητά να γίνει η συνάντηση στα σκαλιά του Δημαρχείου! Καμπουράκης και Περίδης, μέσα στο ψιλόβροχο, δίνουν τα χέρια και ανταλλάσσουν φιλιά και ευχές για το 2022, ενώ προαναγγέλλουν ταυτόχρονα την κατασκευή νέου δικαστικού μεγάρου στο Μόντε Σμιθ!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Από κρυφή κάμερα που έχει τοποθετήσει ο Sky100 Ρόδου, αποκαλύπτεται μυστική συνάντηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), κ. Τάκη Πότσου, με τους βουλευτές Μάνο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη, Γιάννη Παπά και Μίκα Ιατρίδη.
Ο Αντώνης Αρφαράς, ως πρόεδρος της τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλει δημόσια το γεγονός και καλεί τον Τόνη Μαρτίνη να δώσει στη δημοσιότητα το ακριβές ηχητικό απόσπασμα που κατέγραψε παράλληλα με τις εικόνες, προκειμένου να διαπιστώσει η κοινή γνώμη τι ακριβώς συζητήθηκε ερήμην των κομματικών οργάνων.
Οι βουλευτές τηρούν σιγήν ιχθύος ενώ ο Τάκης Πότσος κάνει λόγο για πολιτικές ζυμώσεις, ενόψει των βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Στη Ρόδο εγκαθίσταται κλιμάκιο του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ για σχετική έρευνα...

ΜΑΡΤΙΟΣ
Μία εβδομάδα πριν να προσγειωθεί το πρώτο τσάρτερ με τους τουρίστες στο νησί μας, η Ρόδος μηδενίζει τα κρούσματα σε κορωνοϊό και «βαφτίζεται» πράσινο νησί στο χάρτη! Το ΚΙΝΑΛ μπερδεύει τους... χάρτες και εκδίδει ανακοίνωση, θριαμβολογώντας για το γεγονός! Ο Πρόεδρος του κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, ακυρώνει όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού στην Ελλάδα και τις Βρυξέλες και ανακοινώνει επίσκεψη – περιοδεία στην πάλαι ποτέ «Πράσινη Ρόδο»!
Στο αεροδρόμιο τον υποδέχονται όλα τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ οργανώνεται μηχανοκίνητη πορεία, με σημαίες και πανό, από το Παραδείσι μέχρι το Μαντράκι, όπου έχει προγραμματιστεί να γίνει κεντρική ομιλία.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Ταξίδι στη Ρόδο και επίσκεψη – περιοδεία στο Νοσοκομείο της Ρόδου, προαναγγέλλει από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης! Αμέσως, ο διοικητής Γρηγόρης Ρουμάνης, συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του. Ζητά από τον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη να του στείλει στη Ρόδο τέσσερις κούτες μονοκλωνικά φάρμακα και από τον πρώην συνάδελφό του, διοικητή - στρατηγό της 95 ΑΔΤΕ να εγκαταστήσει περιμετρικά του γραφείου του μια μονάδα επίλεκτων καταδρομέων από την Κάλαθο, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας, για κάθε ενδεχόμενο!
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει κατεπείγουσα ανακοίνωση και κάνει λόγο για... στρατιωτικοποίηση του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, ενώ επίσης ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΜΑΪΟΣ
Αιφνιδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του στον Ελληνικό Λαό και προκηρύσσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, επικαλούμενος το τέλος της πανδημίας και την ανάγκη να δοθεί ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση, για να χαράξει νέα στρατηγική για την επόμενη τετραετία!
Στα κόμματα επικρατεί πανικός και ξεκινά η συγκρότηση ψηφοδελτίων που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 24 ώρες:
Από τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο εντάσσονται: Κόνσολας, Υψηλάντης, Ιατρίδη, Παπάς, Γιαννικουρής και Γεραπετρίτης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Σαντορινιός, Γάκης, Καματερός και Καραγιάννης, ενώ από το ΚΙΝΑΛ: Γλυνός, Νικητιάδης, Χατζηδιάκος, Καλοπήτας, Παππουράς και Φτακλάκη.

ΙΟΥΝΙΟΣ
Τα πάνω – κάτω φέρνει το νέο σχέδιο για την καθαριότητα που θα εφαρμοστεί πλέον από το φθινόπωρο του 2022 στη Ρόδο. Με εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών, Κώστα Ταρασλιά, ακυρώνεται ο διεθνής διαγωνισμός καθαριότητας ύψους 64 εκατομμυρίων ευρώ! Αντί αυτού, αποφασίζεται να διατεθεί μόνο ένα εκατομμύριο! Το σχέδιο προβλέπει:
Αγορά 120.000 φαρασιών και σκουπών, τα οποία θα χρεωθούν σε κάθε δημότη, έτσι ώστε από μόνος του να καθαρίζει τους δρόμους πέριξ των σπιτιών και των καταστημάτων του!
«Θα αστράψουμε και θα βροντήξουμε το νησί μας», είναι το νέο σύνθημα που λανσάρει πλέον η δημοτική αρχή.

ΙΟΥΛΙΟΣ
Ο Γιάννης Ιατρίδης
, προαναγγέλλει την κάθοδό τους στις επικείμενες Περιφερειακές εκλογές! Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί πλαισιώνεται από τους: Γιάννη Φλεβάρη και Θωμά Σωτρίλη.
Στους δημοσιογράφους παρουσιάζουν ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει υπογραφεί και έχει γίνει αποδεκτό και από τους τρεις, για εναλλακτική θητεία στο αξίωμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, μοιράζοντας τον χρόνο μεταξύ τους. Ταυτόχρονα δεσμεύονται ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για να ακυρώσουν όλα όσα έχουν δρομολογηθεί, ερήμην της περιφερειακής ενότητας Καλλιθέας. Οι ερωτήσεις πέφτουν... βροχή για τους συνεργάτες που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό τους, καθώς τα ονόματα των υποψηφίων κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό! «Θα τα αποκαλύψουμε όλα δύο μέρες πριν τις εκλογές», απαντά με νόημα ο Γιάννης Φλεβάρης.
Με ανακοίνωσή τους, τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, αποκηρύσσουν τον Γιάννη Ιατρίδη και τον καλούν να ακυρώσει την προσπάθεια.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Η Ρόδος δοκιμάζεται σκληρά από τις θερμοκρασίες του Αυγούστου. Το θερμόμετρο σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς! Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καλεί εκτάκτως σε συνέντευξη τύπου τα ΜΜΕ της περιοχής και επισημαίνει ευθέως ότι: αυτή η αφόρητη ζέστη έχει ηθικούς αυτουργούς:
Καταγγέλλει την οικογένεια Μητσοτάκη, ως υπαίτιους του καύσωνα στην περιοχή μας, και προαναγγέλλει ότι μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, θα επαναφέρουν τη... δροσιά στα νησιά μας όταν θα ξαναγίνουν κυβέρνηση.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Σε μήνα ανακατατάξεων και μεταγραφών από τον πρώτο στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης εξελίσσεται ο Σεπτέμβριος: Τηλέμαχος Καμπούρης, Κώστας Ταρασλιάς, Αλέξανδρος Κολιάδης και Τάσος Σπανός, ανακοινώνουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ότι στις προσεχείς εκλογές θα είναι υποψήφιοι στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου στο Νότιο Αιγαίο!
Μία ώρα αργότερα, ο Αντώνης Καμπουράκης τους καθαιρεί από όλα τα αξιώματα και θέσεις που τους είχε εμπιστευτεί και στη θέση τους ορίζει τους Γιάννη Καμπούρη, Δημήτρη Τσίκκη και Σάββα Καραταπάνη.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Δημήτρης Τσίκκης, μετά από πολυήμερη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το εργοστάσιο της TESLA, συγκαλεί συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της Ρόδου και παρουσία του Δημάρχου και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοινώνει την μοναδική παγκόσμια πατέντα μεταφοράς επιβατικού κοινού, χωρίς να χρειάζονται λεωφορεία:
Την έξυπνη ηλεκτροκίνητη στάση, όπου ο επιβάτης θα κάθεται στο ηλεκτροκίνητο παγκάκι και απλά θα λέει πού θέλει να πάει!
Το μοναδικό μειονέκτημα ως προσωρινή αστοχία, ο προγραμματισμός που έγινε για τις φωνητικές εντολές, ήταν μόνο σε... Τριαντενή διάλεκτο!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Εγκαινιάζεται η γέφυρα της Κρεμαστής από τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη που έρχεται στη Ρόδο με το... μισό Υπουργικό Συμβούλιο. Χιλιάδες Κρεμαστενοί και Κρεμαστενές, προσέρχονται αυθόρμητα στην εκκλησία της Παναγιάς, ανάβουν κεριά και γονυπετείς προσεύχονται στη Μεγαλόχαρη να βάλει το χέρι της και να βγει γερό το κατασκεύασμα, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.
Δύο μέρες μετά, αποκαλύπτεται κρυφή τηλεφωνική επικοινωνία του πρώην αντινομάρχη, Σωτήρη Παμπάκα, με τον σεισμολόγο καθηγητή, Ευθύμιο Λέκκα, όπου του ζητείται εκ μέρους των κατοίκων της περιοχής να εγκαταστήσει εξοπλισμό και σεισμογράφους περιμετρικά της γέφυρας, για καθαρά... προληπτικούς λόγους.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν είναι πλέον γεγονός για δεύτερη χρονιά, μετά από 40 χρόνια, εν μέσω Δεκεμβρίου. Στη Ρόδο, παραμένουν ανοιχτά το 80% των ξενοδοχειακών μονάδων και το 90% των τουριστικών επιχειρήσεων. Χιλιάδες Γερμανοί με πέδιλο και κάλτσα, τριγυρίζουν στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και στο Μόντε Σμιθ και τσαλαβουτούν στις λακκούβες που είναι γεμάτες νερό. Βρετανοί και Ρώσοι τουρίστες, βολτάρουν με μαγιό και κοντομάνικο μέσα στη βροχή και ξαπλώνουν όπου βρουν γρασίδι!
Οι αεροπορικές εταιρείες, η μία μετά την άλλη, δηλώνουν αδυναμία πλέον να εξυπηρετήσουν την μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζεται, καθώς οι πληρότητες στις πτήσεις των αεροσκαφών αγγίζουν το 100%.
Ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων, Γιώργος Ματσίγκος, κάνει έκκληση στους τουριστικούς οργανισμούς να μην δέχονται άλλες κρατήσεις, καθώς καταγράφονται περιπτώσεις over-booking.

Η ΡΟΔΙΑΚΗ εύχεται καλή Χρονιά σε όλο τον κόσμο...!

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο