Στις 8 ή 9 Ιανουαρίου θα γίνουν οι δημαιρεσίες

Στις 8 ή 9 Ιανουαρίου θα γίνουν οι δημαιρεσίες

Στις 8 ή 9 Ιανουαρίου θα γίνουν οι δημαιρεσίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 725 ΦΟΡΕΣ

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του νέου έτους, στις 8 ή τις 9 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν οι δημαιρεσίες και στον Δήμο της Ρόδου ενώ πιθανότατα, σύμφωνα και με την τελευταία εγκύκλιο, θα οριστεί και το νέο Διοικητικό Σχήμα από τον Δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η συνεδρίαση, παρόλο που είναι ξεχωριστής σημασίας, καθώς στήνεται και κάλπη, θα πραγματοποιηθεί και αυτή μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της πρωτοφανούς έξαρσης της πανδημίας το τελευταίο διάστημα. Κατά τη συνεδρίαση αυτή, λοιπόν, θα έχουμε νέα εκλογή Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και ορισμό Προέδρου και μελών στις δύο σημαντικές Επιτροπές του Δήμου, την Οικονομική και την Ποιότητας Ζωής. Ακόμη, το πιο πιθανό είναι, στην ίδια συνεδρίαση να ανακοινωθεί και το νέο Διοικητικό Σχήμα, δηλαδή είτε παράταση της θητείας των Αντιδημάρχων, εντεταλμένων συμβούλων και Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, είτε αντικατάστασή τους.

Ο Πρόεδρος
Έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς που μόλις έφυγε αλλά στην ουσία της τελευταίας διετίας, αφού είχε τα ίδια χαρακτηριστικά, με την πανδημία να κυριαρχεί και να αλλάζει τη ζωή μας, κάνει, με δήλωσή του στη «Ρ», ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Μιχάλης Σοκορέλος.
«Ήταν μία δύσκολη χρονιά», λέει ο ίδιος, τόσο από πλευράς πανδημίας που κυριάρχησε και το 2021, όσο και από την κατάσταση που βρήκαν στον Δήμο. Και συνεχίζει ο κ. Σοκορέλος λέγοντας με μια δόση χιούμορ «έγινα ο Πρόεδρος των τηλεδιασκέψεων!». Αναφερόμενος στις συνθήκες, κάτω από τις οποίες κλήθηκε να υπηρετήσει το αξίωμά του, μιλάει για την εμπειρία που απέκτησε αυτά τα δύο χρόνια στη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης και που δεν έχει, βέβαια κανένας άλλος προκάτοχός του.

Ωστόσο, θεωρεί ότι τα πήγαν καλά, ως Σώμα, καθώς θεωρεί ότι, παρά τις κόντρες που χαρακτήρισαν τις συνεδριάσεις και τη χρονιά που έφυγε, ο ίδιος κατάφερε στο τέλος να κρατήσει τις ισορροπίες. Όπως λέει, δεν είναι εύκολο πράγμα να διαχειριστεί κανείς πενήντα άτομα και μάλιστα μέσω της διαδικασίας της τηλεδιάσκεψης. Θεωρεί, επίσης, ότι ήταν εμφανής η πρόθεσή του να βοηθήσει να πέσουν οι τόνοι και να χαμηλώσουν οι εντάσεις, ωστόσο πιστεύει ότι οι περισσότερες αντιπαραθέσεις στο δ.σ. γίνονται για το θεαθήναι.

Ορισμένες φορές-συνεχίζει ο Πρόεδρος-κάποιοι ξεφεύγουν από τον έλεγχο και χαλάει το κλίμα. Παρ’ όλα αυτά, θεωρεί ότι ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κλείνοντας, εύχεται το 2022 να είναι μία καλύτερη χρονιά, με υγεία, να φύγει ο κορωνοϊός και όλες του οι επιπτώσεις στη ζωή μας, την υγεία και την οικονομία.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών