Στους ρυθμούς ενός άτυπου lockdown βρίσκεται ο αθλητισμός...

Στους ρυθμούς ενός άτυπου lockdown βρίσκεται ο αθλητισμός...

Στους ρυθμούς ενός άτυπου lockdown βρίσκεται ο αθλητισμός...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 163 ΦΟΡΕΣ

Στιγμές της πρώτης αλλά και της δεύτερης καραντίνας που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο και των πρωταθλημάτων φαίνεται ότι ζούμε και πάλι.

Αν και επίσημα δεν είμαστε σε lockdown εντούτοις είναι φανερό ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε ό,τι αφορά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν είναι τυχαία η απόφαση που έλαβε χθες η Ελληνική Ομοσπονδία να σταματήσει τους αγώνες της Γ' Εθνικής κατηγορίας για μια εβδομάδα καθώς επίσης τα γυναικεία πρωταθλήματα αλλά και αυτά των Μικτών ομάδων (προεπιλογής). Είχε προηγηθεί η απόφαση (που πάρθηκε από τις Ενώσεις) για να μην διεξαχθούν παιχνίδια των τοπικών πρωταθλημάτων αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η σχετική απόφαση αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση 05/01/22, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Αναβλήθηκαν οι αγώνες του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της 09ης/01ου/22.
• Αναβλήθηκαν οι αγώνες όλων των κατηγοριών (Α’, Β’, Γ’) των Γυναικείων Πρωταθλημάτων της 08ης και 09/01ου/22.
• Αναβλήθηκαν οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-17 και Κ-15 της 12ης και 19ης/01ου/22.

Οι αποφάσεις για αναβολές ελήφθησαν για την προστασία των αθλητριών και αθλητών, καθώς και των αξιωματούχων και όλων των εμπλεκομένων από τον COVID-19».

Παρενέργειες υπάρχουν και στο πρωτάθλημα της Super League 2 όπου δεν υπήρχαν απόφαση για αναστολή, ωστόσο εκ των πραγμάτων τα παιχνίδια δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες ή και καθόλου, ενώ «ταλαιπωρία» υπάρχει και στη Super League.

Στους ρυθμούς λοιπόν του κορωνοϊού και της μετάλλαξης «Όμικρον», το μόνο σίγουρο είναι ότι δημιουργούνται και πάλι «ανωμαλίες» στη διεκπεραίωση των πρωταθλημάτων και αυτό αν μη τι άλλο είναι κάτι που δημιουργεί προβληματισμό στους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες.

Είναι δεδομένο ότι οι ομάδες θα παρουσιάσουν ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο όταν θα μπουν και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους. Και ότι θα χρειαστούν και πάλι χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους. Σε μια χρονιά εκ των πραγμάτων πολύ «ειδικών συνθηκών» είναι προτιμότερο να μην «χαμηλώσουν» όλοι τις απαιτήσεις τους και να μην έχουν κανένα άγχος και πίεση. Είναι μια χρονιά που δεν μπορείς εύκολα να έχεις στόχους πρωταθλητισμού...

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων