Να αθωωθεί ζητά 43χρονη που πιάστηκε με σοκολάτα... ναρκωτικών στο λιμάνι της Ρόδου!

Να αθωωθεί ζητά 43χρονη που πιάστηκε με σοκολάτα... ναρκωτικών στο λιμάνι της Ρόδου!

Να αθωωθεί ζητά 43χρονη που πιάστηκε με σοκολάτα... ναρκωτικών στο λιμάνι της Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1470 ΦΟΡΕΣ

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών

Για τη μεταφορά από τον Πειραιά στο νησί μας, ποσότητας κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή … σοκολάτας αλλά και κοκαΐνης, κατηγορείται 43χρονη που θα δικαστεί την προσεχή εβδομάδα από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Οκτώβριο του 2018, η 43χρονη είχε κριθεί ένοχη από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Μάλιστα η 43χρονη δεν είχε εμφανιστεί ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, ωστόσο δικάστηκε κανονικά ωσεί παρούσα.

Κατά της απόφασης αυτής, η 43χρονη άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση της προσδιορίστηκε να εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 12 Ιανουαρίου.

Ο εντοπισμός της 43χρονης έγινε στις 17 Νοεμβρίου 2012 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου έξω από το λιμάνι της Ρόδου, καθώς η κοπέλα μόλις είχε αποβιβαστεί από πλοίο της γραμμής προερχόμενο από τον Πειραιά.

Σε έλεγχο που της έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν να κατέχει τρεις πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας» βάρους 20 γραμμαρίων και κοκαΐνη συνολικού βάρους 3 γραμμαρίων.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ η 43χρονη προσήχθη στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε σε βάρος της ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στη συνέχεια η 43χρονη προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενη τις κατηγορίες και δηλώνοντας – σύμφωνα με πληροφορίες- ότι οι ουσίες που βρέθηκαν στη κατοχή της τις είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική της χρήση.

Με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα η 43χρονη Ελληνίδα είχε αφεθεί ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία