Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα δικαστήρια της Ρόδου

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα δικαστήρια της Ρόδου

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα δικαστήρια της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 395 ΦΟΡΕΣ

Κανονικά ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από χθες, και τα δικαστήρια της Ρόδου, μετά και τις αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το θέμα ωστόσο της ασφαλούς λειτουργίας όλων των δικαστηρίων της χώρας, λόγω και της έντασης της πανδημίας, απασχόλησε την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων και πραγματοποιήθηκε προχθές τηλεδιάσκεψη, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου και υπηρεσιακών παραγόντων αυτού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει εκδοθεί, στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι Διοικήσεις των μεγάλων δικαστικών σχηματισμών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Οι Διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών ενημέρωσαν ότι τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει είναι αντιμετωπίσιμα και μικρής σχετικά έκτασης και είναι δυνατή η ασφαλής επαναλειτουργία των Δικαστηρίων από τις 7 Ιανουαρίου 2022.

Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των εταιρειών φύλαξης και οι Διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών δήλωσαν ότι θα πραγματοποιείται κανονικά ο έλεγχος.

Κοινός τόπος όλων των παρισταμένων αποτελεί η ανάγκη αυστηρού ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους των Δικαστηρίων και η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας, όπως επίσης και η χρονική κατανομή των πινακίων προς αποφυγή συγχρωτισμού.

Έτσι από χθες, τα Δικαστήρια λειτουργούν κανονικά και σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας ΚΥΑ.

Οι εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος επεσήμαναν την ανάγκη ευελιξίας των δικαστικών σχηματισμών προς αποφυγή ερημοδικιών και απώλειας δικαιωμάτων των πολιτών, ενώ καλούνται όλοι οι δικηγόροι να τηρούν αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και να ενημερώνουν τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους για τυχόν προβλήματα, που ήθελε ανακύψουν.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών