Τι λένε για τα παράπονα αναγνώστη οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς

Τι λένε για τα παράπονα αναγνώστη οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς

Τι λένε για τα παράπονα αναγνώστη οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1364 ΦΟΡΕΣ

Από την Ένωση Καταστηματαρχών Δημοτικών Καταστημάτων Ρόδου, με αφορμή επιστολή αναγνώστη που δημοσιεύτηκε στη «Ροδιακή» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Με αφορμή το δημοσίευμα ενός συμπολίτη μας σε τοπική εφημερίδα στις 04/01/2021, νιώθουμε την υποχρέωση να διαχωρίσουμε τη θέση μας αναφερόμενοι σε κάποιες απο τις πολλές εξελίξεις της τελευταίας διετίας.

Υπήρξαμε και υπάρχουμε οι πρώτοι που θέλουμε να αποκατασταθεί η Νεα Αγορά το ταχύτερο δυνατόν αλλά και αυτοί που τελικά γνωρίζουμε πότε να δείξουμε υπομονή.
Από τους πρώτους κιόλας μήνες διακυβέρνησης η παρούσα δημοτική αρχή, θέλοντας να διαχωρίσει τη θέση της από εκείνες του παρελθόντος, πήρε τη γενναία απόφαση να αναλάβει την αποκατάσταση ενός μνημειακού χώρου που έχοντας εγκαταληφθεί στο έλεός του για χρόνια, υπήρξε ακατόρθωτο επίτευγμα από πολλούς.

Ξεκαθάρισε ότι η Νέα Αγορά είναι μνημείο που ανήκει στον λαό της Ρόδου και όχι απόκτημα ιδιωτών και δεν θέλησε ποτέ μέχρι τώρα να αναθέσει την ευθύνη της αναστήλωσης και της εκμετάλλευσής της σε κανέναν άλλον παρά μόνο στον ίδιο τον δήμο. Κατόπιν αυτού, ζητήθηκε η γνώμη και η συνεργασία μας σε αυτη της την προσπάθεια, μια συνεργασία που επιτεύχθηκε με απόλυτο σεβασμό και από τις δυύο πλευρές.

Η δημοτική Αρχή μέσα απο τις πολλές μας συναντήσεις έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμείνα επαναλάβει άσκοπα εγχειρήματα όπως αυτά που γίνονταν τόσα χρόνια, ένα βάψιμο, ένα πασάλειμμα και το κρύψιμο των «σκουπιδιών» κάτω απ’ το χαλάκι. Αντίθετα και αποφασιστικά θέλει να πετύχει την πλήρη αναβάθμιση ολόκληρου του κτηρίου, ενω παράλληλα να δώσει λύση σε προβλήματα που για χρόνια μας ταλαιπωρούν όπως για παραδειγμα τα ανύπαρκτα συμβόλαιά μας.

Η μελέτη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, μια μελέτη έργου 2,5 εκατ. ευρώ η οποία εκτός από τα τεχνικά προβλήματα που προκύπτουν και την καθυστερούν, γίνεται ακόμα πιο χρονοβόρα καθώς κάθε επέμβαση απαιτεί την σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας. Μέσα απο συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δράκο, ξεπεράσαμε κάθε εμπόδιο μέ διάλογο και πάντα με σεβασμό στο ιστορικό μας μνημείο.

Ας μην προτρέχουμε λοιπόν να κατακρίνουμε τυχόν καθυστερήσεις ενός τόσο πολύπλοκου έργου βλέποντας την επιφάνεια και όχι την πολυπλοκότητα των πραγμάτων αλλά ας αποφασίσουμε κάποτε να αναλάβουμε και να καταλογίσουμε ευθύνες εκεί που πραγματικά αξίζει δίνοντας χώρο και χρόνο σε όσους δείχνουν ειλικρινή διάθεση να προσφέρουν έργο.
Το να κρίνουμε είναι εύκολο όπως και το να υποσχόμαστε ακόμα ευκολότερο. Μα το να πράττουμε θέλει σύνεση, συνεργασία, υπομονή και επιμονή.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος Παναγιώτης Κατσιδώνης
Η γραμματέας Τάμυ Πολίτη».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων