Οι αναβαθμίσεις, οι αμετακίνητοι και το… ντόμινο στους αντιδημάρχους Ρόδου

Οι αναβαθμίσεις, οι αμετακίνητοι  και το… ντόμινο στους αντιδημάρχους Ρόδου

Οι αναβαθμίσεις, οι αμετακίνητοι και το… ντόμινο στους αντιδημάρχους Ρόδου

Μπάμπης Μαστροδημήτρης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2761 ΦΟΡΕΣ

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται τις τελευταίες ημέρες οι αντιδήμαρχοι, οι εντεταλμένοι και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του δήμου Ρόδου λόγω της λήξης της θητείας τους και του ορισμού νέων προσώπων από τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη!

Η «ώρα της αλήθειας» έφτασε λοιπόν αφού το νέο διοικητικό σχήμα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Αν και ο κ. Καμπουράκης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του μέχρι και την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται να είναι δομικός.

Ωστόσο φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» μια τουλάχιστον σημαντική αναβάθμιση (σ.σ. στον τομέα της καθαριότητας), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια ακόμα έκπληξη στη ΔΕΥΑΡ, κάτι ωστόσο που θα εξαρτηθεί και από τις υπόλοιπες ανακατατάξεις προσώπων που θα αποφασίσει!

Η καθαριότητα και οι… «τράμπες»
Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η αναβάθμιση του Νίκου Καραμαρίτη στον τομέα της καθαριότητας και της καθημερινότητας, καθώς ο δήμαρχος εκτιμά εξαιρετικά την εργατικότητα, την οργανωτικότητα και τη μεγάλη εμπειρία που έχει στην τοπική αυτοδιοίκηση, που τον βοηθούν να δίνει πρακτικές λύσεις στα προβλήματα.

Ο κ. Καραμαρίτης ενδεχομένως να παραμείνει και ως χωρικός αντιδήμαρχος στη Δ.Ε. Λινδίων, ενώ σε ό,τι αφορά την αντιδημαρχία της Νότιας Ρόδου που επίσης κατέχει, πρόκειται να διαχωριστεί, με βασικό υποψήφιο τον Σάββα Χριστοδούλου.

Η παραπάνω απόφαση αναμένεται να δημιουργήσει ένα μικρό… ντόμινο αλλαγών, καθώς η μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Τσαμπίκα Κιαχαγιά - Μαγιόγλου αναμένεται να μετατεθεί είτε στη Δ.Ε. Ιαλυσού, όπου μόλις πρόσφατα ανέλαβε ο κ. Χριστοδούλου στη θέση του Γιώργου Πατσάη, είτε την αντιδημαρχία Δ.Ε. Αρχαγγέλου – Καλλιθέας που κατέχει τώρα ο τελευταίος. Σε αυτή την περίπτωση άγνωστο παραμένει πού θα επιλέξει να αξιοποιήσει τον κ. Πατσάη ο Αντώνης Καμπουράκης.

Η ΔΕΥΑΡ
Η δεύτερη «καυτή πατάτα» αφορά τη ΔΕΥΑΡ, όπου διαχρονικά αποτελεί… πονοκέφαλο για τον εκάστοτε δήμαρχο, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που την ταλανίζουν, ενώ και η φθορά των επικεφαλής της συγκεκριμένης Δημοτικής Επιχείρησης είναι συνήθως πολύ γρήγορη.

Ναι μεν ακούγεται ως σενάριο η παραμονή του Βασίλη Μανέττα, του οποίου έχει εκτιμηθεί πάντως η προσπάθεια που καταβάλει ώστε να βάλει τάξη στον οργανισμό, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από τις ισορροπίες που θα αποφασίσει να κρατήσει ο δήμαρχος. Κι αυτό γιατί φημολογίες θέλουν να υπάρχει «ντέρμπι» συντοπιτών για τη Δ.Ε. Αφάντου, ανάμεσα στον προαναφερόμενο και τον Αναστάσιο Σπανό που την κατέχει μέχρι σήμερα.

Ο τελευταίος πάντως εκτός απροόπτου παραμένει αμετακίνητος στην προεδρία της ΔΕΡΜΑΕ την οποία ανέλαβε πρόσφατα στη θέση του Γιάννη Ιατρίδη, καθώς παίρνει εξαιρετικά καλό βαθμό στα καθήκοντά του.

Δεν θα αποτελέσει πάντως έκπληξη και η αναβάθμιση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΡ, Σπύρου Σπυρόπουλου, ως επικεφαλής του εν λόγω Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά προφανώς και αυτό το σενάριο θα μπει στη ζυγαριά των ισορροπιών από τον κ. Καμπουράκη, καθώς προέρχεται από τον συνεργαζόμενο συνδυασμό «Νέα Μέρα – Ροδίων Όραμα» που συμμετέχει στη δημοτική αρχή.

Οι αμετακίνητοι
Η πλειονότητα πάντως των αντιδημάρχων αναμένεται να παραμείνει στη θέση τους, χωρίς ασφαλώς και εδώ να αποκλείεται κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Ασφαλώς ο έτερος «Καππαδόκης» της δημοτικής αρχής, Στράτος Καρίκης, αυτονόητα θεωρείται ακλόνητος ως αναπληρωτής δημάρχου, αλλά πιθανότατα και ως αντιδήμαρχος Παιδείας.

Κι αυτό δεδομένου ότι αποτελεί τον επικεφαλής του δεύτερου τη τάξει συνδυασμού που συμμετέχει στην «κυβέρνηση» του δήμου Ρόδου, καθώς με βάση τον νόμο του «Κλεισθένη» και την απλή αναλογική που εφαρμόζεται στους ΟΤΑ, τα συνεργατικά σχήματα αποτελούν αδήριτη ανάγκη.

Αμετακίνητοι από τα μέλη της πλειοψηφίας θεωρούνται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ταρασλιάς (Οικονομικών), Τηλέμαχος Καμπούρης (Τεχνικών Έργων και Υποδομών), Αλέξανδρος Κολιάδης (Πολιτισμού, Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ), Στέφανος Δράκος (Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης), Γιάννης Καμπούρης (Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), Θανάσης Βυρίνης (Τουρισμού), Παναγιώτης Σταμάτης (Δημόσιας Υγείας, Περιβάλλοντος), Γιώργος Τριάντος (Προγραμματισμού και Οργάνωσης), Νεκτάριος Φλοσκάκης (Πολιτικής Προστασίας, Δ.Ε. Αταβύρου και Καμείρου) και Θανάσης Στάμος (Εμπορίου, Δ.Ε. Πεταλούδων).

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη