Η Ρόδος υποδέχεται σήμερα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Η Ρόδος υποδέχεται σήμερα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Η Ρόδος υποδέχεται σήμερα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1646 ΦΟΡΕΣ

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της νέας χρονιάς θα υποδεχτεί σήμερα η Ρόδος, και έτσι ξεκινά η κρουαζιέρα για το 2022, που αναμένεται να καταγράψει μεγάλη αύξηση σε ό,τι αφορά τις προσεγγίσεις στο λιμάνι μας.


Το κρουαζιερόπλοιο “Viking Sky” θα είναι αυτό που θα κάνει ποδαρικό στο λιμάνι μας καταπλέοντας στις 7 το πρωί προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο στις 6 το απόγευμα. Το ίδιο πλοίο αναμένεται στη Ρόδο και στις 30 Ιανουαρίου προερχόμενο από τη Λεμεσό έχοντας επόμενο προορισμό τη Μύκονο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς θα φέρει στη Ρόδο 278 τουρίστες, μαζί με τα 443 μέλη του πληρώματός του, που θα είναι οι πρώτοι τουρίστες του λιμανιού για φέτος.


Σε ό,τι αφορά τη νέα χρονιά τα μηνύματα είναι όχι μόνο θετικά αλλά και ιδιαίτερα ικανοποιητικά για την εξέλιξη της κρουαζιέρας καθώς κάθε μέρα που περνά οι εταιρείες ανακοινώνουν όλο και περισσότερες προσεγγίσεις για τη Ρόδο.


Μέχρι στιγμής, έχει δηλωθεί ο κατάπλους 480 κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι μας, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο όσο περνά ο καιρός.


Εκτός από τον Ιανουάριο τον πρώτο μήνα του 2022 που έχει δηλωθεί ο κατάπλους δύο κρουαζιερόπλοιων, έγινε γνωστό ότι τον Φεβρουάριο θα επισκεφτούν τη Ρόδο τρία κρουαζιερόπλοια το “Viking Sky” στις 9, το “Amera” στις 12 και το “Emerald Azura” στις 16 Φεβρουαρίου, το Μάρτιο δεκαπέντε, τον Απρίλιο 46 και τον Μάιο 70. Μάλιστα στις 31 Μαΐου θα βρίσκονται στο λιμάνι μας, σύμφωνα με το πρόγραμμα και αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τότε, συνολικά 8 κρουαζιερόπλοια!


Η κρουαζιέρα φαίνεται ότι ανακάμπτει και αν δεν ανακόψει την πορεία της η πανδημία, τότε θα καταγράψει ρεκόρ προσεγγίσεων, αναβιώνοντας τις παλιές καλές εποχές. Ενδεικτικό της ανάκαμψης που έχει ξεκινήσει είναι και το γεγονός ότι οι εταιρείες άρχισαν να δηλώνουν προσεγγίσεις και για το 2023, χρονιά κατά την οποία το λιμάνι της Ρόδου θα δεχτεί σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία 220 κρουαζιερόπλοια, αριθμός που θα αυξηθεί σημαντικά.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο