Για επικίνδυνη σωματική βλάβη καταδικάστηκε 54χρονος Ροδίτης

Για επικίνδυνη σωματική βλάβη καταδικάστηκε 54χρονος Ροδίτης

Για επικίνδυνη σωματική βλάβη καταδικάστηκε 54χρονος Ροδίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1014 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε 54χρονο Ροδίτη ο οποίος κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 44χρονου, τον οποίο θέλησε να εξυπηρετήσει μεταφέροντάς τον με το αυτοκίνητό του.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιώργου Κακακιού, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στον 54χρονο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή, ενώ σε ό,τι αφορά τα αδικήματα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας έπαυσαν με τον ισχύοντα νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση δικάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2018 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο, ο 54χρονος κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και έξι μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Σημειώνεται ότι αρχικά ο 54χρονος κατηγορούνταν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής, ωστόσο το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του, κ. Γιώργου Κακακιού μετέτρεψε την κατηγορία.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο πρωτόδικο δικαστήριο τόσο ο 44χρονος όσο και ο 54χρονος είχαν δηλώσει ότι είχαν καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ, τόση ώστε να μην θυμούνται τι ακριβώς είχε συμβεί το βράδυ εκείνο.

Η παραπομπή σε δίκη έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου σύμφωνα με το οποίο το περιστατικό σημειώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα στις 6 Μαρτίου 2016 στη Ρόδο και όπως είχε γίνει γνωστό, και οι δύο άνδρες είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Ο δε 44χρονος προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει με το όχημά του τον 54χρονο στο σπίτι του και ο τελευταίος του επιτέθηκε με μαχαίρι.

Σε βάρος του 54χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος φέρεται να είχε ισχυριστεί ότι τον προκάλεσε λεκτικά ο 44χρονος για αυτό και του επιτέθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα είχε αποφασιστεί ο 54χρονος να εγκλειστεί στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου για έναν μήνα, ενώ του είχαν επιβληθεί και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες