M. Μπαριανάκης: Δεν έβλεπαν σε τι κατάσταση ήταν το κτήριο;

M. Μπαριανάκης: Δεν έβλεπαν σε τι κατάσταση ήταν το κτήριο;

M. Μπαριανάκης: Δεν έβλεπαν σε τι κατάσταση ήταν το κτήριο;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1704 ΦΟΡΕΣ

Σε επιστολή του ο πρώην νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Μπαριανάκης για το κτήριο του Ελληνικού Προξενείου επί Ιταλοκρατίας στην οδό Ιωάννου Καζούλλη 8, αναφέρει τα εξής:

«Δεν είχα σκοπό να δημοσιοποιήσω αυτή την επιστολή μου, αλλά διαβάζοντας στον Τοπικό Τύπο επιστολές που απευθύνθηκαν στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την εγκατάσταση του ΦΟΔΣΑ στο κτήριο του παλιού Προξενείου. Στις επιστολές αυτές ζητούν από τον κ. Περιφερειάρχη να την ανακαλέσει. Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου μη γνωρίζοντας ότι την 30ή Νοεμβρίου 2020 ο ίδιος ψήφισε την απόφαση της εγκατάστασης του ΦΟΔΣΑ.

Διακρίνω μια σκοπιμότητα απ’ όλους. Το λέω αυτό γιατί ήμουν ένας απ’ αυτούς που υπερψήφισαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το 1999 για την αγορά του ακινήτου από τους κληρονόμους της οικογένειας του 1ου Δημάρχου της Ρόδου Σάββα Παυλίδη. Μου έκανε όμως τότε ιδιαίτερη εντύπωση ότι τα μέλη της παράταξη του κ. Γιάννη Παρασκευά (μείζονος μειοψηφία) ψήφισαν αρνητικά ή λευκό. Στις τοποθετήσεις τους μιλούσαν για σκοπιμότητα αγοράς του ακινήτου με 150.000.000 δρχ. τότε. Πέρασαν σχεδόν 22 χρόνια και αναρωτιέμαι αν τα γεγονότα δικαίωσαν τον κ. Γιάννη Παρασκευά;

Και αναφέρω:
Το ακίνητο αγοράστηκε το 1999 κατά τη διάρκεια της θητείας μας ως Νομαρχιακή Αρχή. Επικεφαλής της παράταξης ήταν ο κ. Σάββας Καραγιάννης και η θητεία μας έληξε το 2002. Από το 2002 έως το 2014 εκλεγμένος Νομάρχης και στη συνέχεια Περιφερειάρχης ήταν ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης. Αυτό το κτήριο πότε αξιοποιήθηκε; Τα 12 αυτά χρόνια ως Νομαρχιακός Σύμβουλος της μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο έκανα ερωτήσεις για το πότε θα φτιαχτεί. Η απάντηση ήταν ότι «...θα το φτιάξουμε», ότι «...είμαστε στο στάδιο της διαδικασίας μελέτη – επισκευή – δημοπράτηση», «...θα μπει ο εργολάβος».


Τελικά για να σουλουπωθεί το κτήριο, αν δεν με απατά η μνήμη μου, φτάσαμε στο τέλος του 2010 – αρχές του 2011.
Όλα αυτά τα χρόνια, αυτοί που ζητούν από τον Περιφερειάρχη να ανακαλέσει, σίγουρα οι περισσότεροι, δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εγκατασταθεί ο ΦΟΔΣΑ στο κτήριο.
Όλοι αυτοί που το ζητούν σήμερα ήταν φιλικά προσκείμενοι και υποστηρικτές της τότε Νομαρχιακής και Περιφερειακής Αρχής του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.

Δεν έβλεπαν το κτήριο σε τι κατάσταση ήταν;
Το 2017 ως Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης του κ. Γιώργου Χατζημάρκου είχα τη χαρά να το δω ανακαινισμένο και πλήρως λειτουργικό ως εκθεσιακό χώρο και μάλιστα είχα τη τιμή να συμβάλω κι εγώ ως Πρόεδρος της «ΦΥΤΩΡΙΟ Α.Ε.» ώστε να καλλωπιστεί ο περιβάλλον χώρος.
Αυτό που έχω να πω είναι ότι ειλικρινά νιώθω υπερήφανος γιατί αυτή η Περιφερειακή Αρχή που συμμετείχα αξιοποίησε και λειτούργησε το κτήριο.


Πιστεύω ότι εάν δεν γινόταν η σημερινή εγκατάσταση του ΦΟΔΣΑ, σε βάθος χρόνου το κτήριο θα είχε την τύχη που έχουν αρκετά Ιστορικά κτήρια που ρημάζουν.
Το να έχεις μια διαφορετική άποψη είναι θεμιτό.
Το να την καταθέτεις θεσμικά στα όργανα το επιβάλει η Δημοκρατία μας.
Το να «πυροβολείς» με σκοπιμότητα και «φτηνή» πολιτική τα γεγονότα, ανάλογα με τους καιρούς και τις καταστάσεις, η κοινωνία μας πλέον δεν το αντέχει.
Το Παλιό Προξενείο ανακαινίσθηκε, διατηρήθηκε και λειτουργεί στεγάζοντας γραφεία.
Ο τίτλος του και η ιστορία του παραμένουν αλλά θα έχει συνέχεια και δεν θα ρημάξει.

Υ.Γ.: Επιτέλους για ό,τι καλό γίνεται σ’ αυτό το τόπο, ας μην έχουμε το «αλλά», το «γιατί» και το «αν». Ας αποδεχθούμε το μέλλον που ανήκει στη νέα γενιά. Αυτή θα μας κρίνει για τις πράξεις μας».

Με τιμή και εκτίμηση, Μιχάλης Μπαριανάκης».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο