Σ. Καρίκης: Σύγχρονα πάρκινγκ θα γίνουν στο κέντρο της πόλης

Σ. Καρίκης: Σύγχρονα πάρκινγκ θα γίνουν στο κέντρο της πόλης

Σ. Καρίκης: Σύγχρονα πάρκινγκ θα γίνουν στο κέντρο της πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1569 ΦΟΡΕΣ

Το θέμα πρόκειται να τεθεί στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής

Η επίλυση του μεγάλου προβλήματος της στάθμευσης στην πόλη και ειδικά στο κέντρο, με τη δημιουργία σύγχρονων πάρκινγκ, είναι το επόμενο «καυτό» θέμα με το οποίο αναμένεται να καταπιαστεί η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Στράτο Καρίκη, ο οποίος, σε δηλώσεις του χθες, αναφέρθηκε και στα από εδώ και πέρα σχέδιά τους.

Καταρχάς, ο κ. Καρίκης με αφορμή τις δημαιρεσίες της περασμένης Κυριακής, συνεχάρη το νέο Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, «το οποίο θα έχει και την ευθύνη ενός πολύ μεγάλου οργάνου για τον Δήμο Ρόδου για την επόμενη διετία, ουσιαστικά μέχρι και τη λήξη της θητείας, τον Μιχάλη Σοκορέλο, που έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα και όλοι θέλουμε να τη συνεχίσει, τον Γιάννη Κορωναίο ο οποίος είναι ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, συναινετικός και πιστεύω ότι είναι κατάλληλος για τη θέση που επιλέχθηκε μέσα από τη διαδικασία.

Και τέλος, να ευχαριστήσω τον Γραμματέα μας, τον Δημήτρη Ιωσήφ, που κι αυτός έχει προσφέρει τα μέγιστα όλο αυτό το διάστημα».
Ταυτόχρονα-συνέχισε-συγκροτήθηκαν τα δύο κυρίαρχα όργανα του Δήμου και ειδικά η Οικονομική Επιτροπή η οποία έχει ένα τεράστιο έργο αφού, ως γνωστόν, το μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων του δ.σ. έχουν μεταβιβαστεί σ’ αυτήν και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και θα προχωρήσουν άμεσα στις συνεδριάσεις ώστε να τρέξουν όλα τα σοβαρά θέματα.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρίκης, θέλησε ν’ αναφερθεί στα μεγάλα θέματα που δρομολογήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ότι, μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ήδη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Κώστας Ταρασλιάς, προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την καθαριότητα και επομένως, πλέον, «αρχίζουμε και μετράμε αντίστροφα», όπως είπε και ανέφερε για ακόμα μία φορά ότι πρόκειται για έναν σημαντικό διαγωνισμό που αλλάζει τα θέματα καθαριότητας-καθημερινότητας και ευχήθηκε η διαδικασία να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα ώστε να δούμε μία διαφορετική κατάσταση, «πολύ-πολύ καλύτερη απ’ οποιαδήποτε άλλη εποχή».

Για ακόμα μία φορά, ο κ. Καρίκης ανέφερε ότι, διαβάζοντας τον διαγωνισμό, διαπίστωσε ότι η σύμβαση προβλέπει σημαντικά πράγματα που δεν είχαν προβλεφθεί στο παρελθόν, ενοποιεί πολλές συμβάσεις του παρελθόντος σε μ ία, συνεπώς και ο έλεγχος και η αποτελεσματικότητα πιστεύουν ότι θα είναι διαφορετική και η εικόνα πολύ-πολύ καλύτερη. Ο Αντιδήμαρχος, σημείωσε για ακόμα μία φορά, ότι η διαδικασία η συγκεκριμένη είναι ένα πολύ δυνατό όπλο και γι’ αυτή τη Δημοτική Αρχή αλλά και για όλες τις επόμενες καθώς θεωρεί ότι θα αποτελέσει έναν «μπούσουλα» για το πως πρέπει να λειτουργεί η καθημερινότητα στον Δήμο Ρόδου και στη συνέχεια πιθανώς και για άλλους Δήμους καθώς δεν έχει τρέξει τέτοιος διαγωνισμός σε κανέναν άλλο Δήμο σε όλη τη χώρα.

Ταυτόχρονα, όμως, προσπαθούν να «τρέξουν» και άλλα πράγματα, όπως οι φωτεινοί σηματοδότες που δεν λειτουργούσαν χθες και είναι το θέμα που, όπως είπε ο κ. Καρίκης, απασχολεί τον Δήμο εδώ και πολλά χρόνια αφού με την πρώτη βροχή και ειδικά τις πιο έντονες βροχοπτώσεις, σταματάει να λειτουργεί η πόλη στους κόμβους με τα φανάρια. Άμεση προτεραιότητά τους, λοιπόν, το επόμενο δίμηνο είναι να αντικατασταθούν οι σηματοδότες στην πόλη και στη συνέχεια θα προχωρήσουν και σε όλο το νησί. Όλα αυτά θα ξεκινήσουν να «τρέχουν» το επόμενο διάστημα μέσα από την Ο.Ε.
Στη συνέχεια, ο κ. Καρίκης έκανε γνωστό ότι υπάρχει εντολή του Δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, να δουν και τα θέματα της έλλειψης πάρκινγκ.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, θα υπάρξει μία σχετική προετοιμασία και θα δουν ποιος φορέας του Δήμου θα αναλάβει το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα, όπως είπε, μετά το Εθνικό Θέατρο, τη Νέα Αγορά, την προγραμματική σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης που θα τρέξουν το επόμενο χρονικό διάστημα, ξεκινάει και ο σχεδιασμός για το πρόβλημα στάθμευσης.

Έκανε, λοιπόν, γνωστό ότι, την προηγούμενη εβδομάδα, συζήτησαν το θέμα αυτό με τον Δήμαρχο σε μία άτυπη σύσκεψη, στην οποία ήταν παρών και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Τηλέμαχος Καμπούρης και ο Δήμαρχος έδωσε τις σχετικές εντολές για να ξεκινήσει η προετοιμασία σχετικά με το πως θέλουμε να δούμε την εικόνα της πόλης από πλευράς της στάθμευσης.

Μάλιστα, θύμισε ότι επί Δημαρχίας του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, που ήταν και ο ίδιος Αντιδήμαρχος, είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία υπόγειων πάρκινγκ, όμως η οικονομική κατάσταση που επήλθε αμέσως μετά ουσιαστικά έκανε τότε απαγορευτικό να ξεκινήσει το συγκεκριμένο project. Μάλιστα, είχαν ξεκινήσει και μελέτες ενώ είχαν γίνει ακόμη και εδαφολογικές έρευνες στο «Ήχος και Φως», το Ενυδρείο και την περιοχή πίσω από το Μέγαρο της Περιφέρειας.

Τα παραπάνω θέματα, λοιπόν, θα λειτουργήσουν ως βάση για τον σχεδιασμό τους και τώρα που είναι σίγουροι ότι έχουν βρεθεί τα χρήματα για το Εθνικό Θέατρο και τη Νέα Αγορά θα αναζητήσουν και γ’ αυτό για το οποίο θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δηλαδή, καταρχάς, Θα δουν τα δεδομένα των μελετών, μια και θα τις αναζητήσουν και θα τους παραδοθεί το υλικό από την Εταιρεία που είχε ιδρυθεί τότε, την «Παρκινγκ Α.Ε.» όπως και από τις Υπηρεσίες του Δήμου που συμμετείχαν. Δήλωσε, πάντως , ο κ. Καρίκης ότι δεν είναι σε γνώση του που βρίσκεται αυτό το υλικό. Μέσα από εκεί και τις διαδικασίες των αρμοδίων Υπηρεσιών θα κρίνουν ποιο σχέδιο είναι πιο εφικτό και ουσιαστικά εκείνο που λένε είναι ότι «ξεκινάμε να δούμε πολύ σοβαρά και το θέμα της δημιουργίας θέσεων στάθμευσης στο κέντρο».

Αυτό, λοιπόν, που ήθελε να τονίσει ο κ. Καρίκης είναι ότι, ο Δήμαρχος το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μέσα στις γιορτές, έθιξε στους συνεργάτες του και αυτό το θέμα, μετά την ολοκλήρωση δηλαδή του μεγάλου διαγωνισμού. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Καρίκης, ένα-ένα θέμα που θα τελειώνει, αμέσως θα προγραμματίζουν και ό,τι άλλο μπορούν να «τρέξουν».

Δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι είναι γνωστό ότι τα έργα για τα πάρκινγκ έχουν πολύ μεγάλες χρηματοδοτήσεις για τις Εταιρίες που ενδιαφέρονται και έτσι ευελπιστούν ότι, ξεκινώντας τώρα αυτή τη διαδικασία, θα μπορούν να έχουν πρόοδο και να προγραμματίσουν λύσεις και για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε και οι πολίτες και οι επισκέπτες να μπορούν να έχουν μία άνεση στην επισκεψιμότητα και του κέντρου και της Μεσαιωνικής Πόλης.

Για τα σχολεία
Με αφορμή και την έναρξη λειτουργίας των σχολείων προχθές, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο κ. Καρίκης είπε ότι, με μεγάλη χαρά και σε άμεση συνεργασία με τους Διευθυντές το προηγούμενο διάστημα, είχαν φροντίσει να τηρούν σωστά το πρωτόκολλο αφού είχαν δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα σχολεία. Είναι γνωστό-ο Δήμαρχος έβγαλε και σχετική ανακοίνωση-ποια είναι τα έργα που έχουν συντελεστεί στα σχολεία, είπε ο κ. Καρίκης ανέφερε τον πολύ μεγάλο αριθμό καθαριστριών αλλά και ανθρώπων που ασχολούνται με την απολύμανση των κτηρίων, σημαντικά ποσά που δίνονται από τον Δήμο για τα σχολεία πέρα από τη χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά όπως είπε. Παράλληλα, κάνουν έργα και για τον εξοπλισμό τους, όπως με τα laptop που μοίρασαν στα σχολεία για τα παιδιά των πιο ευάλωτων οικογενειών. Ακόμη, δήλωσαν τη διάθεσή τους να συνδράμουν και στην παροχή self test όταν υπάρχει ανάγκη.

Γενικά, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα στα σχολεία και οικονομικά και ηθικά ενώ σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και όλους τους Διευθυντές των σχολείων, με χαρά βλέπουν ότι στη Ρόδο δεν αντιμετωπίζουμε ακόμη σοβαρά θέματα, αν και με τις νέες μεταλλάξεις δεν εφησυχάζουν.

Μάλιστα, ο κ. Καρίκης, δεν παρέλειψε να πει ότι αισθάνονται δικαιωμένοι που από την αρχή της θητείας έριξαν βάρος στα σχολεία. Μάλιστα, θα συνεχίσουν με νέες χρηματοδοτήσεις τον Μάρτιο του 2022 προς τις Σχολικές Επιτροπές για να μπορέσουν να συνεχίσουν τον εξοπλισμό των σχολείων και, βέβαια, μέσα από τις κατανομές που γίνονται, οι οποίες είναι αρκετά μεγάλες, και τα σχολεία πλέον έχουν χρήματα για να τρέχουν την καθημερινότητά τους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τέλος, οι Τεχνικές Υπηρεσίες περιμένουν εντός του 2022 να τρέξει και η διαδικασία των ΣΔΙΤ, δηλαδή για τα νέα σχολικά κτήρια στο νησί, και συνεπώς ο προγραμματισμός που έχουν βάλει προχωράει πολύ καλά και, όπως είπε, νιώθουν πολύ δικαιωμένοι που το 2019, πριν καν ξεκινήσει η πανδημία, αποφάσισαν να στηρίξουν τα σχολεία.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο