Πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αιγαίου για την εξεταστική

Πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αιγαίου για την εξεταστική

Πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αιγαίου για την εξεταστική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 186 ΦΟΡΕΣ

Από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση στην οποία περιλαμβάνονται οι προτάσεις της για τη διεξαγωγή της εξεταστικής στα πανεπιστήμια.


«Αναλογιζόμενοι τις υπάρχουσες υγειονομικές συνθήκες και τη ραγδαία επικράτηση της μετάλλαξης «Όμικρον» στη χώρα, οι οργανώσεις της Δ.Α.Π. - Ν.Δ.Φ.Κ. Αιγαίου καταθέτουμε ένα πλαίσιο προτάσεων προς υιοθέτηση στην Κεντρική Διοίκηση αναφορικά με τη διεξαγωγή της επερχόμενης εξεταστικής στα ελληνικά Πανεπιστήμια.


Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου του Χειμερινού Εξαμήνου με φυσική παρουσία στα Πανεπιστήμια, η λήψη αποφάσεων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων οφείλει να γίνει με αίσθημα ευθύνης προς τη δημόσια υγεία λαμβάνοντας όμως υπ’ όψιν τα πραγματικά δεδομένα στην εκάστοτε σχολή ή ακόμη και στο εκάστοτε μάθημα.

Βάσει αυτού, θεωρούμε αναγκαίο η απόφαση για τον τρόπο διεξαγωγής της εξεταστικής (είτε διά ζώσης, είτε υβριδικά) να είναι αρμοδιότητα του κάθε Πανεπιστημίου (όπως έγινε στις τελευταίες εξεταστικές εν μέσω πανδημίας), σε συνδιαμόρφωση της διοίκησης αυτού με το κάθε τμήμα/σχολή.

Επίσης προς την κατεύθυνση αυτή, προτείνουμε:
Να παραχωρήσουν οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, τα επιμελητήρια και συνολικά οι κοινωνικοί φορείς που έχουν τη δυνατότητα, στα πανεπιστήμια

, αίθουσες για τη διεξαγωγή της εξεταστικής, όπου φυσικά καθίσταται εφικτό και η απόφαση του ιδρύματος συνηγορεί.
Αυστηρή τήρηση της πληρότητας ανά αίθουσα ή αμφιθέατρο και όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με προτροπή της διοίκησης του Πανεπιστημίου για χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας, καθώς και αυστηρό έλεγχο της ταυτοπροσωπίας κατά τη διάρκεια του ελέγχου πιστοποιητικών στις εισόδους των κτηρίων του Πανεπιστημίου.
Αύξηση δρομολογίων – συγκοινωνιών από και προς το Πανεπιστήμιο (καθώς προβλέπεται μαζική μετακίνηση από και προς τις Ακαδημαϊκές μονάδες) την περίοδο της εξεταστικής.


Αύξηση του προσωπικού που πραγματοποιεί τον έλεγχο πιστοποιητικών στις εισόδους των κτηρίων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προς αποφυγήν πιθανού συνωστισμού.
Τακτικές εβδομαδιαίες απολυμάνσεις σε κάθε χώρο της ακαδημαϊκής μονάδας.


Διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με την πλειονότητα των κρουσμάτων να έχουν διαγνωσθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, γεγονός που συντελεί βασικό παράγοντα υψηλού κινδύνου. Η λήψη αποφάσεων επομένως είναι επιτακτική προς διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και της ομαλής και ακαδημαϊκά ορθολογικής διεξαγωγής της εξεταστικής.
Οφείλουμε σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της διά ζώσης εκπαίδευσης με ασφάλεια.
Με εκτίμηση, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο