Κ. Ταρασλιάς: Η σύμβαση για την καθημερινότητα της Ρόδου είναι μοναδική

Κ. Ταρασλιάς: Η σύμβαση για  την καθημερινότητα της Ρόδου είναι μοναδική

Κ. Ταρασλιάς: Η σύμβαση για την καθημερινότητα της Ρόδου είναι μοναδική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 354 ΦΟΡΕΣ

Στις αρμοδιότητες που του ανατέθηκαν εκ νέου στον τομέα των Οικονομικών αναφέρθηκε μιλώντας χθες στον “Sky Rodos” ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κώστας Ταρασλιάς.

Ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη γιατί ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του.

«Από τη Δευτέρα που ανέβηκε στο «Διαύγεια» η απόφαση συνέχισα να είμαι στις επάλξεις γιατί τα οικονομικά είναι ένας πολύ δύσκολος τομέας. Η αντιδημαρχία Οικονομικών είναι τέσσερις αντιδημαρχίες ταυτόχρονα. Χρειάζονται πολλές ώρες δουλειάς για να είναι όλα υπό παρακολούθηση και πλήρη έλεγχο», τόνισε

Πολλά δεν έγιναν την προηγούμενη 10ετία

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών τόνισε ότι πολλά ήταν αυτά που δεν έγιναν την περασμένη δεκαετία.
«Ξεκίνησε ο συνάδελφός μου κ. Τηλέμαχος Καμπούρης και έβαλε σε μια ροή τα πράγματα. Θέλω και εγώ να συμβάλω για να γίνει καλύτερη η αντιδημαρχία Οικονομικών. Αν δεν διευθετούνται άμεσα κάποια πράγματα, όπως τα έσοδα, χάνουμε χρόνο. Θέλει πολλή δουλειά, καλή ενημέρωση και συνεχή ενασχόληση και έλεγχο του προσωπικού», τόνισε.

Σε ερώτηση για το τι διαμορφώνεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με την πολιτική καθώς πρόσωπα που παλαιότερα ήταν στο προσκήνιο και τώρα επανέρχονται με παρεμβάσεις στα κοινά, όπως ο κ. Βασίλης Παπανικόλας ο κ. Ταρασλιάς τόνισε:
«Δεν γνωρίζω. Ο κ. Παπανικόλας διετέλεσε βουλευτής και είναι ιστορικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. Μπορεί να έχει διάθεση να σχολιάσει τα κοινά».

Μίλησε ο κ Ταρασλιάς για τη σύμβαση της καθημερινότητας, μέσω της οποίας θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα καθαριότητας αλλά και τους δέκα διαγωνισμούς που είναι «στον αέρα» και θα συμβάλουν ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι να τελεσφορήσει ο μεγάλος διαγωνισμός.

«Για το μεγάλο διαγωνισμό που αφορά και τα απορρίμματα κανείς δεν αναφέρεται στη συμφωνία-πλαίσιο. Ρώτησε κανείς τι σημαίνει; Αποτελεί εναρμόνιση των συμβάσεων της ΕΕ που είναι ένας τρόπος για τις προμήθειες», τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Στον φόβο επιχειρηματιών ότι δεν μπορούν να λάβουν μέρος γιατί ο διαγωνισμός μπορεί να οδηγεί σε άλλα πρόσωπα ο κ. Ταρασλιάς είπε:

«Οι συμφωνίες-πλαίσιο συνάπτονται μεταξύ περισσοτέρων φορέων και καθορίζουν τις συμβάσεις. Εδώ έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

Επίσης θυμίζω ότι δεν προβλέπουμε χρεώσεις για τους πολίτες. Θα διέπεται από εκτελεστικές συμβάσεις κάθε χρόνο. Επιπλέον θα υπάρχουν πολλοί ανάδοχοι. Η διαφορά είναι ότι κάθε χρόνο θα διαπραγματευόμαστε το έργο. Μόνο το υπουργείο Υγείας έχει χρησιμοποιήσει το ίδιο σύστημα. Μετά είναι ο Δήμος Ρόδου».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα υπάρξει μέριμνα και για το πράσινο.

«Στόχος να προσφέρουμε ωραίες υπηρεσίες. Ευελπιστώ το 22 να είναι μια εξαιρετική χρονιά», τόνισε.
Μιλώντας για την πανδημία εξέφρασε την ευχή να ξεπεραστεί η πανδημία για να πάψουν και τα προβλήματα στην τοπική οικονομία.

«Όλα όσα αναφέρονται στην Ευρώπη για τη μετάλλαξη «Όμικρον» έχουν αντίκτυπο στην οικονομία μας. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς