Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκεται το νοσοκομείο της Ρόδου

Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκεται το νοσοκομείο της Ρόδου

Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκεται το νοσοκομείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2858 ΦΟΡΕΣ

Σε διαρκή επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση της κατάστασης σχετικά με την πανδημία είναι η διοίκηση του νοσοκομείου της Ρόδου.

Το γεγονός ότι στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονται 33 άτομα δείχνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει για κανέναν λόγο χαλάρωση σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και πάνω από όλα των εμβολιασμών.
Τα κρούσματα για τη Ρόδο παραμένουν σταθερά σε τριψήφια νούμερα κάθε ημέρα ενώ η πίεση στο νοσοκομείο του νησιού μας είναι αυξημένη, όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.
Και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών υπάρχει μεγάλη πίεση σε καθημερινή βάση όπου οι Ροδίτες σπεύδουν για τεστ και εξετάσεις.


«Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα σταθμίσουμε τα στοιχεία μας και θα πράξουμε ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα νέα κρούσματα και οι νοσηλείες στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Ρουμάνης
Δεν αποκλείεται έτσι να γίνει κλινική για την νοσηλεία περιστατικών Covid-19 και η Β’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, γεγονός που επιβεβαίωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου. Η κατάσταση όμως είναι ελεγχόμενη παρά τη μεγάλη πίεση που υφίσταται το υγειονομικό σύστημα στην περιοχή μας. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου συνιστά στους πολίτες πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και εμβολιασμούς.


Σε καθημερινή βάση μεταφέρονται είτε για εξετάσεις τεστ ή για εισαγωγή αρκετά άτομα.
Στο νοσοκομείο γίνονται κανονικά ανά ημέρα 400 εμβολιασμοί πολιτών. Ακόμη επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση λειτουργούν πλέον δύο εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Οι εμβολιασμοί για τα παιδιά γίνονται κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.


Ύφεση της κατάστασης σε ό,τι αφορά τα κρούσματα αναμένεται στο τέλος Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών