Αεροπορικώς θα εξάγεται φράουλα από τη Ρόδο στη Δυτική Ευρώπη

Αεροπορικώς θα εξάγεται φράουλα από τη Ρόδο στη Δυτική Ευρώπη

Αεροπορικώς θα εξάγεται φράουλα από τη Ρόδο στη Δυτική Ευρώπη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 235 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3227

ΕΝΩ ΤΑ 400.000 ΦΥΤΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΚΑΡΠΟΝ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΘΑ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΦΡΑΟΥΛΑ ΕΚ ΡΟΔΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗΝ ΕΥΡΩΠΗΝ
Εξαιρετικώς ενθαρρυντικαί είναι οι προοπτικαί
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΙΚΟΙ-Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ 35-40 δρχ.


Εξαιρετικώς ενθαρρυντικαί είναι αι προοπτικαί διά την καλλιεργηθείσαν το πρώτον κατά το τρέχον έτος φράουλαν εις την Ρόδον. Τούτο εδηλώθη παρά του Διευθυντού Γεωργίας Δωδεκανήσου κ. Σωτηρίου, εις απάντησιν σχετικής ερωτήσεως. Ο κ. Διευθυντής ανέφερε περαιτέρω ότι έχουν διατεθή προς καλλιέργειαν εις την βορείαν ακτήν της Ρόδου 400.000 φυτά φράουλας, η πορεία δε αυτών, υπερέβη και τας πλέον αισιοδόξους προβλέψεις, ενώ ήδη, αι υπηρεσίαι μελετούν τρόπους εξαγωγής και αξιοποιήσεως του νέου αυτού ροδιακού προϊόντος.

Εν συνεχεία ανεκοίνωσεν ότι εσημειώθη πρώϊμος καρποφορία και η ωρίμανσις προχωρεί ικανοποιητικώς, ώστε να θεωρείται βέβαιον ότι από τας αρχάς Μαρτίου θα είναι δυνατή η εξαγωγή εις το εξωτερικόν.

Η εν Ρόδω καλλιεργουμένη φράουλα είναι της υπερπρωΐμου ποικιλίας «μαχεράου», επιδιώκεται δέ η εξασφάλισις ικανών ποσοτήτων, προς εξαγωγήν των αεροπορικώς εις χώρας της Δυτικής Ευρώπης, κατόπιν της εκδηλώσεως ζωηρού ενδιαφέροντος υπό ξένων εμπορικών οίκων.
Σημειωτέον ότι η φράουλα εξασφαλίζει τώρα τιμήν 35-40 δραχμών κατά κιλόν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΙΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ
Σήμερον την πρωΐαν αναχωρεί αεροπορικώς εις Αθήνας ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης, προκειμένου να μετάσχη συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος. Ο κ. Δήμαρχος θα έλθη εις επαφήν μετά του Δωδεκανησίου Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδη, προς προώθησιν ζητημάτων της Ρόδου.

ΕΚΟΜΙΣΘΗ ΝΕΑ ΠΟΣΟΤΗΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ
Αθρόα συνεχίζεται η προσέλευσις παίδων εις τον Υγειονομικόν Κέντρον Ρόδου, προς εμβολιασμόν κατά της ευλογίας.
Ήδη εκομίσθη νέα ποσότης εμβολίων εξ Αθηνών και υπάρχει απόλυτος επάρκεια αυτού. Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται με γοργόν υποχρεωτικώς ο εμβολιασμός των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των τελωνειακών και όλων των ερχομένων εις επαφήν με τους αφικνουμένους εκ των του εξωτερικού τουρίστας και επισκέπτας.

ΑΠΑΞ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΘΑ ΔΙΔΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΤΟ
Χθές το εσπέρας συνήλθεν εις συνεδρίασιν η Διοικούσα Επιτροπή του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Ροδίων και εξήτασεν διάφορα θέματα της αρμοδιότητός της μεταξύ των οποίων και η κατάρτησις του προγράμματος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων διά το τρέχον έτος.
Εν τω μεταξύ ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος του ως άνω Οργανισμού το θέαμα «Ήχος και Φως», θα αρχίση λειτουργούν από τα μέσα του προσεχούς μηνός Μαρτίου. Επίσης άπαξ της εβδομάδος θα δίδωνται παραστάσεις του μπαλέττου.

ΕΠΩΛΗΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΝΤΑ ΣΥΚΑ
Ως ανεκοινώθη εκ της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου τα συγκεντρωθέντα σύκα εσοδείας 1961 θα προωθηθούν μέχρι τέλους του τρέχοντος μηνός εις Αθήνας όπου πρόκειται να παραληφθούν υπό του αγοράσαντος ταύτα εργοστασίου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...