Μήνυση κατά ιστοσελίδας κατέθεσε ο Χρ. Μαλιαράκης

Μήνυση κατά ιστοσελίδας κατέθεσε ο Χρ. Μαλιαράκης

Μήνυση κατά ιστοσελίδας κατέθεσε ο Χρ. Μαλιαράκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1238 ΦΟΡΕΣ

Έγκληση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου κατά του διαχειριστή μέσου ενημέρωσης που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) σελίδα, αλλά και κατά παντός άλλου προσώπου, κατέθεσε χθες ο δικηγόρος Ρόδου κ. Χριστόδουλος Μαλιαράκης.

Η υπόθεση αφορά άρθρο που αναρτήθηκε στη συγκεκριμένη σελίδα στις 4 Νοεμβρίου 2021 και αφορούσε την υπόθεση στην παραλία «Γλύστρα» στη Λάρδο, στο οποίο και αναφέρονταν το όνομα του κ. Μαλιαράκη, όπως επίσης και αυτό του προέδρου του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ρόδου κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη.

Όπως αναφέρεται και στην έγκληση όπου παρατίθεται το επίμαχο άρθρο, η όλη ανάρτηση είχε ψευδή, προσβλητικά και συκοφαντικά σχόλια ως προς το πρόσωπο του κ. Μαλιαράκη, ενώ συνοδευόταν από φωτογραφία «της πλατείας του Δημαρχείου Ρόδου στην οποία, με κατάλληλη επεξεργασία, απεικονίζεται ικρίωμα με τέσσερεις αγχόνες και με αντίστοιχες φιγούρες ανθρώπων που έχουν εκτελεστεί δι’ απαγχονισμού και που φέρουν (οι φιγούρες) τις φωτογραφίες προσώπου των προαναφερόμενων ατόμων, ήτοι κατά σειρά εμφάνισης ή απαγχονισμού (από αριστερά προς δεξιά) του Αστυνομικού Διευθυντή Δωδεκάνησου, ενός δημοσιογράφου, του Προέδρου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου κ. Δημητρίου Γρηγοριάδη και του Δικηγόρου και Προέδρου της πολιτιστικής οργάνωσης Rhodes International Cultural & Heritage Society (RICHeS) Χριστόδουλου Μαλιαράκη.

Τη δε σελίδα, όπως αναφέρεται στην έγκληση, «ακολουθούν περίπου 11.000 άτομα ενώ η καταχώρηση του κειμένου και της φωτογραφίας ήταν «χορηγούμενη» με προφανή σκοπό την όσο το δυνατόν περισσότερη προβολή, δημοσιότητα και προσβολή, πράγμα που επετεύχθη».

Ο δικηγόρος Ρόδου που υπέβαλε τη μήνυση αναφέρει ότι δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα από γνωστούς και φίλους οι οποίοι βλέποντας τη φωτογραφία ανησύχησαν για τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα, ενώ τονίζει ότι «από το σύνολο του κειμένου προκύπτουν οι σαφείς μειωτικοί, προσβλητικοί και συκοφαντικοί για την τιμή και την υπόληψή του χαρακτηρισμοί και γεγονότα».

Για το λόγο αυτόν και διά της δικηγόρου κας Λίνας Στεφανίδη προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας με την έγκλησή του, να διενεργηθεί σχετική έρευνα και να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες για τις αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος του.

Ειδικότερα, ο κ. Μαλιαράκης στρέφεται κατά του διαχειριστή τoυ λογαριασμού που διατηρεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, αλλά και κατά κάθε έτερου προσώπου, όπως ήθελε προσδιοριστεί ως φυσικός ή ηθικός αυτουργός και συναυτουργός.

Μάλιστα ζητά «να ζητηθεί η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να εντοπισθούν και να προσδιοριστούν τα υπαίτια φυσικά πρόσωπα, να διωχθούν ποινικά και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όπως ο νόμος ορίζει».

Τα δε αδικήματα για τα οποία ζητείται να γίνει διερεύνηση είναι αυτά της εξύβρισης με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης μέσω διαδικτύου (361 ΠΚ), της συκοφαντικής δυσφήμισης, με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης μέσω διαδικτύου (363 ΠΚ), της απειλής (333 ΠΚ) και της προσβολής προσωπικών δεδομένων (38 Ν. 4624/2019) αφού χρησιμοποίησαν φωτογραφίες του χωρίς τη θέληση, συναίνεση και συγκατάθεσή του.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω