Αίτημα για δια ζώσης συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής από παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου Ρόδου

Αίτημα για δια ζώσης συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής από παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου Ρόδου

Αίτημα για δια ζώσης συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής από παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 199 ΦΟΡΕΣ

Αίτημα για να γίνονται και πάλι οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου δημόσια και δια ζώσης απέστειλαν τα μέλη του οργάνου που πρόσκεινται στις παρατάξεις της μειοψηφίας "Ρόδος Δύναμη Πολιτών" με επικεφαλής τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο και "Ρόδος Αξιών" του κ. Δημήτρη Κρητικού.

Αναλυτικότερα στην επιστολή τους προς τον δήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Αντώνη Καμπουράκη, αναφέρουν τα εξής:

Κύριε Δήμαρχε/Πρόεδρε,

Με αφορμή την ολοκλήρωση των δημαιρεσιών της 9ης Ιανουαρίου 2022 αναφορικά με την εκλογή νέων μελών στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στην σύνθεση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής & Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ρόδου για το δεύτερο μισό της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου , ευχόμαστε σε σας και τους συνεργάτες σας καλή και γόνιμη θητεία .

Παράλληλα ως νεοεκλεγμένα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου προερχόμενα από άλλες δημοτικές παρατάξεις πέραν αυτής του Δημάρχου , έχοντες υπ' όψη τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87) όπως αντικαταστάθηκαν από το άρθρο 77 του Ν.4555/2018(ΦΕΚ Α' 133 ) περί « Λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής » αλλά και τις διατάξεις του άρθρου 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ( Π.Ν.Π.) ( ΦΕΚ Α΄55 ) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν.4682/2020 ( ΦΕΚ Α΄76 ) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 67 του Ν.4830/2021 (ΦΕΚ Α' 169 ) περί « τρόπος λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων Ο.Τ.Α. και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων ΝΠΔΔ τους κ.λ.π. », σας καλούμε όπως επανεξετάσετε την δυνατότητα πραγματοποίησης δημοσίων και δια ζώσης ή δια ζώσης σε συνδυασμό με τηλεδιάσκεψη συνεδριάσεων του συλλογικού οργάνου κατά τη χρονική περίοδο ισχύος των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοιου COVID-19.

Οι ανωτέρω τρόποι σύγκλησης των συνεδριάσεων , ενταγμένοι στο πλαίσιο των ανωτέρω εφαρμοστέων διατάξεων για την αντιμετώπιση της έκτακτης επιδημιολογικής κρίσης , θεωρούμε ότι εξασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση την δυνατότητα κάθε μέλους να συμμετάσχει και να ασκήσει απρόσκοπτα τα καθήκοντα του ( αιτιολογική έκθεση του Ν.4830/2021) τηρουμένων παράλληλα των προβλεπομένων υγειονομικών κανόνων , αφού ο συνολικός αριθμός των μελών του Οργάνου μετά της παρουσίας τυχόν ενδιαφερόμενων πολιτών η δημοσιογράφων είναι ανάλογος με την χωρητικότητα της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Ρόδου , στην οποία ως γνωστό κατά αυτό τον τρόπο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρόσφατη Ειδική Συνεδρίαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.

Με δεδομένο ότι η επιλογή του προσφορότερου κάθε φορά τρόπου σύγκλησης εναπόκειται στον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου κ.λ.π. , προσδοκούμε για την ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος μας και τον τερματισμό των « προβληματικών και διεκπεραιωτικού χαρακτήρα » δια περιφοράς συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου, πρακτική που αποτελεί απόλυτη προσβολή στις αρχές της ανοιχτής δημόσιας συμμετοχής των πολιτών και κατάφωρη παραβίαση του δημόσιου διαλόγου ο οποίος για μας αποτελεί το βασικό θεμέλιο του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.

Ρόδος 20/01/2022

Τακτικά και αναπληρωματικά Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

1. Νικόλαος Γιαννάς

2. Ιωάννης Κορωναίος

3. Μιχαήλ Παλαιολόγου

4. Παντελής Προυσάλογλου

5. Δημήτριος Ζανεττούλης

6. Μιχαήλ Χριστοδούλου

7. Μιχαήλ Καφετζής

8. Αικατερίνη Μπιλλιά

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη