Η βαλίτσα είχε μέσα ηρωίνη και χασίς

Η βαλίτσα είχε μέσα ηρωίνη και χασίς

Η βαλίτσα είχε μέσα ηρωίνη και χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2237 ΦΟΡΕΣ

Με μία ροζ βαλίτσα η οποία περιείχε 1.326 γραμμάρια ηρωίνης και 1.077 γραμμάρια χασίς ταξίδεψε από τον Πειραιά στην Κω 17χρονη Αλβανίδα μαζί με τον 20χρονο φίλο της, και συνελήφθησαν λίγη ώρα πριν από την αναχώρησή τους για την Κάλυμνο όπου ήταν και ο τελικός προορισμός των ναρκωτικών!

Το περιστατικό έγινε πριν από έξι χρόνια και στις αρχές Φεβρουαρίου θα αναβιώσει στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει μόνο ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, ο οποίος σήμερα είναι 26 ετών, καθώς για τη συμπατριώτισσά του που σήμερα είναι 23 ετών, η υπόθεση έχει διαχωριστεί καθώς ήταν ανήλικη και θα δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω στις 24 Μαΐου 2016 το πρωί με τη σύλληψη του νεαρού ζευγαριού στο Μαστιχάρι της Κω!
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, το ζευγάρι μπήκε στο πλοίο της γραμμής με προορισμό την Κω όπου και αφίχθη στις 7.30 το πρωί.

Εκεί, τους περίμεναν οι αστυνομικοί οι οποίοι αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους εντόπισαν τους δύο Αλβανούς και τους έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Η (τότε) 17χρονη κοπέλα και ο (τότε) 20χρονος φίλος της με την αποβίβασή τους από το πλοίο πήραν ταξί και μετέβησαν στο Μαστιχάρι προκειμένου από εκεί να επιβιβαστούν εκ νέου στο πλοίο για να ταξιδέψουν στην Κάλυμνο.

Λίγο πριν από την εκ νέου επιβίβασή τους, οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» και συνέλαβαν και τους δύο, ενώ σε έρευνα που έκαναν στη ροζ βαλίτσα, την οποία η νεαρή Αλβανίδα κρατούσε, βρήκαν και κατέσχεσαν:
• Ποσότητα ηρωίνης βάρους 1 κιλού και 326 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε εννέα αυτοσχέδιες συσκευασίες
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1 κιλού και 77 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας
• Κινητά τηλέφωνα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», εξεταζόμενη από αστυνομικούς η 17χρονη αλλοδαπή είχε ισχυριστεί ότι τα ναρκωτικά της τα έδωσε ο πατέρας της, ο οποίος είχε λίγο καιρό που αποφυλακίστηκε κατηγορούμενος για παρόμοιες υποθέσεις, προκειμένου να τα μεταφέρει στην Κάλυμνο.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε αρμοδίως.
Η δίκη του 26χρονου Αλβανού θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου 2022 στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο