Η επιστροφή του Μαραθωνίου Ρόδου χωρίς άγχος…

Η επιστροφή του Μαραθωνίου Ρόδου χωρίς άγχος…

Η επιστροφή του Μαραθωνίου Ρόδου χωρίς άγχος…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 271 ΦΟΡΕΣ

Οι δρομικές εξελίξεις… τρέχουν κι ο Μαραθώνιος Ρόδου δεν θα μπορούσε να είναι απών από το καλεντάρι του 2022, τώρα με τον περισσότερο κόσμο να έχει ισορροπήσει κάπως και να προσπαθεί να βρει τον αθλητικό του εαυτό.

Το 2020 η καραντίνα, η πρώτη για τον κορωνοϊό, «συνέλαβε» εξ απήνης τη διεθνή διοργάνωση κι έτσι ματαιώθηκε, όπως επίσης άλλες τόσες ανά τη χώρα από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο εκείνου του έτους. Το 2021 η οργανωτική επιτροπή δεν γινόταν ν’ αφήσει πάλι τον αγώνα αυτόν εκτεθειμένο κι έτσι σε συνεννόηση με ανθρώπους του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας σχεδίασε τη virtual μορφή του με συμμετοχές χιλιάδων δρομέων από κάθε σημείο του πλανήτη.

Αυτό ήταν ούτως ή άλλως μια απόδειξη της δυναμικής του αγώνα και καθόρισε την εξέλιξη στη χρονιά αυτή.
Η επιστροφή του Μαραθωνίου Ρόδου δεν γινόταν να μην… υπακούσει σε υγειονομικά πρωτόκολλα εγκεκριμένα από τη ΓΓΑ για κάθε ομοσπονδία κι έτσι φέτος θα συμμετάσχουν σ’ όλες τις διαδρομές πλήρως εμβολιασμένοι δρομείς ή αυτοί με πιστοποιητικά νόσησης.

Έστω κι αν αυτό… χάλασε κάποιους, είναι το ενδεδειγμένο, αν θέλουμε πραγματικά ο αγώνας να συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά και να μην τον αναφέρουμε μετά από μερικά χρόνια μαζί μ’ εκείνους που πραγματοποιήθηκαν κάποτε και δεν… ακούμπησαν.

Όποιος ασχολείται σοβαρά με τον στίβο και τις αποστάσεις, μπορεί να γνωρίζει αν ο Μαραθώνιος Ρόδου το 2022 μπορεί να παραμείνει στην κορυφή. Ούτως ή άλλως κάποιες καταστάσεις δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως.

Όταν η διοργάνωση ξεκίνησε στο νησί πιλοτικά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πώς θα εξελισσόταν, ασχέτως αν δέχθηκε κριτική για λόγους «ψηφοθηρίας».
Φέτος όμως το… κόλπο σοβαρεύει κι αν η επιστροφή στεφθεί μ’ επιτυχία θα μιλάμε διαφορετικά για ό,τι ακολουθήσει.

Όλη η …ιστορία είναι το ανθρώπινο δυναμικό κι ο Μαραθώνιος Ρόδου διαθέτει ικανότατο, γι’ αυτό όσοι γνωρίζουν, δεν ανησυχούν και πολύ για το μέλλον…

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.