Γ. Ματσίγκος: Θα πάμε καλύτερα από το 2021 τη φετινή σεζόν στη Ρόδο

Γ. Ματσίγκος: Θα πάμε καλύτερα από το 2021 τη φετινή σεζόν στη Ρόδο

Γ. Ματσίγκος: Θα πάμε καλύτερα από το 2021 τη φετινή σεζόν στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1010 ΦΟΡΕΣ

Θετικές ενδείξεις φαίνεται ότι υπάρχουν για την τουριστική σεζόν του 2022 αφού οι κρατήσεις στα συστήματα στα ξενοδοχεία του νησιού άρχισαν να αυξάνονται.

Σε αυτά αναφέρθηκαν μιλώντας στον “Sky Rodos” ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος και ο αερολιμενάρχης Ρόδου κ. Σπύρος Δεληγιάννης.

Στόχος, όπως δήλωσε στον Sky Rodos”, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος να αγγίξουν τα φετινά δεδομένα σε αφίξεις και έσοδα εκείνα της τουριστικής περιόδου του 2019.

«Στοχεύσαμε στην υγιεινή και την ασφάλεια με αποτέλεσμα να πάμε καλά. Αισιοδοξούμε ότι και το 2022 θα πάμε καλύτερα από ό,τι το 2021», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.

Σε ερώτηση για τις κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων δήλωσε:

«Το θέμα με τη μετάλλαξη «Όμικρον» φαίνεται ότι ξεπερνιέται σιγά σιγά. Μετά τις 8 Ιανουαρίου σιγά-σιγά ξεκίνησαν οι κρατήσεις και πάλι. Υπάρχει έντονη κινητικότητα από δύο σημαντικές αγορές για τη Ρόδο, δηλαδή τη Γερμανία και τη Μεγ. Βρετανία. Κινούνται στα δεδομένα του 2019. Έχοντας παρακαταθήκη όσα κάναμε για την πανδημία και την ποιότητα σε προσιτή τιμή αισιοδοξούμε πως θα πάμε καλύτερα αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.

Όπως τόνισε είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε τα δεδομένα του 2019 καθώς υπάρχει η πανδημία η ακρίβεια και ο ανταγωνισμούς από άλλα κράτη.

«Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος. Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε τα δεδομένα της περσινής σεζόν και θα φθάσουμε σε αυτά του 2019», τόνισε.

«Σε ερώτηση για τις υπόλοιπες αγορές δήλωσε ότι υπάρχει στασιμότητα στις κρατήσεις από το Βέλγιο, την Ολλανδία και τα Σκανδιναβικά κράτη. Ναι μεν παίρνουμε κρατήσεις αλλά δεν πιάνουμε τα δεδομένα του 2019», τόνισε.

Σχετικά με το πώς θα λειτουργήσει η συμφωνία που υπεγράφη με τoν όμιλο TUI σε τοπικό επίπεδο ο κ. Ματσίγκος δήλωσε:

«Θα λειτουργήσει σαν επιταχυντής των εξελίξεων για τις αφίξεις. Η ΤUI θα κάνει έντονη προβολή και διαφήμιση. Χαίρομαι που υπεγράφη η συνεργασία. Οι έρευνες δείχνουν πως οι πελάτες προτιμούν προορισμούς που σέβονται το περιβάλλον», τόνισε.
Όσο για τις δράσεις του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων ο κ. Ματσίγκος αναφέρθηκε στην εκδήλωση για την κοπή πίτας που θα γίνει την Παρασκευή.

Ο αερολιμενάρχης Ρόδου
Στα δεδομένα της τουριστικής σεζόν αναφέρθηκε ο αερολιμενάρχης κ. Σπύρος Δεληγιάννης και τόνισε ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως στις 2 με 3 Φεβρουαρίου.
«Στις 2 με 5 Φεβρουαρίου θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Υπάρχει ζήτηση όμως για τη Ρόδο. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση σχετικά με τις πληρότητες. Είμαστε και εμείς σε αναμονή», τόνισε ο κ. Δεληγιάννης.
«Αν πάνε όλα ομαλά και δεν προκύψουν διάφορα σε ό,τι αφορά την πανδημία», δήλωσε ο κ. Δεληγιάννης.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές