Λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών

Λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη των Τριών  Ιεραρχών

Λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 350 ΦΟΡΕΣ

Τιμή μεγάλη η παρουσία του αρχιμανδρίτη Καλλίνικου Μαυρολέοντα από τις Πυλές Καρπάθου

Με τα προβλεπόμενα για την πανδημία υγιειονομικά μέτρα πανηγυρίζει, με τη Χάρη του Θεού, το πανεπιστημιακό ναϋδριον της Αγίας Ειρήνης και των Τριών Ιεραρχών Αιγαίου Ρόδου. Συγκεκριμένα, το Σάββατο (29 Ιανουαρίου 2022) και ώρα (06.00 μ.μ.-08.00 μ.μ.) βραδινή θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασίες, κόλλυβα των Αγίων.

Παρουσία Αρχιερέως και με την τιμητική παρουσία του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και Ηγουμένου του Αγίου Γεωργίου Βατσών Καρπάθου, πατρός Καλλινίκου Μαυρολέοντος, που θα εκφωνήσει πανηγυρικό λόγο, επίκαιρο για τους Τρεις Ιεράρχες. Θα ακολουθήσει μικρή τελετή τιμής από τον Δήμο Ρόδου, το πανεπιστημιακό Ναϋδριο και άλλους φορείς στο πρόσωπο του πατρός Καλλινίκου, που έχει μεγάλη προσφορά στην εκκλησία και στην εκπαίδευση, στο ιστορικό χωριό των Πυλών Καρπάθου.

Στους παρευρισκομένους θα προσφερθούν φαγητά και γλυκά, όπως πάντοτε.
Την Κυριακή το πρωί (30 Ιανουαρίου 2022) και ώρα (07.00 π.μ.-10.30 π.μ.) θα τελεστεί ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον πατέρα Καλλίνικο με θείο κήρυγμα. Θα τελεστούν το ιερά μνημόσυνα:

Α) Τα 14 χρόνια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου Παρασκευαΐδη.
Β) Τα 40 χρόνια του αξέχαστου και μεγαλοπρεπούς Πρωτοσυγκέλλου Ρόδου πατρός Αλεξάνδρου Θεοδωροπούλου, όπως κάθε χρόνο.

Γ) Εκπαιδευτικών, κληρικών –Δασκάλων, καθηγητών. Ενδεικτικά του πατρός Σάββα Φιλιππάκη, Νικολάου Ποντικίνα, Βασιλείου Μαντικού, Βαγιανού Κακιού, Φώτη Βαρέλη, Μαρίας Πετρούτσου και Εμμελείας Νικολαΐδου, Φιλοθέης, Αμφιλοχίας Μοναζουσών, Διδασκαλισσών.

Πλούσια κεράσματα με το ρόφημα «κριμίζι», άρτοι, γλυκά και κόλλυβα θα δοθούν στους παρευρισκομένους. Το ναΰδριο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 7 το απόγευμα. Στις 5.30-6.30 το απόγευμα θα ψαλεί η Παράκληση των Τριών Ιεραρχών από τη χορωδία «Κυρά» της Ρόδου.

Στις 7.30-10.30 το βράδυ θα κοπεί η Βασιλόπιττα του ναϋδρίου με την παρουσία του πατρός Καλλινίκου Μαυρολέοντος με περιορισμένο αριθμό πιστών στο εστιατόριο «Πολλωνιάτισσα» στην περιοχή «ΜΗ.ΔΙΑ.» Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας