Τον Ιούνιο του 1962 θα λειτουργήσει το νέο ξενοδοχείο «Γκραντ Οτέλ» στη Ρόδο

Τον Ιούνιο του 1962 θα λειτουργήσει το νέο ξενοδοχείο «Γκραντ Οτέλ» στη Ρόδο

Τον Ιούνιο του 1962 θα λειτουργήσει το νέο ξενοδοχείο «Γκραντ Οτέλ» στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 243 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 27 Ιανουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3235

ΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΙΝ ΤΗΣ ΕΓΣΔ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
Την εσπέραν χθες, υπό την Προεδρείαν του κ. Νομάροχυ επραγματοποιήθη κοινή συνεδρίασις του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου της ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, προς εξέτασιν διαφόρων γεωργικών ζητημάτων. Κατά την εν λόγω συνεδρίασιν ο κ. Νομάρχης ενημερώθη επί των απασχολούντων τον γεωργικόν κόσμον προβλημάτων και ελήφθησαν αποφάσεις δια την περαιτέρω ανάπτυξιν της γεωργίας.

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΗ ΤΟ «ΓΚΡΑΝΤ ΟΤΕΛ» ΡΟΔΟΥ
Ως ανεκοινώθη αρμοδίως, το νέον ξενοδοχείον «Γκραντ Οτέλ» δυνάμεως 400 κλινών, θα αρχίση λειτουργούν από τους προσεχούς Ιουνίου. Το εν λόγω ξενοδοχείον θα λειτουργήση ως τοιούτον πολυτελείας, θα περιλαμβάνη δε εκτός άλλων, εστιατόριον, μπαρ, κήπους, μικρογκόλφ και χώρους δι’ άλλα σπορ. Παραλλήλως, κατά την αυτήν περίοδον θα αρχίσουν λειτουργούντα και άλλα ξενοδοχεία, δυνάμεως 500 περίπου κλινών.

180.000 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΠΑΡΗΧΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΚΩ
Μεταδίδεται εκ Κω ότι το Δασικόν Φυτώριον της νήσου παρήγαγεν εφέτος 180.000 δενδρύλλια διαφόρων ειδών, δια των οποίων εκαλύφθησαν αι ανάγκαι των νήσων του Βορείου Συγκροτήματος. Εις την νήσον Κω εφυτεύθησαν μέχρι στιγμής 30.000 διάφορα δενδρύλλια, ενω έτερα 8.000 απεστάλησαν εις τους Δήμους Καλύμνου, Λέρου και Πάτμου. Εξ άλλου προ ημερών απεστάλησαν εις τον Δήμον Αστυπαλαίας 12.000 δενδρύλλια, κυρίως κυπάρισσοι, ψευδρακακίες, ευκάλυπτοι και πεύκα.

ΑΦΙΧΘΗ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΟΤ ΔΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Αφίκετο εις Ρόδον ο Τμηματάρχης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Καρράς προς ρύθμισιν διαφόρων ζητημάτων της αρμοδιότητός του εν όψει του διαγωνισμού δια την εκποίησιν των ξενοδοχείων Ρόδου ιδιοκτησίας του Οργανισμού Δημοσίας Περιουσίας Δωδεκανήσου.
Ο κ. Καρράς είχε σήμερον επαφάς με διαφόρους παράγοντας της Ρόδου.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΑΦΙΚΕΤΟ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Χθες την πρωίαν αφίκετο εις Ρόδον ο Γεωπόνος κ. Π. Μανιάτης ειδικός επί της πτηνοτροφίας.
Ως εγνώσθη σκοπός της αφίξεως του κ. Μανιάτη είναι η προώθησις και εις την νήσον μας επιστημονικών φυραμάτων. Επίσης ούτος κατά την ενταύθα παραμονήν του θα επισκεφθή τα συστηματικά πτηνοτροφεία της Ρόδου και θα δώση διαφόρους οδηγίας σχετικάς με την εκκόλαψιν και διατροφήν των ορνίθων.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΝ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΟΥ ΕΒΕΔ
Χθες το εσπέρας συνήλθεν εις συνεδρίασιν η Διοικούσα Επιτροπή Επιμελητηρίου και εξήτασεν διάφορα θέματα της αρμοδιότητός της. Μεταξύ άλλων απεφάσισεν όπως την προσεχή Τρίτην συνέλθη εις συνεδρίασιν το Διοικητικόν Συμβούλιον του ΕΒΕΔ ενώπιον του οποίου ο Πρόεδρος τούτου θα προβή εις δηλώσεις αναφορικώς με τα αποτελέσματα των ενεργειών της επιτροπής του ΕΒΕΔ και θα ασχοληθή με την έγκρισιν του απολογισμού του 1961.

ΕΓΕΝΕΤΟ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΚΤΑΚΑΤΟΙΚΙΑΝ
Χθες την πρωίαν ενώπιον της αρμοδίας υπηρεσίας εγένετο ο διαγωνισμός δια την ανέγερσιν μιας οκτακατοικίας εις τας τέως αποθήκας της «Καλονιάλε», προϋπολογισθείσης δαπάνης 400.000 δρχ.
Ευθύς ως κατακυρωθή ο διαγωνισμός θα αρχίσουν αι εργασίαι ανεγέρσεως της κατοικίας αι οποίαι όμως θα είναι υπόγειοι.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...